Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Alle fietswegen leiden naar Antwerpen

Koppel en kind fietsen langs Scheldebocht Joris Casaer

Alle fietswegen leiden naar Antwerpen

Het klopt, in Antwerpen durven we soms te overdrijven. Maar toch, Antwerpen is met de fiets verrassend bereikbaar vanuit alle windrichtingen. Met deze routes combineer je een mooie fietstocht met een gezellig stadsbezoek. De perfecte daguitstap!

Vanuit alle windstreken

Met de fiets naar de stad? Is dat niet gevaarlijk? Of je nu ten westen, ten noorden, ten oosten of ten zuiden van Antwerpen woont, er zijn de laatste jaren tal van mooie fietspaden bijgekomen die je vlot en veilig naar de stad leiden. Op Routeyou.com hebben we vier routes gebundeld van 40 tot 60 kilometer die je naar Antwerpen en weer terug brengen. Tip: hang je fietstassen aan je bolide, want in het gigantische winkelaanbod vind je altijd wel iets waar je blij van wordt.

1. Oelegem

Oelegem is de startplek van de oostelijke route. Geniet van prachtige natuur, landelijke wegen en fietsen langs het water. Onderweg fiets je over maar liefst drie nieuwe fietsbruggen die elk een mooi uitzicht bieden op de omgeving. Deze route leidt je dwars door de stad en laat zich daarom combineren prima combineren met een lunch. Wat dacht je van een terrasje met zicht op het MAS? Of een verfrissend ijsje in het Rivierenhof?

2. Sint-Niklaas

Ook vanuit Sint-Niklaas is het heerlijk fietsen naar Antwerpen. Tijdens de heenreis geniet je van een gratis overtocht met de veerboot over de Schelde tussen Kruibeke en Hoboken. Wat verder zie je het nieuwe Blue Gate Antwerp verrijzen, een duurzaam bedrijventerrein met heel veel groen en water. De route voert je via de Scheldekaaien naar het historisch centrum van de stad. Of je nu iets wil eten of drinken, of wil shoppen: het kan hier allemaal. Daarna wacht een onvergetelijke passage door de Voetgangerstunnel, voor je weer naar het Waasland fietst. Onderweg passeer je nog een brakwatermeer, een kabelbaan in het water en een mooi stuk langs een nieuwe fietsostrade

3. Boom

Wielermuseum Velodroom in Boom is het startpunt van deze route. Je fietst dwars door De Schorre en bereikt Antwerpen via Reet, Aartselaar en Wilrijk. Je slingert van het ene groene gebied naar het andere. Ook de grootste groene long van de stad, het Nachtegalenpark, ligt op deze route. De Scheldekaaien leiden je naar het centrum van de stad. Geniet van de prachtige architectuur en van een stadsbezoek voor je via Hoboken, Hemiksem, Schelle en Niel weer richting Boom fietst. 

4. Brecht

Vanuit Brecht fiets je door de groene Noorderkempen en langs Brasschaat en Ekeren naar Antwerpen. Een fietsostrade brengt je via het natuurgebied De Oude Landen naar het oude havengebied van Antwerpen. Daar vangt het nieuwe Havenhuis je blik met al zijn schitteringen. Daarna rij je door het Eilandje naar het centrum van Antwerpen. De terugreis loopt langs een nieuwe fietsbrug en het jaagpad van het Albertkanaal tot in Schoten. Daar neem je het jaagpad van het kanaal Schoten-Dessel en zo fiets je vlot weer naar Brecht.

Er helemaal tussenuit

Honger gekregen van al dat fietsen? Een droge keel of dringend nood aan verkoeling? Ontdek hier het beste van culinair Antwerpen – van leuke restaurants en verfrissende ijsjes tot meesterlijke cocktailbars.

Parkeer je fiets bij een hotel of een B&B en blijf eens in Antwerpen overnachten. Zo kan je ten volle genieten van alles wat de stad te bieden heeft. En na een deugddoende nachtrust en een stevig ontbijt ben je weer helemaal klaar voor je terugreis.