Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

7 tips voor een geslaagd Rondeweekend

Programma zondag 9 uur: voorstelling renners, Grote Markt 10.30 uur: start Ronde van Vlaanderen, Scheldekaaien aan Het Steen 10 - 18 uur: fandorp, Groenplaats Namiddag: winkelzondag in de binnenstad

7 tips voor een geslaagd Rondeweekend

Beleef de start van de Ronde op de eerste rij

Grote Markt, 2000 Antwerpen

Wielerfans verzamelen zondag vanaf 8.30 uur op de Grote Markt in Antwerpen. Tijdens een show maak je kennis met de deelnemende renners. Het is ook de ideale locatie voor een handtekening of een selfie met je favoriete renners. Daarna, om 10.00 uur, start het peloton aan Het Steen.

Kom shoppen, ook op zondag

Antwerpen is dé shoppingstad van Vlaanderen. Bovendien is elke eerste zondag van de maand winkelzondag. Ideaal dus om de start van de Ronde van Vlaanderen te combineren met winkelpret.

Smul in Chocolate Nation

Koningin Astridplein 7, 2018 Antwerpen

Wist je dat Antwerpen het grootste museum over Belgische chocolade heeft? Recht tegenover het Centraal Station vind je Chocolate Nation. En natuurlijk kan je tijdens je museumbezoek regelmatig proeven. Nooit was een museum zo lekker.

Bezoek het vernieuwde Red Star Line Museum

Montevideostraat 3, 2000 Antwerpen

Begin vorige eeuw vertrokken 2 miljoen mensen met de legendarische Red Star Line naar Amerika. In het Red Star Line Museum, in de historische gebouwen van de rederij, herbeleef je hun zoektocht naar geluk. De laatste museumzaal, over de aankomst van de passagiers op Ellis Island, kreeg onlangs een make-over, met nog meer nieuwe, beklijvende verhalen.

Ontdek Antwerp Fashion Weekend

De coronacrisis heeft zijn slachtoffers gemaakt, maar Antwerp Fashion Weekend is op 2 en 3 april terug om de modesector te laten opleven. Wandel rond in Antwerpen en laat je inspireren door de fashion events doorheen de stad. 

Fiets door de stad

Heb je na de Ronde van Vlaanderen zelf zin gekregen om op een fiets te kruipen? Huur een Velo stadsfiets voor een dag en ontdek al fietsend de verborgen plekjes en buurten in Antwerpen met deze fietsroutes. Fiets langs Smaakmeesters en sluit de dag af met een drankje of diner op een zonnig terras. 

Bezoek de Zoo

Koningin Astridplein 20-26, 2018 Antwerpen

Met zijn indrukwekkende collectie dieren en bijzondere Art Deco architectuur wordt de Zoo niet voor niets gerekend tot één van de mooiste dierentuinen in Vlaanderen. Dat maakt het de ideale plek voor een familieuitstap. Gelegen vlak naast het Centraal Station op het Koningin Astridplein 20-26 kan je het zeker niet missen.