Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

5 leuke wielercafés in Antwerpen

Frederik Beyens

5 leuke wielercafés in Antwerpen

Op 3 april 2022 start Vlaanderens mooiste Ronde van Vlaanderen naar goede gewoonte op de Grote Markt hier in Antwerpen. Een hoogdag voor niet alleen koers liefhebbers, maar ook diegenen die graag van de wedstrijd genieten met een pintje in de hand.

1. Café Mombasa 

Moorkensplein 37, 2140 Antwerpen

Ben jij een die-hard fan van de koers? Breng dan zeker eens een bezoekje aan het iconische wielercafé Mombasa. 11 jaar geleden stampten uitbaters Rein Adons en Bob Campenaerts het café in hartje Borgerhout uit de grond. Ze ademen koers, wat niet verwonderlijk is, aangezien Bob de oom is van profwielrenner Victor Campenaerts, die je ook kan zien fietsen tijdens deze editie van de Ronde! Spring er eens binnen, geniet van het mooie interieur en van de wedstrijd natuurlijk!

2. Vitesse Coffee & Cycling

Provinciestraat 82/1, 2018 Antwerpen

Vitesse Coffee & Cycling is een koffie- en lunchbar waar je als fietsliefhebber je ogen uitkijkt. Verspreid doorheen de bar kan je vintage koersfietsen bewonderen, bladeren in het uitgebreide aanbod fietsliteratuur en samen met de koers ook speciale Cycling Films op tv volgen. Goesting gekregen om zelf te fietsen? Elke zaterdagvoormiddag vinden de Vitesse Social Rides plaats en trekken wielrenners samen door het Antwerpse ommeland.

3. Pavé fietscafé en shop

Lange Koepoortstraat 49, 2000 Antwerpen

Eerst was er Bike Project, nu ook Pavé fietscafé, een echte community voor fietsliefhebbers. Je kan er terecht voor speciale bieren en niet alledaagse drankjes, maar dat is lang niet het enige. Fiets je zelf en ben je nog op zoek naar jouw droomfiets? Bike Project specialiseert zich in racefietsen, mountainbikes, gravelbikes en veel meer.

4. Bar Leon

Reuzenstraat 23, 2140 Antwerpen

Vlak naast het groene Krugerplein in Borgerhout vind je het gezellige Bar Leon. Zet je neer op het zonnige, grote terras en geniet van een speciaal biertje, een frisse cocktail of een unieke whisky; voor ieder wat wils. Wil je graag zelf beginnen fietsen? De lokale fietsclub van de bar verwelkomt graag nieuwe gezichten! Afspraak: elke zondagochtend om 8.50 uur aan de bar.

5. ’t Licht der Dokken

Verbingdingsdok-Westkaai 2, 2000 Antwerpen

Na een wandeling op Het Eilandje of een bezoek aan het MAS kan je als wielerfan niet anders dan gezellig iets gaan drinken bij ’t Licht Der Dokken. Dit bruin café hoort zonder twijfel bij de oudste cafés van Antwerpen. De cafébazen schenken ook veel aandacht aan sportevenementen, daarom dat ze in 2014 een eigen fietsclub oprichtten. Ze vinden het belangrijk dat sport gecombineerd wordt met plezier. Hun derailleurekes, een shotje jenever met Elixir d’Anvers, gaan dan ook vlot binnen na elke rit!