Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

4x fietsroutes met een Velo

Dame neemt fiets aan Vélo deelstation Noortje Palmers

4x fietsroutes met een Velo

De rode fietsen van Velo zijn niet meer weg te denken uit het stadsbeeld. Het succesvolle en gebruiksvriendelijke deelsysteem bestaat ondertussen 10 jaar. Vier mee door een van deze routes te fietsen met een Velo.

Velo’s zijn ideaal voor korte ritten in de stad, maar je kan er natuurlijk ook een langere route mee fietsen. Het grote voordeel is dat onderstaande routes langs Velo-stations lopen, zodat je op heel veel plekken je fiets kan parkeren. Shoppen? Terrasje doen? Museum bezoeken? Dat kan allemaal. Ben je weer klaar om te fietsen, dan neem je gewoon een nieuwe Velo. Zet het zadel op de juiste hoogte en trappen maar! Ontdek hoe je een Velo kan nemen. 

Route 1:  Ontdek de Antwerpse highlights

Deze fietstocht van slechts 26 kilometer leidt je langs maar liefst veertig Antwerpse bezienswaardigheden. Een kijkje nemen in de monumentale hal van het Centraal Station? Skaters aan het werk zien in het Stadspark? Cruisen door Park Spoor Noord? Het kan allemaal. En onderweg ontdek je heel veel plekken waar het heerlijk uitblazen is, met een lekker drankje erbij. Keuzes maken is de boodschap!

Route 2: Ontdek de Antwerpse districten

Antwerpen is natuurlijk veel meer dan het historisch stadscentrum en bekende wijken als het Zuid en het Eilandje. Maar liefst negen districten vormen samen de grote stad. Deze fietstocht leidt je langs deze districten, behalve de meest noordelijke. Maak je klaar voor een tocht van 54 km langs Berchem, Wilrijk, Hoboken, Merksem, Deurne en Borgerhout. Hoogtepunten in overvloed, maar Linkeroever, de Hobokense Polder en Park Spoor Noord met de Parkbrug springen eruit. 

Route 3: De Antwerpse districten - zuidelijke lus

Ben je iets minder ambitieus dan kan je kiezen voor de zuidelijke lus van deze tour. Alhoewel zuidelijk? Deze route loopt helemaal tot Sint-Anneke en keert via het stadscentrum terug naar Berchem, het startpunt. Met 36 km is dit nog steeds een flinke fietstocht, inclusief twee tunnels: de Kennedy fietstunnel én de Voetgangerstunnel.

Route 4: De Antwerpse districten - noordelijke lus

Wil je districten als Merksem en Deurne niet missen, maar toch geen zin de lange tour? Ga dan voor de noordelijke lus van 25 km. Van Berchem fiets je langs de luchthaven van Deurne en het Boekenbergpark naar het Rivierenhof en via de brug over het Albertkanaal naar Merksem. Via de fietsbrug bereik je Park Spoor Noord, het Eilandje en het historisch centrum. Een fantastische ontdekkingstocht! 

Fietsers op de fietsbrug over het Albertkanaal Jonathan Ramael
Fietser in het Boekenbergpark Victoriano Moreno