Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

24 uur in Antwerpen

24 uur in Antwerpen

Aankomen in Antwerpen en meteen de stad induiken? Dat kan van in het adembenemende Centraal Station. Spring er even binnen bij het bezoekerscentrum, haal je stadsplan op en begin aan een wonderlijke dag. Ben je een vroege vogel of staan de kinderen al te popelen om iets actiefs te doen? Begin je dag dan gezellig tussen de dieren in de Zoo of lik je vingers af bij een bezoek aan Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld. Kuier eens door de Diamantwijk of snuif de sfeer van Chinatown op. 

Vervolgens wandel je richting Meir: deze autovrije wandelboulevard doet je shopping mood ontwaken. Centraal op de Meir ligt de Stadsfeestzaal te pronken, een exclusief winkelcentrum in een prachtig gerestaureerd decor. Geef je ogen de kost in het Paleis op de Meir en vergaap je aan de verrukkelijke chocoladecreaties van The Chocolate Line. Stap wat verderop zeker eens binnen in de vernieuwde Handelsbeurs en flaneer over het indrukwekkende beursplein.

Even bekomen met een lekkere take-away koffie of wafel kan halverwege de Meir, aan de Wapper. Uitgerust? Je bevindt je al op het plein aan het historische Rubenshuis. Stap binnen in de barokke wereld van Rubens en ontdek zijn huis en meesterwerken. 

Laat je daarna lokken door de Schelde. De kaaien brengen je de rust van het water en zicht op Het Steen, het oudst bewaarde gebouw van de stad. Hier opent binnenkort een nagelnieuw bezoekerscentrum en het interactieve belevingsparcours The Antwerp Story, waar je alles zal kunnen ontdekken over Antwerpen!

Hervat je wandeling aan de Grote Markt en zwaai er even naar Brabo. Geniet van architecturale parels als het stadhuis, de eeuwenoude gildehuizen en de trotse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Zoek daarna het poortje aan de Oude Koornmarkt op. Stap binnen in de verborgen Vlaeykensgang en maak een reis door de tijd.

Tijd om afscheid te nemen? Neem de Velo, de Antwerpse deelfiets, terug richting Centraal station en maak alvast plannen om snel terug te komen. 

Kan je wat langer genieten? Boek via We love Antwerp je overnachting mét korting in een van de vele comfortabele hotels. Vlij je moe maar tevreden neer op je kussen en geniet nog heerlijk na.