Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Zalige zomerbars

Zomerbar sfeer Walter Saenen

Zalige zomerbars

Het ultieme zomergeluk, dat beleef je in een tijdelijke zomerbar. Toch? Dat is op reis gaan naar 10 bestemmingen tegelijk en wegdromen bij de heerlijkste drankjes en meest verrassende hapjes.

1. De wereld op je bord in People of SOMMAR

Gerecht van SOMMAR x MESA SOMMAR x MESA

Tegenover het iconische MAS ga je op reis naar alle hoeken van de wereld. People of SOMMAR gaat dit jaar in zee met Tomorrowland-restaurant MESA en dat betekent heerlijk culinair trippen. Babbel gezellig bij met een cocktail en verfijnde, exotische deelgerechtjes of ga voluit met een seafood dinner experience. Terwijl het water op de achtergrond rustig kabbelt, is het leven hier schoon.

Rijnkaai 104

2. Op hete kolen bij Smokey Jo’s Garage

Smokey Jo's Garage zomerbar Walter Saenen

De teams van Black Smoke, The Dirty Rabbit, Brasserie Appelmans en Absinthbar slaan de handen in elkaar om de binnenplaats van Brouwerij De Koninck om te toveren tot een plek vol zomers entertainment. Vuurgelikte Antwaarpse grillworst, Bad Hunter of een PitBitch zijn maar enkele van hun legendarische grillgerechten. Een biertje van de brouwerij maakt de barbecuebeleving compleet.

Boomgaardstraat 17

3. Oeverloos chillen in Café Kamyon

Zomerbar met zicht op rechteroever Victoriano Moreno

Bij Café Kamyon word je niet alleen getrakteerd op wereldse smaken en een geweldig uitzicht op rechteroever, maar ook op funky optredens, yoga- en danssessies en kinderanimatie. Vergeet je plekje voor hun uitgebreide brunch op zondag niet te reserveren!

Beatrijslaan 29, Linkeroever

4. Waan je in Saint-Tropez bij Bocadero

Bocadero bar Dave Van Laere

Pal naast de Schelde, op het giga terras van Bocadero krijg je al jaren de garantie op zwoele zomeravonden. En dat is ook dit jaar niet anders. Fingerfood met een cocktail of een uitgebreide lunch of diner in hun gloednieuwe culinaire concept ‘Pamplonne’. De Côte d’Azur was nog nooit zo dichtbij.

Waagnatie, Rijnkaai 150

5. Welkom in de jungle van Koerwoud

Zomerbar sfeer Kavka

Tropische vibes en funky beats. Bij Koerwoud, een urban jungle in hartje stad, zit jong en oud gebeiteld voor zomerse gezelligheid. Terwijl de kids hun benen losgooien, pik jij een dj-set, wat slam poetry of een expo mee.

KAVKA, Oudaan 14

6. Go with the flow op het Stroomplein

Zomerbar sfeer met zonsondergang MONDAY AGBONZEE JR.

Onder Stroom zet de deuren van het Stroomplein weer open. Kontakt Kookbus serveert biologisch, vegan en vegetarisch lekkers terwijl creatievelingen en dj’s het podium pakken. Proef zeker hun huisgemaakte kombucha!

Tavernierkaai 11

7. Wegdromen in de Zomerbar van de Zomer van Antwerpen

Zomerbar Zomer van Antwerpen Walter Saenen

De kinderen laten hun fantasie de vrije loop in het speelbos en ondertussen zit jij met de tenen in het zand te nippen van een verfrissend drankje. Of je pikt een voorstelling mee en eet vooraf een zomers gerecht aan een zachte prijs.

Sloepenweg

8. Flamingo's spotten bij de ZOOmerbar

4 vrouwen zitten op het terras van de ZOOmerbar Jonas Verhulst

Vanaf 1 juli opent ZOO Antwerpen op het Flamingoplein opnieuw hun ZOOmerbar. Lekkere drankjes, een streepje live muziek, en zicht op de flamingo’s verzekerd. Van een topterras gesproken! De toegang is gratis en de bar is geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 16u30 tot 20u30.

ZOO Antwerpen

Nog meer zomerse terrasjes?

Ontdek nog veel meer terrassen met gegarandeerd een plekje in de zon.