Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Smaakmeesters Deluxe arrangement 9: Theater

Het doek gaat op voor 3 toprestaurants. Graanmarkt 13 geeft lokale ingrediënten van eigen dak een podium, in Fine Fleur staan twee chefs die ooit een MICHELIN ster ontvingen in de spotlight en bij Le Pristine* heeft bekende chef Sergio Herman de hoofdrol.  

Chefs Xavier Van Hecke & Jan Keuppens Jonathan Ramael

Graanmarkt 13 is een bijzonder huis in Antwerpen, waar elke verdieping een ander verhaal vertelt. Opgericht door Ilse Cornelissens en Tim Van Geloven, biedt Graanmarkt 13 in een gastvrije stroom je een winkel, een restaurant en een appartement. Het restaurant wordt gerund door gerenommeerde chef-koks, die de dagelijkse oogst van lokale verse ingrediënten, tuinkruiden en Graanmarkt-honing op het dak omzetten in royale gerechten. Hun eerlijke en gezonde keuken werd door 'We're Smart Green Guide' uitgeroepen tot 'Beste Groentenrestaurant 2015 van Vlaanderen' en kreeg in 2021 een groene Michelinster.

Bekroning: MICHELIN bordje (kwaliteitsvolle keuken), Groene ster MICHELIN (gastronomie & duurzaamheid)
Graanmarkt 13, 2000 Antwerpen

Interieur restaurant Fine Fleur Fine Fleur

Twee chefs van met Michelin sterren bekroonde restaurants bundelen hun krachten in Botanic Sanctuary Antwerp om een zen-achtige balans te creëren. Jacob Jan Boerma zit al 30 jaar in het vak en zijn kenmerkende gerechten – met citrus, zuur, kruiden, specerijen en groenten – zijn beroemd over de hele wereld. Restaurant De Leest in Vaassen kreeg drie Michelinsterren dankzij zijn creatieve talent en grote liefde voor seizoens- en streekproducten. Dit is een passie die hij deelt met Thomas Diepersloot. Hij is afkomstig van het met een Michelin-ster bekroonde Restaurant Voltaire en werkte eerder met veel befaamde chef-koks.

Leopoldstraat 26, 2000 Antwerpen

Chef Sergio Herman van Le Pristine Jonathan Ramael

De drijvende kracht achter dit fine casual dining project is niemand minder dan Sergio Herman. Het concept: Zeeuws terroir met Italiaanse flair. Het kloppend hart van de modewijk in Antwerpen heeft een nieuwe culinaire hotspot met enerzijds restaurant Le Pristine en anderzijds café Le Pristine. De naam Le Pristine komt van het Engelse woord 'Pristine' en betekent puur en authentiek. Twee kernwoorden die Sergio Herman bij elk project hoog in het vaandel heeft staan. Het is een Engels woord, maar voelt tegelijkertijd heel Frans aan. Met deze verwijzing wordt de link gelegd naar de gastronomische brasseriecultuur en wordt tegelijkertijd het internationale karakter onderstreept.

Bekroning: MICHELIN ster
Lange Gasthuisstraat 13, 2000 Antwerpen

Praktisch

 • Wat zit er in dit arrangement? Een tongstrelend driegangenmenuaperitief én dessert met koffie. Elk gang wordt geserveerd in een andere zaak. 1 glaasje aperitief, 1 glaasje wijn, 1 koffie en een onbeperkt aantal frisdranken en water zijn inbegrepen in de prijs.

 • De chefs bieden een vast menu aan. Het is niet mogelijk om een vegetarisch optie te selecteren of allergieën en andere voorkeuren door te geven.

 • Uren gangen:
  12u00 Aanvang/Apero in restaurant 1
  12u30 Gang 1 in restaurant 1
  13u45 Gang 2 in restaurant 2
  15u00 Gang 3 en dessert en koffie in restaurant 3
  16u30 Einde

 • Prijs:  €165, 00 per persoon

 • Je kan met max. 2 personen reserveren. De tafels worden per twee gedekt. Je kan ter plekke kiezen naast wie je plaatsneemt.

Bestel je tickets

Wacht niet langer. Bestel nu je tickets voor het arrangement Theater.

Contact

Vragen over het aanbod of je reservatie? Mail naar detailhandel.horeca@antwerpen.be.

Nog meer Smaakmeesters Deluxe arrangementen

Nog wat verder kijken tussen al dat lekkers? Bekijk de andere Smaakmeesters Deluxe arrangementen:

Of ga terug naar het volledige programmaoverzicht van Smaakmeesters Deluxe.