Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Smaakmeesters Deluxe Arrangement 7: Dageraad

Nabij de sterrenhemel van de Dageraadplaats schitteren ook Ardent, Cuichine en Dôme* met hun culinaire vakmanschap. Van de Frans-Belgische keuken tot Aziatische smaakbommen… Ook jouw smaakpapillen zullen twinkelen na zoveel culinaire verwennerij.

Chef Frederic Chabbert in zijn keuken in Dôme Jonathan Ramael

Vijftien jaar geleden openden Sophie Verbeke en Julien Burlat een restaurant in wat eens het ‘Café du Dôme' was. Het gebouw bestaat sinds 1893 en is een architecturaal pareltje. Het werd één van de meest opvallende gebouwen van Antwerpen. Restaurant Dôme combineert gastvrijheid met een onberispelijke topkeuken. De continuïteit van wat Sophie en Julien hebben bereikt nemen Evangeline en Frederic Chabbert nu over met hun eigen persoonlijkheid, maar met dezelfde visie in het achterhoofd.

Grotehondstraat 2, 2018 Antwerpen
Bekroning: MICHELIN ster

Chef Chuck Tang van restaurant Cuichine Jonathan Ramael

Cuichine is een hedendaags Chinees restaurant waar smaken en texturen perfect samengaan. Voor chef Chuck Tang zijn wok en stoomketel essentieel. Je kan hem in zijn open keuken even ijverig als vakkundig aan het werk zien. Koken doet hij los van de moderne trends, met veel respect voor klassiekers, maar toch vooral vanuit het buikgevoel. Gastheer Szelim stond al jong mee in de zaal in het Chinese restaurant van zijn vader en draagt gastvrijheid hoog in het vaandel. Hij heeft bovendien een passie (h)eerlijk wijn.

Draakplaats 3, 2018 Antwerpen
Bekroning: MICHELIN bordje (kwaliteitsvolle keuken)

Chef Wouter Van Steenwinkel van restaurant Ardent Jonathan Ramael

Gelegen op de Dageraadplaats, in het kloppende hart van de Antwerpse wijk Zurenborg, bevindt zich restaurant Ardent. Ardent staat voor vuur en passie. Passie voor (h)eerlijke, pure gerechten en respect voor lokale, seizoensgebonden producten. Chef Wouter Van Steenwinkel weet te verrassen met verfijnde Frans-Belgische burgerkeuken. Van de inspirerende amuses tot het kleurrijke assortiment huisbereide mignardises. Alles is er overheerlijk!

Dageraadplaats 3, 2018 Antwerpen
Bekroning: MICHELIN bordje (kwaliteitsvolle keuken)

Praktisch

 • Wat zit er in dit arrangement? Een tongstrelend driegangenmenuaperitief én dessert met koffie. Elk gang wordt geserveerd in een andere zaak. 1 glaasje aperitief, 1 glaasje wijn, 1 koffie en een onbeperkt aantal frisdranken en water zijn inbegrepen in de prijs.

 • De chefs bieden een vast menu aan. Het is niet mogelijk om een vegetarisch optie te selecteren of allergieën en andere voorkeuren door te geven.

 • Uren gangen:
  12u00 Aanvang/Apero in restaurant 1
  12u30 Gang 1 in restaurant 1
  13u45 Gang 2 in restaurant 2
  15u00 Gang 3 en dessert en koffie in restaurant 3
  16u30 Einde

 • Prijs:  €165, 00 per persoon

 • Je kan met max. 2 personen reserveren. De tafels worden per twee gedekt. Je kan ter plekke kiezen naast wie je plaatsneemt.

Bestel je tickets

Wacht niet langer. Bestel nu je tickets voor het arrangement Dageraad.

Contact

Vragen over het aanbod of je reservatie? Mail naar detailhandel.horeca@antwerpen.be.

Nog meer Smaakmeesters Deluxe arrangementen

Nog wat verder kijken tussen al dat lekkers? Bekijk de andere Smaakmeesters Deluxe arrangementen:

Of ga terug naar het volledige programmaoverzicht van Smaakmeesters Deluxe.