Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Smaakmeesters Deluxe Arrangement 3: Botaniek

In de omgeving van de magnifieke Botanische tuin verrast niet enkel de natuurpracht. De smaken, geuren en kleuren van deze meesterchefs, gelegen in of aan de tuin, prikkelen gégarandeerd al je zintuigen.

Gerecht van Bar Bulot Bar Bulot

Bar Bulot by Hertog Jan*** in Brugge krijgt er een zusje bij in Antwerpen en serveert traditionele Belgische en Franse gerechten. Wat begon als een pop-up restaurant met zeevruchten in de zomer van 2019 is nu een volwaardige à la carte brasserie. Uitbaters Gert en Joachim combineren hun passie, kennis en ervaring met de beste ingrediënten en zorgeloze gastvrijheid. Op het menu staan vis, zeevruchten en vleesklassiekers zoals steak tartaar. Mét enkele zeer smakelijke begeleidende wijnen.

Leopoldstraat 26, 2000 Anwerpen

Chef Wouter Van Tichelen van Botanic Restaurant Jonathan Ramael

Geschoold door een voormalige driesterrenchef in België, opent Wouter van Tichelen het authentieke Belgische Botanic restaurant. Gekend door zijn uitzonderlijke sfeer en de meest pure ingrediënten, tot in de perfectie bereid. Elk gerecht heeft de klassieke smaak van de Belgische keuken, maar met een geheel eigen interpretatie. Het Botanic Restaurant nestelt zich in een ongeëvenaarde setting in de serre van een kloostertuin. Antwerpenaren kennen Wouter van Tichelen van het met één MICHELIN ster bekroonde restaurant de Koopvaardij.

Leopoldstraat 26, 2000 Antwerpen

Chef Roger Van Damme van het Gebaar Jonathan Ramael

Chef Roger van Damme van het Gebaar is in de culinaire wereld een buitenbeetje. Een carrière van een chef-patissier tot sterrenchef is immers een ongewoon parcours. Hongerig naar kennis vloog de jonge banketbakker tientallen keren naar Spanje om bij geestgenoten zoals Albert Adrià van gedachten te wisselen. Als uitstekende chef-patissier ontwikkelde hij naast een sterk zoet oeuvre met de jaren ook een fijnzinnig en technisch hoogstaand hartig repertoire. Gelegen naast de Botanische tuin in Antwerpen geniet je bij het Gebaar dan ook van hoogstaande culinaire finesse in een groen decor.

Leopoldstraat 24, 2000 Antwerpen
Bekroning: MICHELIN ster

Praktisch

 • Wat zit er in dit arrangement? Een tongstrelend driegangenmenuaperitief én dessert met koffie. Elk gang wordt geserveerd in een andere zaak. 1 glaasje aperitief, 1 glaasje wijn, 1 koffie en een onbeperkt aantal frisdranken en water zijn inbegrepen in de prijs.

 • De chefs bieden een vast menu aan. Het is niet mogelijk om een vegetarisch optie te selecteren of allergieën en andere voorkeuren door te geven.

 • Uren gangen:
  12u00 Aanvang/Apero in restaurant 1
  12u30 Gang 1 in restaurant 1
  13u45 Gang 2 in restaurant 2
  15u00 Gang 3 en dessert en koffie in restaurant 3
  16u30 Einde

 • Prijs:  €165, 00 per persoon

 • Je kan met max. 2 personen reserveren. De tafels worden per 2 gedekt. Je kan ter plekke kiezen naast wie je plaatsneemt.

Bestel je tickets

Wacht niet langer. Bestel nu je tickets voor het arrangement Botaniek.

Contact

Vragen over het aanbod of je reservatie? Mail naar detailhandel.horeca@antwerpen.be.

Nog meer Smaakmeesters Deluxe arrangementen

Nog wat verder kijken tussen al dat lekkers? Bekijk de andere Smaakmeesters Deluxe arrangementen:

Of ga terug naar het volledige programmaoverzicht van Smaakmeesters Deluxe.