Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Filter op regio en type

Antwerpse Brouw Compagnie, Brouwerij & Taproom

In deze lokale onafhankelijke brouwerij vind je unieke en bekroonde speciaalbieren van topkwaliteit zoals het Seefbier. Proef bieren in een actieve brouwerij op slechts enkele meters van de brouwers.

Suggestie

€11.80

Warm gebakken reuze pretzels met dipsausjes en Seefbier. (Vegatarisch) (Vegan)

Proevertje

€8.00

Proefplankje met 5 verschillende bieren. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Indiëstraat 21
03 293 91 84
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 23:30 | zondag 12:00 - 22:00
http://www.seef.be

Chef van bakkerij Goossens Jonathan Ramael

Bakkerij Goossens

Al sinds 1884 voorziet Bakkerij Goossens klanten uit Antwerpen en ver daarbuiten van dagvers brood en klassieke gebakjes. In deze familiezaak staan ambacht en authenticiteit centraal.

Suggestie

€5.00

Zachte biscuit met abrikozen- of aardbeienconfituur, afgewerkt geschaafde amandel en bigarreaux. (Vegatarisch)

Proevertje

€3.00

Pain à la greque: krokant kaneelkoekje afgewerkt met groffe suiker (5 stuks). (Vegatarisch)

Praktische informatie

Korte Gasthuisstraat 31
0497 64 33 51
Openingsuren: zaterdag 07:00 - 19:00 | zondag 12:00 - 18:00

Chef van restaurant Balls & Glory Jonathan Ramael

Balls & Glory Antwerpen

De gehakt- of vegetarische ballen van Balls & Glory zijn de perfecte mix van vers, artisanaal gehakt en smakelijke vullingen. Ze zijn legendarisch, een beetje berucht, maar vooral super lekker.

Suggestie

€14.00

Signature balls en side naar keuze: Belgian balletjes (varkensgehakt), classic pork, seasonal pork, pure chicken, delicious veggie. (Vegan)

Proevertje

€8.00

Veggie-, kip of varkensballen, 7 stuks. (Vegan)

Praktische informatie

Theaterplein 1
0474 37 63 56
Openingsuren: zaterdag 09:00 - 21:00 | zondag 09:00 - 21:00
http://ballsnglory.be/

Chef van restaurant Bahn Mi Jonathan Ramael

Banh Mi (Korte Koepoortstraat)

Ontdek de bahn mi, het razend populaire Vietnamees belegde broodje. De combinatie van zowel Franse als Vietnamese invloeden maakt het tot een unieke smaakbom. Kom proeven op een van onze locaties.

Suggestie

€7.50

Banh Mi met buikspek.

Proevertje

€5.00

Halve Banh Mi met buikspek.

Praktische informatie

Korte Koepoortstraat 8
03 648 04 79
Openingsuren: zaterdag 11:30 - 21:30 | zondag 11:30 - 21:00
http://www.banhmiantwerp.be

Chef van restaurant Bahn Mi Jonathan Ramael

Banh Mi (Nationalestraat)

Ontdek de bahn mi, het razend populaire Vietnamees belegde broodje. De combinatie van zowel Franse als Vietnamese invloeden maakt het tot een unieke smaakbom. Kom proeven op een van onze locaties.

Suggestie

€7.50

Banh Mi met buikspek.

Proevertje

€5.00

Halve Banh Mi met buikspek.

Praktische informatie

Nationalestraat 146
03 386 93 22
Openingsuren: zaterdag 11:30 - 21:30 | zondag 11:30 - 21:00
http://www.banhmiantwerp.be

Zaakvoerder van Bar 11 Jonathan Ramael

Bar 11

De Zuid-Amerikaans cocktailbar Bar 11 is gelegen in hartje Antwerpen. Geniet van een heerlijk zomerse cocktail, mocktail of een fris biertje in een gezellige setting.

Suggestie

€9.50

Cointreau Mule (Vegatarisch)

Proevertje

€5.00

Mojito. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Pelgrimstraat 11
0468 48 56 62
Openingsuren: zaterdag 16:00 - 01:00 | zondag 16:00 - 01:00
http://m.facebook.com/Bar11Antwerp/?tsid=0.5044848177230175&source=result

Zaakvoerder van Bar Bakeliet Jonathan Ramael

Bar Bakeliet

Bar Bakeliet is een gezellige vintage bar met heerlijke cocktails en lekkere beats. Muziek staat hier centraal. Wegdromen met live muziek en dj’s op het grote terras in het hippe Borgerhout.

Suggestie

€8.50

Negroni cocktail en Peaky Blinders cocktail. (Vegatarisch)

Proevertje

€5.00

Rijstpap van het huis. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Laar 11
0473 70 09 63
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 01:00 | zondag 12:00 - 23:00
http://bb-bakeliet.be

Zaakvoerder van Bar Basil Jonathan Ramael

Bar Basil

Bar Basil is misschien de kleinste zaak van het historisch plein, maar wel die met het allergrootste hart. Op slechts 4,5 jaar tijd is dit gezellige café uitgegroeid tot een vaste waarde in Antwerpen.

Suggestie

€8.00

Gim berry Mocktail: vers gembersap, aardbeien en eigen toets van Bar Basil. (Vegatarisch)

Proevertje

€5.00

Bella Bella mocktail: basilicum en aardbei. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Groenplaats 4
0471 36 39 53
Openingsuren: zaterdag 11:00 - 01:00 | zondag 11:00 - 01:00
http://www.barbasil.be

Zaakvoerder van bar Riga Jonathan Ramael

Bar Riga

Bar Riga is het restaurant van het gelijknamige Hotel Riga. In dit prachtige pand zat vroeger een reiskofferwinkel, nu geniet je er van verrukkelijke Italiaanse specialiteiten.

Suggestie

€22.00

Gefrituurde zeevruchtjes met gepekelde groenten en mayonaise.

Proevertje

€5.00

Mix van verschillende bruschetta's. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Korte Koepoortstraat 4
03 369 44 22
Openingsuren: zaterdag 09:00 - 21:30 | zondag 09:00 - 14:30
www.hotelriga.be/bar-riga

Zaakvoerder van Bar Salon Jonathan Ramael

Bar Salon

Bar Salon, in het hart van de gezellige volkswijk Zurenborg, is de plek voor een verrassende cocktail op een zonnige terras of een verwarmende koffie in een knus salon.

Suggestie

€9.00

Een licht mousserende botanische gincocktail met een twist van roze pompelmoes en rozemarijn. (Vegan)

Proevertje

€5.00

Cocktailamuse met seizoensgebonden ingrediënten. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Dageraadplaats 2
0474 57 16 68
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 01:00 | zondag 12:00 - 01:00
www.instagram.com/barsalonantwerp/

Zaakvoerder van Bar Tikila Jonathan Ramael

Bar Tikila

Bar Tikila is de enige echte tequilabar en cocktail catering service in Antwerpen. Hier is elke dag Margarita-dag. Geniet van een gave sfeer, goede muziek en geweldige cocktails.

Suggestie

€10.00

Special cocktail by Bar Tikila (Vegatarisch)

Proevertje

€3.00

Mezcal. (Vegatarisch)

Praktische informatie

August Michielsstraat 2
0470 01 17 41
Openingsuren: zaterdag 14:00 - 01:00 | zondag 14:00 - 24:00:00
http://www.bar-tikila.be

Zaakvoerder van Bar Vert Jonathan Ramael

Bar Vert

Bar Vert is de brunch- en lunchplek bij uitstek aan het Groen Kwartier. De kaart bestaat uit de kenmerkende flatbreads en salades, dagsuggesties en zorgvuldig geselecteerde natuurwijnen.

Suggestie

€13.00

Flatbread met makreel en flatbread met curry van aubergine. (Vegatarisch)

Proevertje

€5.00

Hummus met chili, venkel, munt, pikkel, chermoula, za'atar en koriander. (Vegatarisch) (Vegan)

Praktische informatie

Helenalei 2
03 232 97 41 88
Openingsuren: zaterdag 10:00 - 17:00 | zondag 10:00 - 17:00
http://www.instagram.com/barvert

Chef van Barbouf Jonathan Ramael

BarBouf

Sinds 2003 serveert Barbouf de Belgisch-Franse keuken in een prachtig historisch pand. Bij mooi weer vertoef je op het schitterende terras, een verborgen parel van rust midden in de drukke stad.

Suggestie

€27.50

Filet pur van het paard.

Proevertje

€8.00

Seizoenskroketje.

Praktische informatie

Lange Nieuwstraat 7
0476 45 99 47
Openingsuren: zaterdag 17:00 - 22:00 | zondag 17:00 - 22:00
http://www.barbouf.be

Chef van Barchel Nieuw Zuid Jonathan Ramael

Barchel Nieuw-Zuid

Barchel Nieuw-Zuid, dat is soul food & eyecandy. Waan je in verre oorden met lekkere Mexicaanse huevos rancheros of Tunesische shakshuka. Kom langs op het zonnige terras op 't Nieuw-Zuid.

Suggestie

€13.00

Huevos rancheros: flatbread met zwarte bonenpasta, cheddar, salsa, ei, avocado en jalapeños. (Vegatarisch)

Proevertje

€3.00

Breakfast muffin met ei, cheddar, groene kruiden en spek of groenten. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Jos Smolderenstraat 15
0474 75 08 13
Openingsuren: zaterdag 10:00 - 18:00 | zondag 10:00 - 18:00
http://www.barchel-antwerp.com

Zaakvoerder van Belroy's Bijou Jonathan Ramael

BelRoy's Bijou

BelRoy's Bijou is dit jaar uitgeroepen tot beste cocktailbar van het jaar door Gault & Millau. Kom langs en proef zelf de BelRoy’s Spirits en op fles gerijpte cocktails.

Suggestie

€12.00

I Heard It Through The Grapevine: frisse cocktail op basis van verse druiven, BelRoy's Vesper en limoen. (Vegatarisch)

Proevertje

€5.00

3 kleine glaasjes: Negroni Spritz, President's Cup, Vesper en Tonic. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Graaf van Egmontstraat 20
03 658 79 14
Openingsuren: zaterdag 17:00 - 01:00 | zondag 17:00 - 01:00
http://www.belroys.com

BelRoy's MAS

BelRoy's MAS is de nieuwste cocktailbar van het prijswinnend BelRoy’s team. Kom langs en proef zelf de BelRoy’s spirits en op fles gerijpte cocktails.

Suggestie

€12.00

I Heard It Through The Grapevine: frisse cocktail op basis van druiven, BelRoy's Vesper en limoen. (Vegatarisch)

Proevertje

€5.00

3 kleine glaasjes: Negroni Spritz, President's Cup, Vesper en Tonic. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Godefriduskaai 14
03 658 79 14
Openingsuren: zaterdag 16:00 - 01:00 | zondag 16:00 - 01:00
http://www.belroys.com

Chef van restaurant Bia Mara Jonathan Ramael

Bia Mara

Bia Mara is geïnspireerd op een eenvoudig idee uit Dublin: bewijs dat je heerlijke fish & chips kan maken met eender welke vissoort en bescherm zo de interne balans en diversiteit van de oceaan.

Suggestie

€16.00

Lobster roll: huisgemaakte frieten, kreeft, kreeftenmayonaise en citroen.

Proevertje

€8.00

Lobster roll: huisgemaakte frieten, kreeft, kreeftenmayonaise en citroen.

Praktische informatie

Maalderijstraat 1
03 707 23 87
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 21:00 | zondag 12:00 - 21:00
http://www.biamara.com

Chef van restaurant Bien Soigné Jonathan Ramael

Bien Soigné

Bien Soigné is een intiem gastronomisch restaurant gelegen in het hart van Antwerpen. Verborgen achter de populaire winkelstraten ontdek je een verfijnd en origineel marktmenu.

Suggestie

€32.50

Een Smaakmeesters-lunch.

Proevertje

€8.00

Ravioli van truffel met bospaddestoelen, rucola en parmezaan. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Kleine Markt 9
03 293 63 18
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 18:00 | zondag 12:00 - 18:00
http://www.bien-soigne.be/

Chef van restaurant Biochi Jonathan Ramael

Biochi

Bij Biochi Antwerpen maak je kennis met de wondere wereld van thee. Het assortiment telt meer dan 30 verschillende puur biologische theeën uit China. Stuk voor stuk authentiek en puur.

Suggestie

€15.00

Grands Crus thee van de wilde Camellia Sinensis theeplant. (Vegan)

Proevertje

€5.00

3 soorten thee van de echte Camellia Sinensis theeplant. (Vegan)

Praktische informatie

Lange Koepoortstraat 43
0495 82 68 35
Openingsuren: zaterdag 11:00 - 18:00 | zondag 11:00 - 18:00
www.facebook.com/biochiantwerpen

Chef van restaurant Black Smoke Jonathan Ramael

Black Smoke

Black Smoke brengt serious BBQ naar het hart van Antwerpen. In de bar, het BBQ-restaurant en de rooftop bar met schitterend uitzicht draait het om één ding: ambacht.

Suggestie

€22.00

Smoked duroc pork belly: op eikenhout gerookt buikspek, gegrild en gelakt, crème van gepofte knolselder, in zoet-zuur opgelegde knolselder, bruine jus met rode biet en een crumble van balsamico en zwarte truffel.

Proevertje

€8.00

Smoked duroc pork belly: op eikenhout gerookt buikspek, gegrild en gelakt, crème van gepofte knolselder, in zoet-zuur opgelegde knolselder, bruine jus met rode biet en een crumble van balsamico en zwarte truffel.

Praktische informatie

Boomgaardstraat 1
03 230 75 73
Openingsuren: zaterdag 15:00 - 01:00 | zondag 12:00 - 01:00
http://www.blacksmoke.be

Zaakvoerster van Blend Jonathan Ramael

Blend

Bij Blend kan je terecht voor verse koffie en Chinese thee. Kom heerlijk ontbijten of lunchen met echte boerenboterhammen en proef van de huisgemaakte zoetigheden zoals een verrukkelijke cake of taart.

Suggestie

€12.00

Boerenboterham met hummus, avocado en spiegeleitjes. (Vegatarisch)

Proevertje

€5.00

Americano koffie met een stukje huisgemaakt gebak. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Londenstraat 18
03 290 93 98
Openingsuren: zaterdag 09:00 - 15:00 | zondag gesloten
http://www.blendantwerpen.be/

Zaakvoerster van Borgo Gelato Jonathan Ramael

Borgo Gelato Theaterplein

Bij de nieuwe Borge Gelato op het Theaterplein vind je artisanale, huisgemaakte gelato en vegan sorbets midden in 't stad. De verse producten zorgen voor een volle en (h)eerlijke smaak.

Suggestie

€4.20

Vegan Negroni sorbet op basis van Italiaanse Negroni apero cocktail (Gin, Vermout, Campari, citrus). (Vegan)

Proevertje

€3.00

Smaakmeesters trio: Thai coconut (vegan), Hallawat El jibn, Granaatappel-basilicum (vegan). (Vegan)

Praktische informatie

Nieuwstad 16

Openingsuren: zaterdag 12:00 - 21:00 | zondag 12:00 - 21:00
www.borgogelato.be

Chefs van Brasserie Appelmans Jonathan Ramael

Brasserie Appelmans

In Brasserie Appelmans & Absinthbar maak je kennis met Belgische klassiekers met een vleugje Antwerpen. Geniet van topcocktails in onze levendige Absinthbar of in de meer intieme Private Bar.

Suggestie

€23.00

Gebakken eendenfilet met bruine jus, sinaas, rode peper, kruidenslaatje, zoete aardappel frietjes en kewpie sesam dressing.

Proevertje

€8.00

Gebakken eendenfilet met bruine jus, sinaas, rode peper, kruidenslaatje, zoete aardappel frietjes en kewpie sesam dressing.

Praktische informatie

Papenstraatje 1
03 226 20 22
Openingsuren: zaterdag 11:30 - 21:30 | zondag 11:30 - 21:00
www.brasserieappelmans.be

Chef van Brasserie De Post Jonathan Ramael

Brasserie De Post

Brasserie De Post is al meer dan 75 jaar zowat de meest gekende bruine brasserie van Antwerpen. Al jaren lang geliefd omwille van het oergezellige interieur en volledig verwarmd terras.

Suggestie

€17.80

Kabeljauw op Vlaamse wijze.

Proevertje

€5.00

Kabeljauw en stoofvlees op Vlaamse wijze.

Praktische informatie

Groenplaats 26
0473 36 53 17
Openingsuren: zaterdag 09:00 - 22:00 | zondag 09:00 - 22:00
www.brasseriedepostantwerpen.be

Chef van het restaurant Hobs Jonathan Ramael

Brasserie HOBS

Geniet van een gezellig ontbijt, lekkere lunch of heerlijk diner bij Brasserie HOBS. Ook een simpele koffie of een frisse pint is mogelijk, zowel binnen als buiten op het verwarmde terras.

Suggestie

€16.50

Ponzu kip: hoevekip met salade, pomp zuur dressing en verse huisgemaakte chips.

Proevertje

€8.00

Ponzu kip: hoevekip met salade, pomp zuur dressing en verse huisgemaakte chips (kleine versie).

Praktische informatie

Groenplaats 9
03 227 47 04
Openingsuren: zaterdag 09:30 - 22:00 | zondag 09:30 - 22:00
http://www.brasseriehobs.be

Chef van Brasserie Shilling Jonathan Ramael

Brasserie Shilling

De keuken van Brasserie Shilling is de hele dag open. Voor een lekker ontbijt, dagschotel, verrassende suggesties of een ruime keuze à la carte ben je bij Shilling aan het juiste adres.

Suggestie

€15.50

Heerlijke Shilling-burger met pikant sausje, sla en frietjes.

Proevertje

€8.00

Heerlijk Shilling-burger met pikant sausje, sla en frietjes (kleine versie).

Praktische informatie

Graaf van Egmontstraat 60
03 257 76 78
Openingsuren: zaterdag 09:30 - 22:00 | zondag 09:30 - 22:00
http://www.cafeshilling.be

Chef van Brewers' Kitchen Jonathan Ramael

Brewers'Kitchen

Bij Brewers'Kitchen geniet je van de lekkerste Belgische gerechten, bereid met seizoensgebonden recht-van-het-veld producten. De perfecte combinatie met de beste craft bieren.

Suggestie

€15.00

Steak tartaar (voorgerecht).

Proevertje

€5.00

Gerookte paling met komkommersorbet. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Oude Beurs 60
03 233 51 45
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 21:00 | zondag 12:00 - 21:00
www.brewerskitchen.be/

Zaakvoerder van Bruis Jonathan Ramael

Bruis

Bruis is een brouwerij voor niet-alcoholische dranken. Hier vind je huisgemaakte craft soda’s, geïmporteerde eigenzinnige limonades en 0.0% bieren. Proef ter plaatse of bestel van thuis uit.

Suggestie

€3.00

Zelfgemaakte limonade. (Vegan)

Proevertje

€3.00

Zelfgemaakte limonade. (Vegan)

Praktische informatie

Engelselei 258
0497 82 42 16
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 18:00 | zondag 12:00 - 18:00
http://www.bruislab.be

Chef van het bar en restaurant Bún Jonathan Ramael

BÚN Bar & Restaurant

BÚN Bar & Restaurant is de grote zus van Little BÚN. Het is een restaurant met streetfood feel dat authentieke Vietnamese smaken combineert met moderne technieken en eigenzinnige wijnen.

Suggestie

€21.00

Vietnamese carpaccio van Galloway rund met zoete basilicum en pindanootjes.

Proevertje

€8.00

Vietnamese carpaccio van Galloway rund met sweet basil pinda (kleine versie van de suggestie).

Praktische informatie

Volkstraat 43
03 235 85 89
Openingsuren: zaterdag 18:00 - 21:00 | zondag 18:00 - 21:00
www.bunantwerp.be

Chef van Butcher's Store Antwerpen Zuid Jonathan Ramael

Butcher’s Store Antwerp City South

Een bezoekje aan Butcher's Store op het Antwerpse Zuid is zoveel meer dan even naar de slagerij om de hoek gaan. Hier ontdek je de wonderlijke ambachtelijke wereld van puurheid en kwaliteit.

Suggestie

€8.00

Pastrami New York-style.

Proevertje

€5.00

Secreto 07: runderham op basis van 7 geheime kruiden.

Praktische informatie

Museumstraat 15
03 455 94 17
Openingsuren: zaterdag 08:30 - 18:00 | zondag 08:30 - 18:00
www.butchersstoresouth.com/

Zaakvoerster van Buur Jonathan Ramael

Buur

Bij Buur kan je terecht voor een gezond ontbijt of lekkere lunch met zicht op de Schelde. Ook is er een verrassend aanbod aan leuke hebbedingetjes, als cadeautje of gewoon voor jezelf.

Suggestie

€10.00

Boterham met avocado, roomkaas en geroosterde kikkererwten. (Vegatarisch)

Proevertje

€5.00

Salade met quinoa, gegrilde groenten en hummus. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Ledeganckkaai 11
03 336 11 31
Openingsuren: zaterdag 08:30 - 18:00 | zondag 08:30 - 18:00
www.mijnbuur.be

Zaakvoerster van Cabardouche Jonathan Ramael

Cabardouche

Cabardouche blaast het bloeiende Antwerpse brouwerijverleden nieuw leven in op een bijzondere locatie, onder de spoorweg in Borgerhout. Kom proeven en ontdek hoe je bier brouwt.

Suggestie

€10.00

Drie proefglaasjes van onze bieren, gecombineerd met bijpassende kaas van Kaasaffineurs Van Tricht. (Vegatarisch)

Proevertje

€5.00

Twee proefglaasjes van onze bieren, gecombineerd met een portie huisgemaakte Blonde Stoot-nootjes. (Vegatarisch) (Vegan)

Praktische informatie

Engelselei 255
0484 67 26 36
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 18:00 | zondag 12:00 - 18:00
http://www.cabardouche.be

Zaakvoerder van café het Groene Hart Jonathan Ramael

Café Het Groene Hart

In de nieuwe horecazaak Het Groene Hart staat beleving centraal. Geniet van de planten, lichtbollen en verse cocktails. Ontbijt, lunch, diner of bitterbal? Het is hier altijd weekend!

Suggestie

€7.50

Mango Beach: cocktail met mango, guave, ananas en zuur. (Vegatarisch)

Proevertje

€3.00

Cocktail amuse gebaseerd op de Mango Dream. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Groenplaats 23
03 312 10 97
Openingsuren: zaterdag 09:00 - 01:00 | zondag 09:00 - 01:00
http://www.cafehetgroenehart.be

Chef van Café Zurich Jonathan Ramael

Cafe Zurich

Bij Cafe Zurich ben je iedere dag welkom voor een rustig ontbijt, een snelle lunch of een uitgebreid diner. Ook kan je er terecht voor een kopje koffie, een glas wijn of een verfrissende cocktail.

Suggestie

€15.50

Vleesrolletje met sesamzaad, zoete paprika, citroen, witloof, aubergine rolletjes en vleessaus.

Proevertje

€8.00

Vleesrolletje met sesamzaad, zoete paprika, citroen, witloof, aubergine en vleessaus (kleine versie).

Praktische informatie

Verlatstraat 2
03 238 49 67
Openingsuren: zaterdag 09:30 - 22:00 | zondag 09:30 - 22:00
http://www.cafezurich.be

Chef van Cereal Heaven Jonathan Ramael

Cereal Heaven Café

Cereal Heaven, dat is een zoete hemel gevuld met freakshakes en pannenkoeken. Laat je betoveren door zoetigheden in alle kleuren van de regenboog en begin je dag met een lach.

Suggestie

€8.90

Pannenkoeken met spek en kaas.

Proevertje

€3.00

Cereal Bar. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Amsterdamstraat 21
0470 81 41 24
Openingsuren: zaterdag 09:00 - 17:00 | zondag 09:00 - 17:00
www.cerealheavencafe.com/

Chef van restaurant Chakana Jonathan Ramael

Chakana Restaurante Latino Americano

Heerlijke Latijns-Amerikaanse maaltijden en cocktails, vers gemaakt door rasechte latino’s. Daar word je meteen blij van. De perfecte plaats om op vakantie te gaan in eigen land.

Suggestie

€15.00

Mojito. (Vegan)

Proevertje

€8.00

Peruaanse Ceviche: rauwe vis, gemarineerd in limoen en chilipeper.

Praktische informatie

Pelgrimstraat 2
0494 80 83 98
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 21:00 | zondag 12:00 - 21:00
www.facebook.com/ChakanaAntwerpen/

Zaakvoerster van Chocalicious Jonathan Ramael

Chocalicious

Chocalicious organiseert plezante, interactieve chocoladeworkshops. Kies een privéworkshop als doe-activiteit met collega's, vrienden of familie of schrijf individueel in voor workshops op vaste data.

Suggestie

€8.00

Koekjes die je zelf enrobeert in pure chocolade en decoreert met strooisels naar keuze. (Vegan)

Proevertje

€8.00

Koekjes die je zelf enrobeert in pure chocolade en decoreert met strooisels naar keuze. (Vegan)

Praktische informatie

Korte Vlierstraat 13

Openingsuren: zaterdag 12:00 - 18:00 | zondag 12:00 - 18:00
http://chocalicious.be/

Chef van restaurant Circus Jonathan Ramael

CIRCUS

CIRCUS werkt met een biologische keuken geïnspireerd door het aanbod van het veld. Dit uit zich in vegetarische, plant-based gerechten met glutenvrije mogelijkheden boordevol pit en passie.

Suggestie

€10.00

Gierst (glutenvrij) met appelsien, rode wijnsaus, geroosterde pompoen en boschampignons. (Vegan)

Proevertje

€3.00

Cherry Cheesecake (glutenvrij). (Vegan)

Praktische informatie

Kasteelpleinstraat 26
0478 20 43 88
Openingsuren: zaterdag 10:00 - 17:00 | zondag 10:00 - 17:00
http://www.circusrestaurant.be

Chef bij restaurant Clo Jonathan Ramael

Clo

Gezellig ontbijten en lunchen in een huiselijke omgeving doe je bij Clo. Op het menu staan verse, seizoensgebonden vegan gerechten, die met liefde en lokale producten bereid worden door chef Claudia.

Suggestie

€15.00

Huisgemaakte ravioli met butternut in romig walnotensausje afgewerkt met rucola. (Vegan)

Proevertje

€8.00

Wortelblini's met vegan zalm en huisgemaakte kruidenkaas. (Vegan)

Praktische informatie

Kroonstraat 172
0474 33 03 07
Openingsuren: zaterdag 09:00 - 18:00 | zondag 12:00 - 18:00
http://www.clo-antwerp.be/

Zaakvoerster bij Compagnie Belge Artisan Gelato Jonathan Ramael

Compagnie Belge Artisan Gelato

Bij Compagnie Belge kan je genieten van heerlijke zelfgemaakte gelato op basis van de allerbeste producten. Ook smul je hier van versgemaakte Luikse en Brusselse wafels, smoothies, milkshakes en nog veel meer.

Suggestie

€9.00

Coupe d’Anvers: 2 bollen Antwerpse handjes en 1 bol pure chocolade gelato, afgewerkt met Elixir d’Anvers en Antwerpse handjes. (Vegatarisch)

Proevertje

€3.00

3 bollen gelato naar keuze. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Grote Markt 16
0475 26 46 04
Openingsuren: zaterdag 13:00 - 21:00 | zondag 13:00 - 21:00
compagniebelge.com/

Zaakvoerster van Coulure Winebar en shop Jonathan Ramael

Coulure - Winebar & Shop

Smell, taste & discover. Bij Coulure Winebar & Shop proef je van een ruim aanbod wijnen en hapjes in een ongedwongen en gezellige setting in hartje Antwerpen.

Suggestie

€23.00

Bordje met 3 geaffineerde kazen, gecombineerd met 3 passende wijnen. (Vegatarisch)

Proevertje

€8.00

Glaasje wijn met bijpassende bruschetta.

Praktische informatie

Lange Koepoortstraat 17
0472 54 48 12
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 01:00 | zondag 12:00 - 22:00
http://www.coulure.be

Zaakvoerder van Cremerie Germaine Jonathan Ramael

Cremerie Germaine

Breng gelato tot leven, dat is het doel van Cremerie Germaine. Bij deze gelato boutique naast het MAS in het hart van de wijk ’t Eilandje geniet je van heerlijke gelato volgens de Italiaanse traditie.

Suggestie

€10.00

Coupe Eton mess (glutenvrij). (Vegatarisch)

Proevertje

€3.00

2 bolletjes ijs naar keuze. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Nassaustraat 13
03 226 37 95
Openingsuren: zaterdag 13:00 - 22:00 | zondag 13:00 - 22:00
http://www.cremeriegermaine.be

Chef van Croquettenbar Smaeck Jonathan Ramael

Croquettenbar Smaeck

Maak kennis met het unieke concept van Croquettenbar Smaeck. Op het terras geniet je van maar liefst 40 verschillende kroketten en bitterballen en tal van andere borrelhapjes.

Suggestie

€13.50

Smaeck Special: kalfskroket, oude kaaskroket en garnaalkroket. Inclusief brood, saus en salade.

Proevertje

€8.00

5 mini tapaskroketjes: truffel, bospaddestoelen, Thaise groene curry, groenten en kaas-rucola. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Lange Koepoortstraat 32
+31 6 83 57 52 57
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 21:00 | zondag 12:00 - 20:00
http://www.smaeck.be

Zaakvoerder bij Cross Roast store Jonathan Ramael

Cross Roast Experience Store

Naast vers gebrande koffiebonen, losse thee en pure origin chocolade, vind je bij Cross Roast Experience Store ook talloze accessoires en toestellen. Bovendien zijn er interessante koffie-workshops.

Suggestie

€3.00

Een specialty takeaway koffie in combinatie met een bean-to-bar chocoladereep. (Vegatarisch)

Proevertje

€3.00

Een specialty takeaway koffie in combinatie met een bean-to-bar chocoladereep. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Wisselstraat 7
03 226 21 30
Openingsuren: zaterdag 10:00 - 18:00 | zondag 13:00 - 17:00
www.crossroast.be

Chef van het restaurant Cru Jonathan Ramael

CRU

CRU, dat is alle dagen versmarkt voor mensen met een passie voor voeding. 10 ambachten onder één dak, elk met hun eigen specialisten. Geniet van de pure smaak van het product in al zijn eenvoud.

Suggestie

€15.00

Aperoplank voor 2 personen: kaas, charcuterie en tapenade.

Proevertje

€5.00

Bordje met gravadlax.

Praktische informatie

Groenplaats 40
03 355 61 00
Openingsuren: zaterdag 08:00 - 18:30 | zondag 08:00 - 18:30
http://www.cru.be

Zaakvoerster van het restaurant De Broers van Julienne Jonathan Ramael

De broers van julienne (Ijzerenwaag)

De broers van julienne kookt sinds 1994 met veel plezier veggie en plant-based. Ook mensen met intoleranties zijn hier aan het juiste adres. Kom genieten in onze tuin of afhalen voor thuis.

Suggestie

€15.90

Pompoen-pastinaakkroketje met salie en een salade van knolselder (gluten- en lactosevrij). (Vegatarisch)

Proevertje

€5.00

Pompoen-pastinaakkroketje met salie (gluten- en lactosevrij). (Vegatarisch)

Praktische informatie

Ijzerenwaag 4
03 227 12 03
Openingsuren: zaterdag 11:00 - 18:00 | zondag 12:00 - 18:00
http://www.debroersvanjulienne.be

De broers van julienne (Kasteelpleinstraat)

De broers van julienne kookt sinds 1994 met veel plezier veggie en plant-based. Ook mensen met intoleranties zijn hier aan het juiste adres. Kom genieten in onze tuin of afhalen voor thuis.

Suggestie

€15.90

Pompoen-pastinaakkroketje met salie en een salade van knolselder (gluten- en lactosevrij). (Vegatarisch)

Proevertje

€5.00

Pompoen-pastinaakkroketje met salie (gluten- en lactosevrij). (Vegatarisch)

Praktische informatie

Kasteelpleinstraat 45-47
03 227 12 03
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 21:00 | zondag 17:30 - 21:00
http://www.debroersvanjulienne.be

Zaakvoerster van De Kroeg Jonathan Ramael

De Kroeg

De Kroeg is een sfeervol café waar diverse frisse bieren en heerlijke cocktails worden gereserveerd. Neem plaats op het grote, zonnige terras of kom gezellig binnenzitten.

Suggestie

€9.00

Cocktail met Elixir d'Anvers. (Vegatarisch)

Proevertje

€3.00

Shotje Elixir d'Anvers. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Groenplaats 7
0473 82 20 51
Openingsuren: zaterdag 09:00 - 00:00 | zondag 09:00 - 00:00
www.facebook.com/kroegantwerp/

Chef van De Mama Local Deli Jonathan Ramael

De Mama - local deli

Een foodshop vol unieke Belgische producten en à la minute bereide takeaway met lokale, seizoensgebonden producten, dat is De Mama! Lunch, diner, veggie en vegan gerechten, voor ieder wat wils.

Suggestie

€8.50

Salade van geroosterde bieten, handgeschepte geitenkaas, bieslookolie, waterkers en gepofte zaden. (Vegatarisch)

Proevertje

€3.00

Huisgerookte zalm-zuurdesemtoast met komkommer relish, mosterdzaad en groene kruiden.

Praktische informatie

Kronenburgstraat 10
03 288 05 59
Openingsuren: zaterdag 11:00 - 21:00 | zondag 11:00 - 18:00
http://www.de-mama.be

Zaakvoerder van de Noterij Jonathan Ramael

De Noterij

De Noterij is een kleine kruidenierswinkel, gespecialiseerd in noten, gedroogd fruit, choconoten, zaden, pitten en bessen. Al sinds 2018 is dit in Antwerpen het walhalla van de noten.

Suggestie

€0.90

Studentenhaver: noten en rozijnen (100 gram). (Vegatarisch)

Proevertje

€3.00

Zakje noten (zelf samenstellen naar keuze). (Vegatarisch)

Praktische informatie

Nationalestraat 99
0488 20 16 55
Openingsuren: zaterdag 10:00 - 18:00 | zondag 10:00 - 18:00
http://www.denoterij.be/DeNoterij

Chef van Grand Café De Rooden Hoed Jonathan Ramael

De Rooden Hoed

De Rooden Hoed is het oudste restaurant van Antwerpen. Het bouwde zijn naam op dankzij mosselspecialiteiten en uitmuntende streekgerechten. Meer dan 250 jaar later leeft de traditie nog steeds verder.

Suggestie

€21.50

Mosselen Rooden Hoed.

Proevertje

€8.00

Mosselen Rooden Hoed.

Praktische informatie

Oude Koornmarkt 25
03 289 09 09
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 21:30 | zondag 12:00 - 21:30
http://www.deroodenhoed.be/nl

Chef van restaurant Fiera Jonathan Ramael

Fiera

Fiera staat in het Italiaans voor 'de betere beurs' en verwijst naar de magische locatie van dit restaurant, de feeërieke Schippersbeurs en Handelsbeurs in Antwerpen.

Suggestie

€36.00

Kort gebakken coquille, crème van gerookte bloemkool, jonge gekonfijte prei en appelchutney.

Proevertje

€8.00

Vitello, tonijnmayonaise, kapperappel, parmezaan en hazelnootkrokant.

Praktische informatie

Lange Nieuwstraat 14
03 369 23 32
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 23:00 | zondag 12:00 - 23:00
http://www.fiera.be

Chef van restaurant Fiskebar Jonathan Ramael

Fiskebar

Fiskebar is een no-nonsence vis- en wijnbistro sinds 2007. Hier krijg je ecologisch verantwoorde vis en schaaldieren, vergezeld door bio- en natuurwijn of zelfgebrouwde kombucha. Puur en eerlijk.

Suggestie

€21.50

Gegrilde calamares met chorizosalade en rozemarijnpatatjes.

Proevertje

€8.00

Fiskes Comppino: zelfgebrouwde kombucha van citroen en beerck met wodka en mammoet. (Vegan)

Praktische informatie

Marnixplaats 13
03 257 13 57
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 22:00 | zondag 12:00 - 22:00
http://www.fiskebar.be

Chef van het restaurant Fiskeskur Jonathan Ramael

Fiskeskur

Bij Fiskeskur ontdek je echte viskeuken in het oude douanegebouw aan de dokken. Hier is alles puur en ruw, zoals in een vissershut. Vis boven open vuur, bio- en natuurwijn, kombucha en ambachtelijk bier.

Suggestie

€21.50

Viscurry met dorade en rijst. (Vegan)

Proevertje

€8.00

2 oester specials: tafeloesters met vaste structuur en notensmaak.

Praktische informatie

Kattendijkdok-Oostkaai 20b

Openingsuren: zaterdag 12:00 - 22:00 | zondag 12:00 - 22:00
http://www.fiskeskur.be

Chef van de Frieterij Jonathan Ramael

Frieterij

De Frieterij is niet zomaar een frituur. GVA publiceerde er al 19 artikels over waaronder “lekkerste frieten”, “lekkerste kaaskroketten van Antwerpen” en “lekkerste stoofvlees”. Kom zelf ook eens proeven.

Suggestie

€8.50

Huisgemaakte erwtenkroket en handgesneden friet met saus. (Vegatarisch)

Proevertje

€5.00

Oude kaas bitterbal, Black Angus bitterbal en kreeft bitterbal.

Praktische informatie

Boomgaardstraat 204
0475 69 14 88
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 22:00 | zondag 12:00 - 21:00
http://www.frieterij.be

Zaakvoerder bij Georges Espressobar Jonathan Ramael

Georges Espressobar

Georges Espressobar bevindt zich al bijna 7 jaar lang op het bruisende eilandje in het noorden van de koekenstad. Hier vind je de lekkerste koffies en gebak, bereid met een glimlach.

Suggestie

€7.00

Volle hoeveyoghurt met vers fruit en zelfgemaakte granola.

Proevertje

€8.00

Trio van huisbereide gebakjes.

Praktische informatie

Londenstraat 27
0498 68 42 81
Openingsuren: zaterdag 10:00 - 17:00 | zondag 10:00 - 16:00
www.facebook.com/Georgeskaffee

Zaakvoerster van de wijnbar Glou Glou Jonathan Ramael

GlouGlou

GlouGlou is een natuurlijke wijnbar waar gezelligheid en kwaliteit centraal staan, zowel in het glas als op het bord. Geniet van lekker sappige wijn en heerlijke seizoensgerechten om te delen.

Suggestie

€20.00

Seizoenssuggestie. (Vegatarisch)

Proevertje

€5.00

Portie huisgemaakte bitterballetjes.

Praktische informatie

Moorkensplein 27
03 235 03 25
Openingsuren: zaterdag 13:00 - 21:00 | zondag 13:00 - 20:00
http://m.facebook.com/pages/category/Bar/Glou-Glou-Borgerhout-

Chef van het restaurant Grandeux Jonathan Ramael

GRANDEUX

Grandeux is een restaurant en aperobar met een mediterraans geïnspireerde keuken. Uitgebreid tafelen, delen, genieten van een klein hapje of een heerlijke cocktail: het kan hier allemaal.

Suggestie

€15.00

Handgesneden tartaar met mosterdzaad, mizuna, slascheuten, augurken en savora.

Proevertje

€8.00

Ravioli van truffel. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Graanmarkt 2
03 500 19 11
Openingsuren: zaterdag 11:00 - 23:00 | zondag 11:00 - 23:00
http://www.grandeuxantwerpen.be

Chef van het restaurant Green Garage Jonathan Ramael

Green Garage

Groen, groener, groenst. Green Garage herbergt twee liefdes: de natuur en koffie. Naast plantenwinkel is dit ook een plek voor duurzame koffie of een lekkere lunch in een oase van groen.

Suggestie

€15.00

Shakshouka. (Vegatarisch)

Proevertje

€8.00

Homemade hummus met Grieks brood. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Cadixstraat 7
0491 33 54 95
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 18:00 | zondag 12:00 - 18:00
http://www.brewimpact.com

Chocolatier Günther Watté Jonathan Ramael

Günther Watté Chocoladecafé

In dit gezellige chocoladecafé geven fijnproevers, chocoholics of koffieliefhebbers zich volledig over aan de verleiding van chocolade, koffie-aroma’s en gebak. Geniet van het leven, en van chocolade.

Suggestie

€5.00

Hazelnoot-kokosbiscuit met mango- en kokosbavarois en hart van passievruchten en abrikozen. (Vegatarisch)

Proevertje

€5.00

Hazelnoot-kokosbiscuit met mango- en kokosbavarois en hart van passievrucht en abrikozen. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Steenhouwersvest 30
03 293 58 94
Openingsuren: zaterdag 10:30 - 18:00 | zondag 13:00 - 18:00
http://www.watte.be

Chef van het restaurant Gustu Jonathan Ramael

Gustu

GUSTU, tapas met karakter! De naam Gustu is geïnspireerd door het Spaans en verwijst naar smaak. Verwacht je aan een modern gebrachte Spaanse keuken met respect voor de traditionele recepten.

Suggestie

€6.70

Albondigas: Spaanse gehaktballetjes.

Proevertje

€5.00

Gelakt buikspek met pinda en koriander.

Praktische informatie

Verschansingstraat 10
03 435 44 66
Openingsuren: zaterdag 16:00 - 23:00 | zondag 12:00 - 23:00
www.restogustu.be

Chef van het Hard Rock Cafe Jonathan Ramael

Hard Rock Café Antwerp

Hard Rock Café Antwerp. Dat is goede muziek, memorabilia van rockgoden aan de muur en echte Amerikaanse burgers op je bord. Hell yeah!

Suggestie

€11.95

Classic Legendary Burger.

Proevertje

€3.00

American Sliders.

Praktische informatie

Groenplaats 35
03 205 13 80
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 22:00 | zondag 12:00 - 22:00
http://www.hardrockantwerp.com

Chef van restaurant Hart Jonathan Ramael

HART

HART is een plantbased ontbijt, lunch, gebak en koffiebar in Antwerpen met aanbod volgens de seizoenen. Hier geniet je van hartverwarmende gerechten die je een gelukkig en voldaan gevoel geven.

Suggestie

€16.00

Spaanse tortilla op mix van sla, artisjokhartjes, zwarte olijven, bonen, rode ui en zoete paprika. (Vegan)

Proevertje

€8.00

Spaanse tortilla geserveerd op mix van sla, artisjokhartjes, zwarte olijven, bonen, rode ui en zoete paprika. (Vegan)

Praktische informatie

Minderbroedersrui 34
03 386 37 27
Openingsuren: zaterdag 10:00 - 17:00 | zondag 10:00 - 16:00
www.hart-antwerpen.be

Patissier van Have a roll Jonathan Ramael

Have A Roll

Bij Have A Roll vind je vegan cinnamon rolls met verschillende toppings, gaande van klassieke vanilleglazuur tot pistacheglazuur met gekarameliseerde amandelschilfers. Elke dag vers gebakken.

Suggestie

€3.00

De Speculaas Roll: kaneelrol met topping van speculaaspasta, afgewerkt met crumble van speculaas. (Vegan)

Proevertje

€3.00

De Cinnamon Roll: klassiek kaneelbroodje afgewerkt met cream cheese-glazuur van vanille. (Vegan)

Praktische informatie

Oudaan 15
0477 74 92 21
Openingsuren: zaterdag 11:00 - 18:00 | zondag 11:00 - 18:00
http://havearoll.com

Chef van House of Waffles Jonathan Ramael

House of Waffles

The House of Waffles zorgt voor de beste wafelervaring die je je kan inbeelden. Hier vind je niet alleen Belgische wafels maar ook unieke creaties, zowel zoete als hartige.

Suggestie

€15.00

The Norwegian: hartige wafel met gerookte zalm, rode ui, boursin en sla.

Proevertje

€3.00

Italiano Vero: hartige wafel met buffelmozzarella, rucola, tomaatjes, verse pesto en balsamico. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Handschoenmarkt 17-21
0472 46 39 76
Openingsuren: zaterdag 10:30 - 18:30 | zondag 10:30 - 18:30
http://www.thehouseofwaffles.com/

Chef van het restaurant Humm Jonathan Ramael

Humm

Humm is een Midden-Oosters geïnspireerd restaurant dat uitsluitend werkt met plantaardige ingrediënten. Een leuke plek voor gezonde gerechten, koffie, natuurwijn, cold pressed juices en nog veel meer.

Suggestie

€16.00

Hummu Funghi. (Vegatarisch) (Vegan)

Proevertje

€8.00

Hummus met pinda en chili. (Vegatarisch) (Vegan)

Praktische informatie

Dageraadplaats 33
03 435 70 80
Openingsuren: zaterdag 09:00 - 22:00 | zondag 09:00 - 22:00
http://www.humm.love

Zaakvoerster van Icelab Nicecream Creations Jonathan Ramael

IceLab NiceCream Creations

IceLab NiceCream Creations is de eerste 100% plantaardige gelateria in de Benelux. Verwen jezelf met heerlijke huisbereide gelato, (glutenvrije) wafels en lekker gebak.

Suggestie

€6.50

Luikse of Brusselse (glutenvrije) biowafel met ijs en slagroom. (Vegan)

Proevertje

€5.00

Luikse of Brusselse take-away (glutenvrije) biowafel met ijs en slagroom. (Vegan)

Praktische informatie

Oudevaartplaats 38
03 275 91 55
Openingsuren: zaterdag 11:00 - 21:00 | zondag 11:00 - 21:00
http://icelab.be

Zaakvoerster van Ijsbar Smaeck Jonathan Ramael

IJsbar Smaeck

IJsbar Smaeck biedt ambachtelijk Italiaans ijs in verschillende verrassende smaken. Ook zijn er vegan opties, zoals pistache en yoghurt. Kom proeven met vrienden of familie.

Suggestie

€3.50

2 bollen ambachtelijk ijs naar keuze. (Vegatarisch)

Proevertje

€3.00

2 bollen vegan ijs. (Vegan)

Praktische informatie

Lange Koepoortstraat 36
0472 04 33 58
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 21:00 | zondag 12:00 - 20:00
http://www.ijsbarsmaeck.be

Chocolatier van In Choc Jonathan Ramael

In Choc by Tom Coosemans

Verwen jezelf met heerlijke pralines, zeevruchten, hazelnoottruffels en meer lekkers. Kom langs en laat je verrassen door de chocoladecreaties van In Choc by Tom Coosemans.

Suggestie

€22.00

Luxedoos met 25 handgemaakte pralines. (Vegatarisch)

Proevertje

€3.00

Citroencake met fris hart van framboos.

Praktische informatie

Nassaustraat 15

Openingsuren: zaterdag 10:00 - 18:00 | zondag 10:00 - 18:00
http://www.inchoc.be

Chef van restaurant In de balans Jonathan Ramael

In De Balans

Tot voor kort was In De Balans het oudste winkelpand van Antwerpen. Nu is het een gastronomisch restaurant, waar je geniet van heerlijke vlees-, vis- en vegetarische gerechten en van wel 70 wijnen.

Suggestie

€30.00

Tagliolini met zwarte inkt van de inktvis en bottarga.

Proevertje

€8.00

Carpaccio van Italiaanse rode gamba met burrata en vingerlimoen.

Praktische informatie

Kaasrui 7
03 226 31 75
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 21:00 | zondag 12:00 - 14:30
http://www.indebalans.be

Chocolatier van Jitsk Jonathan Ramael

Jitsk

Topchocolatier Jitsk staat voor traditioneel vakmanschap met een innovatieve insteek en werkt enkel met de meest kwalitatieve grondstoffen. Laat je verrassen door pure en intense smaken.

Suggestie

€16.50

Doosje van 25 pralines met mengeling van smaken. (Vegatarisch)

Proevertje

€5.00

Appelsienschijven. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Boomgaardstraat 1
0486 23 50 02
Openingsuren: zaterdag 09:00 - 18:00 | zondag 10:00 - 16:00
http://www.jitsk.com

Zaakvoerster van champagne speciaalzaak La Cave aux Bulles Jonathan Ramael

La Cave aux Bulles

Een uniek concept op een historische locatie. Hier vind je champagnes van familiale vignérons in het vroegere café Veuve Van Miegem, de plek waar destijds Eugeen Mieghem zijn kunstwerken maakte.

Suggestie

€8.00

Een glas Red Star Champagne.

Proevertje

€5.00

Een klein glas Red Star Champagne.

Praktische informatie

Rijnkaai 17
0491 34 21 56
Openingsuren: zaterdag 10:00 - 18:00 | zondag 10:00 - 18:00
http://www.lacaveauxbulles.com

Chef van het restaurant La Reine d'Anvers Jonathan Ramael

La Reine d'Anvers

La Reine d'Anvers is een parel in het historisch centrum van de stad. Waan je even een royal in de unieke setting en laat je verrassen door de complexe smaken van de gerechten.

Suggestie

€29.50

Zeebaarsfilet met Franse sjalot en Bretoense kreeftensaus. (Vegatarisch)

Proevertje

€8.00

Mini pomme mosquit. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Suikerrui 28
0492 76 71 43
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 23:00 | zondag 12:00 - 23:00
www.lareinedanvers.be

Chef van het restaurant Le Steak '17 Jonathan Ramael

Le Steak '17

Restaurant Le Steak '17 is gespecialiseerd in verschillende soorten vleesstukken van het rund. De dagverse vleesstukken worden klaargemaakt in de Big Green Egg.

Suggestie

€12:50

Hamburger.

Proevertje

€8.00

Entrecote getrancheerd en gegrild op de Green Egg (BBQ).

Praktische informatie

Nassaustraat 19
03 434 77 55
Openingsuren: zaterdag 13:00 - 18:00 | zondag 13:00 - 18:00
http://www.lesteak17.be

Chef van Les Tartes de Françoise Jonathan Ramael

Les Tartes de Françoise

Les Tartes de Françoise is één grote familie van gepassioneerde individuen met de missie om heerlijke taarten te creëren die je gelukkig maken. Proef de overheerlijke artisanale taarten en quiches.

Suggestie

€20.50

Zachte chocoladetaart van pure chocolade.

Proevertje

€5.00

Witte kaastaart met speculoos: een lichte mousse van verse cottage cheese op een laagje speculoos. De specialiteit van Les Tartes de Françoise. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Volkstraat 8
03 500 00 77
Openingsuren: zaterdag 09:00 - 18:30 | zondag 09:00 - 18:00
http://www.tartes.be

Chef van restaurant Little Bún Jonathan Ramael

Little BÚN

Little BÚN is de kleine zus van BÚN Bar & Restaurant. Stap binnen in deze kleine Vietnamese noodle shop en proef van de authentieke noedelsoepen en salades.

Suggestie

€18.00

Pho bo: noedelsoep met rundvlees.

Proevertje

€8.00

Pho bo: noedelsoep met rundvlees (kleine versie van de suggestie).

Praktische informatie

Sint-Jorispoort 22
03 234 04 16
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 21:30 | zondag gesloten
www.bunantwerp.be

Chef van het restaurant Mr Spaghetti Jonathan Ramael

Mister Spaghetti Antwerpen

Bij Mister Spaghetti krijg je niet zomaar spaghetti, maar kies je uit wel 5 spaghettisoorten en 20 sauzen. Het diverse aanbod bevat ook opties voor veggies, vegans en mensen met allergieën.

Suggestie

€18.00

Don Meatball: spaghetti naar keuze met gehaktballen, tomaat-paprikasausje en parmezaan.

Proevertje

€8.00

Mister B Cooked: traag gegaarde bolognesesaus met runderbouillon, rode wijn, spek en gehakt.

Praktische informatie

Kaasstraat 3
03 435 84 64
Openingsuren: zaterdag 11:30 - 22:00 | zondag 11:30 - 22:00
http://www.mister-spaghetti.com

Zaakvoerster van ontbijtbar Moss Jonathan Ramael

MOSS

Lekker eten voelt goed en doet je denken aan thuis. MOSS is je huiskamer weg van huis. Eenvoudig, puur en gezond. Het is een plek in Antwerpen om te genieten van (h)eerlijk eten in goed gezelschap.

Suggestie

€9.50

Quinoabrood met spiegelei, krokant spek en spinazie.

Proevertje

€5.00

Echte Antwerpse broodpudding naar grootmoeders recept met Elixir d’Anvers en rozijnen. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Volkstraat 11
0468 47 24 75
Openingsuren: zaterdag 09:00 - 16:00 | zondag 09:00 - 16:00
http://www.mossantwerp.be

Chef van restaurant Msemen Jonathan Ramael

Msemen

Msemen laat je kennismaken met Marokkaanse streetfood specialiteiten in een warme en Oriëntaalse sfeer. Ga op reis in Marrakech, maar dan in het hart van Antwerpen.

Suggestie

€12.90

Het Baraka menu: Harira soep, Msemen, brewat en verse muntthee. (Vegatarisch)

Proevertje

€3.00

Brewat: filodeeghapje gevuld met groenten en kip, gehakt of vis. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Hoogstraat 34
0484 63 81 28
Openingsuren: zaterdag 11:00 - 21:00 | zondag 11:00 - 20:00
http://www.msemen.be

Chef van No Worries Jonathan Ramael

No Worries

No Worries is uitgegroeid tot dé ontbijt plek in Antwerpen. Bij No Worries kan je heerlijk ontbijten, elke dag, de hele dag lang. Ook vind je er koffie, thee, lekkere salades en verrassende bokes.

Suggestie

€20.00

No Worries ontbijt: broodmandje, croissant en koffiekoekje, assortiment hartig en zoet beleg, spiegelei met spek, vers fruitsap, koffie of thee, yoghurt met vers fruit.

Proevertje

€5.00

Chocolademelk 18+: chocolade callets (melk of puur), kokos- of amandelmelk, Irish cream of Amaretto. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Kribbestraat 22
0495 38 87 14
Openingsuren: zaterdag 09:00 - 17:00 | zondag 09:00 - 17:00
http://www.noworriesantwerpen.be

Chef van restaurant Nome Jonathan Ramael

Nome

Als kenner van de Belgische keuken kom je bij Nome zeker aan je trekken. Lekkere gerechten in een sfeervolle, huiselijke omgeving met dagelijks een nieuwe kaart volgens de seizoenen.

Suggestie

€26.00

Gegrilde kalfskroon met graanmosterdsaus, gesauteerde herfstgroenten en rozemarijnaardappelen.

Proevertje

€5.00

Aardappel gevuld met room, fijne groenten, grijze garnalen en kaas, gegratineerd in de oven.

Praktische informatie

Verbindingsdok-Westkaai 8
0499 54 83 47
Openingsuren: zaterdag 17:00 - 22:00 | zondag 17:00 - 22:00
http://www.nomeantwerpen.be

Chef van ontbijt en lunchconcept Ons Suzanne Jonathan Ramael

Ons Suzanne

Ons Suzanne is een eigentijds ontbijt-en lunchconcept met een knipoog naar het traditionele. Al de producten komen steevast van een lokale, artisanale producent. Eerlijk en heerlijk.

Suggestie

€8.00

Vegan toast avocado met seizoensgroenten. (Vegan)

Proevertje

€5.00

Versgemaakt bananenbrood. (Vegan)

Praktische informatie

Londenstraat 23
03 646 78 38
Openingsuren: zaterdag 09:00 - 17:00 | zondag 09:00 - 17:00
http://www.onssuzanne.be

Chef van restaurant Ovamo Jonathan Ramael

Ovamo

Bij Ovamo kan je heerlijk lunchen en brunchen. In deze familiezaak draait alles om pastrami. Niet alleen in sandwiches, maar ook in salade's en pasta's. Bovendien zijn er lekkere wafels en milkshakes.

Suggestie

€12.00

Heart Attack: sandwich met pastrami, spek, kaas, spiegelei en mayonaise.

Proevertje

€5.00

Grote pannekoek met nutella

Praktische informatie

Grote Markt 23
0493 45 09 72
Openingsuren: zaterdag 10:00 - 23:30 | zondag 10:00 - 23:30
www.ovamo.be

Chef van restaurant Pici Jonathan Ramael

Pici

Pici gaat terug naar de essentie van de Italiaanse keuken en kiest voor kraakverse biologische groenten en kruiden uit 'de volle grond'. Beperkte menukaart met vers bereide Italiaanse klassiekers.

Suggestie

€17.00

Seizoensgebonden verse pasta. (Vegatarisch)

Proevertje

€8.00

Pici cacio pepe. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Muntstraat 2
03 232 57 74
Openingsuren: zaterdag 12:30 - 22:00 | zondag 12:30 - 21:30
http://pastapici.be/piciantwerp

Zaakvoerster bij veganistisch restaurant Plant B Jonathan Ramael

Plant B

Bij Plant B ligt de focus op plantaardige voeding. Laat je aangenaam verrassen door het erg rijke palet aan smaken dat een vegan dieet te bieden heeft.

Suggestie

€12.50

Bloemkoolsteak met béarnaise-hummus en vegan zalm. (Vegatarisch) (Vegan)

Proevertje

€8.00

Scrambled tofu en vegan zalm. (Vegatarisch) (Vegan)

Praktische informatie

Oude Koornmarkt 64
03 648 01 77
Openingsuren: zaterdag 10:00 - 22:00 | zondag 10:00 - 17:00
http://www.plantb.co

Zaakvoerder bij cocktailbar Plantage Jonathan Ramael

Plantage

Plantage is een gezellige bar met focus op craft cocktails en heerlijke wijnen. Hier voelt iedereen zich welkom en geniet je van kwaliteitsvolle producten tegen een betaalbare prijs.

Suggestie

€12.00

Smaakmeesters cocktail. (Vegan)

Proevertje

€5.00

Slushee Delux. (Vegan)

Praktische informatie

Dageraadplaats 22
0468 54 16 86
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 00:00 | zondag 12:00 - 22:00
www.plantage.bar

Zaakvoerster van Quetzal Chocoladebar Jonathan Ramael

Quetzal Chocoladebar

Quetzal is een chocoladebar met een ontembare passie voor chocolade, haar cultuur en geschiedenis. Stap binnen in een wereld van vindingrijke smaken en ontdek verrassende chocoladegerechten.

Suggestie

€6.00

Huisgemaakte brownie, vers fruit en ambachtelijk ijs, overgoten met vloeibare chocolade.

Proevertje

€5.00

Huisgemaakte brownie, vers fruit en ambachtelijk ijs, overgoten met vloeibare chocolade.

Praktische informatie

Lijnwaadmarkt 11
0497 40 36 89
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 22:00 | zondag 12:00 - 22:00
http://www.quetzal.be/location/antwerpen/

Zaakvoerder bij wijn en cocktailbar Quotes Jonathan Ramael

Quotes

Quotes is een nieuwe wijn- en cocktailbar in het historisch centrum. Combineer je drankje met één van de kwalitatieve bites en beleef een onvergetelijke avond.

Suggestie

€11.00

Peer Fizz: cocktail met peer en Gin. (Vegatarisch)

Proevertje

€5.00

Jamon de Trevelez.

Praktische informatie

Melkmarkt 23
03 337 09 01
Openingsuren: zaterdag 14:00 - 01:00 | zondag 14:00 - 01:00
http://www.quotesantwerp.be

Chef van Racine Jonathan Ramael

RACINE

Bij RACINE, op de site van PAKT, kan je terecht voor een heerlijke lunch, gezonde salade, verrassende sandwich of lekkere natuurwijn. Ontdek deze groene urban jungle met een zonnig rooftop terras.

Suggestie

€9.60

Vegan Beirut Sunset: quinoabrood met muhammara, pittige wortelsalade en pecannoten. (Vegatarisch) (Vegan)

Proevertje

€5.00

Echte Antwerpse broodpudding naar grootmoeders recept met Elixir d’Anvers en rozijnen. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Regine Beerplein 1 E103
0468 17 82 80
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 20:00 | zondag 12:00 - 16:00
http://racinepakt.be

Chef van restaurant De Bomma Jonathan Ramael

Restaurant De Bomma

Eten bij de Bomma, dat is genieten van een eenvoudige, plezierige keuken met een tikkeltje nostalgie. Verwen jezelf met Vlaamse klassiekers en de ultieme troostkost in het hartje van Antwerpen.

Suggestie

€19.90

Vegan kip met paksoi. (Vegan)

Proevertje

€5.00

Vegan kip met paksoi (kleine versie van suggestie). (Vegan)

Praktische informatie

Willem Ogierplaats 3
03 773 32 01
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 21:30 | zondag 12:00 - 21:30
www.restaurantdebomma.be/

Chef van restaurant Xaverius Jonathan Ramael

Restaurant Xaverius

Bij Restaurant Xaverius kan je terecht voor authentieke Vlaamse gerechten in een zeer fraaie ambiance met originele Vlaamse drankjes en kunstwerken.

Suggestie

€27.50

Licht huisgerookte Zuid-Amerikaanse rib eye (ongeveer 400 gr) met pastinaak en winterse groentjes.

Proevertje

€8.00

Huisgerookte zalmfilet met avocado en granaatappelpitjes.

Praktische informatie

Oude Koornmark 21
03 231 45 41
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 22:00 | zondag 12:00 - 22:00
www.restaurant-xaverius.be

Chef van restaurant Siam Sally Jonathan Ramael

Siam Sally

Siam Sally serveert authentieke Thaise gerechten gebaseerd op oude vergeten recepten. Het wisselende beperkte menu garandeert versheid en duurzaamheid. Een verborgen parel op de grens met Borgerhout.

Suggestie

€21.00

Thaise ribbetjes met komkommerslaatje en Jasmijnrijst.

Proevertje

€8.00

Dim Sim's, ware smaakbommetjes en ook wel de vergeten pareltjes van Thailand genoemd.

Praktische informatie

Bleekhofstraat 11a
03 434 99 69
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 17:30 | zondag 13:00 - 17:30
http//www.siamsally.be

Chef van restaurant Sir Anthony Van Dyck Jonathan Ramael

Sir Anthony Van Dijck

Sir Anthony Van Dijck bevindt zich in een prachtig gerestaureerd pand in de Vlaeykensgang. Het restaurant is geïnspireerd op de klassieke Franse keuken en is al meer dan 45 jaar een vaste waarde in Antwerpen.

Suggestie

€56.00

4 of 5 gangen menu met Antwerpse streekproducten.

Proevertje

€8.00

4 of 5 gangen menu met Antwerpse streekproducten.

Praktische informatie

Oude Koornmarkt 16
03 231 61 70
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 15:00 | zondag 12:00 - 15:00
http://www.siranthonyvandijck.be

Zaakvoerder van Speciale Belge Jonathan Ramael

Speciale Belge

In Speciale Belge kan je terecht voor kwalitatieve bieren van voornamelijk Belgische craftbrouwers en de eigen microbrouwerij. Kies uit een 60-tal bieren op tap of fles. Welke is jouw favoriet?

Suggestie

€4.50

Biertje van eigen brouwerij (25cl).

Proevertje

€3.00

Tourist Smaakmeester (15cl).

Praktische informatie

Regine Beerplein 1
0497 92 94 59
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 02:00 | zondag 12:00 - 22:00
http://specialebelgetaproom.be

Zaakvoerder bij St. Simonne Jonathan Ramael

St. Simonne

St. Simonne is een gezellig dag- en aperitiefzaakje op de Sint-Andriesplaats met eigen gebrouwen, gezondmakend Antwerps bier. Proef de bieren STOUT, ROOT en BRAVE van Antwerpse brouwerij EVERBIER.

Suggestie

€3.00

De 3 bieren: STOUT, ROOT en BRAVE van EVERBIER. (Vegan)

Proevertje

€3.00

De 3 bieren: STOUT, ROOT en BRAVE van EVERbier. (Vegan)

Praktische informatie

Sint-Andriesplaats 10
0479 20 73 80
Openingsuren: zaterdag 10:00 - 01:00 | zondag 10:00 - 01:00
www.facebook.com/St.Simonne/

Chef van restaurant Staff's Kantine Jonathan Ramael

Staff's Kantine

Staff's kantine is een klein en gezellig restaurantje op het Zuid. De huislijke sfeer, de vriendelijke bediening en de lekkere Belgisch-Franse keuken zorgen ervoor dat je een geweldige avond beleeft.

Suggestie

€20.00

Gevulde parelhoen met yuzu, wortelen, parelcouscous en vadouvan curry.

Proevertje

€8.00

Zalmtartaar met dille-olie.

Praktische informatie

Graaf van Egmontstraat 19
03 293 63 81
Openingsuren: zaterdag 18:00 - 22:00 | zondag gesloten
http://www.facebook.com/Staffskantine

Zaakvoerder van wijnbar Tannin Jonathan Ramael

Tannin

Tannin staat voor passie voor wijn. In deze urban wine bar op het Zuid voel je je meteen welkom en geniet je van uitstekende wereldwijnen en internationaal geïnspireerde sharing gerechten.

Suggestie

€13.00

Cheesy Tannini. (Vegatarisch)

Proevertje

€5.00

Hummus Ta-nnin. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Volkstraat 50
0470 10 44 83
Openingsuren: zaterdag 15:00 - 21:00 | zondag 15:00 - 21:00
http://www.tannin.be/TanninAntwerp

Chef van restaurant Tante Yvonne Jonathan Ramael

Tante Yvonne

Tante Yvonne biedt reeds 22 jaar traditionele Frans-Belgische gerechten. Op vrijdag en zaterdag, na het sluiten van de keuken, verlaat de chef-kok de keuken om je te vergezellen in de muziekhoek.

Suggestie

€20.00

Mouclade.

Proevertje

€8.00

Zelfgemaakte foie gras met brioche en uienconfijt.

Praktische informatie

Vlaamsekaai 93
03 237 07 31
Openingsuren: zaterdag 14:00 - 18:00 | zondag 14:00 - 18:00
http://www.restauranttanteyvonne.be

Chef van Tartoer Jonathan Ramael

Tartoer

Tartoer serveert specialty koffie, artisanale taarten, quiches, sandwiches en croques. Al de gerechten zijn vegetarisch en er is ook een vegan aanbod. Zeker de vegan cinnamonrolls zijn een topper.

Suggestie

€7.50

Vegan martino sandwich. (Vegatarisch) (Vegan)

Proevertje

€3.00

Vegan chocolate chip cookie. (Vegatarisch) (Vegan)

Praktische informatie

Korte Koepoortstraat 2
0474 38 60 75
Openingsuren: zaterdag 10:00 - 18:00 | zondag 10:00 - 18:00
http://www.tartoer.be

Chef van restaurant Tota Empanadas Jonathan Ramael

Tota Empanadas

Een empanada is dun deeg, rijkelijk gevuld met verse ingrediënten en gebakken in de oven zonder olie of vet. Bij Tota Empanadas vind je echte Argentijnse empanadas. Lekker, gezond en onweerstaanbaar.

Suggestie

€7.80

2 empanadas naar keuze met Argentijnse chimichurrisaus. (Vegatarisch)

Proevertje

€3.00

1 empanada naar keuze. (Vegatarisch)

Praktische informatie

Hoogstraat 24
0484 45 42 06
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 22:00 | zondag 12:00 - 21:00
http://www.totaempanadas.be

Zaakvoerster van Tram 3 Jonathan Ramael

Tram 3

Verborgen in de straten rond de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal ligt Tram 3. In dit gezellige café geniet je van lekker eten en drinken in een unieke sfeer van positieve vibes, muziek, cultuur.

Suggestie

€8.00

Portie zoete aardappelfrietjes. (Vegan)

Proevertje

€5.00

Portie zoete aardappelfrietjes. (Vegan)

Praktische informatie

Oude Koornmarkt 38
0487 47 37 54
Openingsuren: zaterdag 12:00 - 01:00 | zondag 12:00 - 01:00
www.facebook.com/Tram3Lizzie/

Zaakvoerder van wijnspeciaalzaak Jonathan Ramael

Vinetiq

Wijnwinkels genoeg. En meer van hetzelfde, daar zit niemand op te wachten. Daarom doet Vinetiq het anders. Hier vind je een duidelijk assortiment van cool climate wijnen.

Suggestie

€7.00

Cool climate wijn uit Canada van rock 'n' roll wijnmaker Norman Hardie (keuze uit rood of wit). (Vegatarisch)

Proevertje

€5.00

Best of Belgium: proevertje van Belgische bodem, fris en fijnzinnig. (keuze uit rood of wit). (Vegatarisch)

Praktische informatie

Nassaustraat 36
0476 45 65 50
Openingsuren: zaterdag 11:00 - 20:00 | zondag 11:00 - 20:00
http://vinetiq.eu

Chef van restaurant Yust Food Jonathan Ramael

YUST Food

Bij YUST Food staat delen centraal, met een voorkeur voor gastronomische en gezonde voeding. Kies uit een waaier aan gerechten om te delen met één, twee of meerdere personen.

Suggestie

€13.00

Knolselder met glazuur van miso, dashi beurre blanc, preipoeder. (Vegatarisch) (Vegan)

Proevertje

€8.00

Cauliflower wings. (Vegatarisch) (Vegan)

Praktische informatie

Coveliersstraat 6
03 302 30 20
Openingsuren: zaterdag 17:00 - 23:30 | zondag 15:00 - 23:30
http://www.just.com/food