Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Relax o' clock: de leukste zomerbars in Antwerpen

Mensen in zomerbar Victoriano Moreno

Relax o' clock: de leukste zomerbars in Antwerpen

Het ultieme vakantiegevoel, dat beleef je in een zomerbar. Relax met de heerlijkste drankjes en meest verrassende hapjes in een van deze zonnige zomerbars in Antwerpen.

Zomerbar met zicht op Linkeroever Ana Izamska

Bocadero

Geen zomer zonder Bocadero! De deels overdekte bar aan de Waagnatie is al lang niet meer aan z’n proefstuk toe en staat steeds garant voor een feest aan de Schelde. Dans, drink, eet en geniet met één van de mooiste uitzichten van de stad op de achtergrond.

Rijnkaai 150

Terras met mensen Grand Café Capital

Grand Café Capital

Tussen het groen van het stadspark vind je Grand Café Capital. Het gezellige, moderne gebouw springt onmiddellijk in het oog. Neem de ‘grand’ in de naam gerust letterlijk, want zowel het terras als de menukaart zijn heel uitgebreid. Met het park als ruime speelplek is dit de ideale locatie om een middagje door te brengen met je kinderen. 

Rubenslei 37

Zomerbar met mensen Kavka

Koerwoud

Liever een oase van rust in het midden van de stad? Dan is de binnenplaats van het jongerencentrum Kavka de place to be. Met een drankje in de hand geniet je hier meerdere keren per week van lokaal muzikaal talent of een andere inspirerende kunstvorm.

Oudaan 14

SOMMAR

SOMMAR staat gelijk aan casual en chill. Proef de cocktail-creaties die uit de rijkelijke fantasie van Lou Clerckx en Bart Mertens komen en ontdek om de vijf weken een verrassend nieuw menu van één van hun drie foodpartners. De ideale reden om hier meerdere keren te vertoeven de komende maanden.

Rijnkaai 104

Mensen met drankje in zomerbar Ana Izamska

Café Kamyon

Aan de linkerkant van de Schelde is Café Kamyon ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde. Jong en oud is welkom om er iets kleins te eten of deel te nemen aan één van de verschillende activiteiten. Nieuw dit jaar zijn de filmvoorstellingen op woensdag, dan wordt Café Kamyon even omgetoverd tot Cinema Kamyon.

Beatrijslaan 29

Zomerbar Zomer van Antwerpen

Nog zo’n klassieker onder de zomerbars is die van de Zomer Van Antwerpen. Dit jaar verwelkomt de bar je graag in het nieuwe park Groot Schijn in plaats van aan de Sloepenweg op het Eilandje. Een andere locatie dus dan gewoonlijk, maar het programma blijft onveranderd: speel met je vrienden een spelletje petanque, ontdek de magie van de circusvoorstellingen met het hele gezin en smul tussendoor van het lekkers dat het resto aanbiedt. Kortom: hier valt altijd iets te beleven voor iedereen!

Park Groot Schijn

Mensen in zomerbar Bar Chapel

Bar Chapel

Voor een culinaire wereldreis moet je bij Bar Chapel zijn. Dit adresje, dat sinds 2019 deel uitmaakt van het zomerbar landschap, zet namelijk iedere week nieuwe gerechten op de kaart. Neem er een huisgemaakte ijsthee of een ander fris drankje bij en kom helemaal tot rust in de prachtige bohemian setting.

Kerkstraat 150

Mensen met drankjes in zomerbar Zomerfabriek

Zomerfabriek

Nog eentje uit de Zomer van Antwerpen familie is de bekende Zomerfabriek. Verveling is geen optie hier, want iedere dag staan er tal van activiteiten op de planning. Of je nu van dans, mode, muziek… houdt: de Zomerfabriek heeft het allemaal. Vergeet niet om van het lekkere streetfood te proeven.

Minkelersstraat 2

Zomerbar met mensen buiten Sander Buijs

Bar Noord

Aan plek geen gebrek bij Bar Noord. De centrale ligging ervan in Park Spoor Noord zorgt dat je ten volle kan genieten van de groene omgeving. Terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin of op de watervlakte die voor het terras liggen, nip je van een aperitiefje of smul je van een vers gemaakte pizza uit de houtoven. 

Viaduct-Dam 64-80

Binnenkant zomerbar Bar Paniek Dries Luyten
Buitenkant zomerbar Bar Paniek Elke Verkimpen

Bar Paniek

Uniek is zonder twijfel de beste benaming voor Bar Paniek. Ga hier voor een (lokaal) biertje van het vat, vergezeld van de geliefde tapas mix en speel ondertussen één van de gezelschapsspelletjes. Blijf hier zeker om de zon onder te zien gaan, want die verandert de omgeving in een prachtig, schilderachtig tafereel. 

Kattendijkdok - Oostkaai 21B

Een beestige Zoomerbar

Ook zonder ticket voor de Zoo ben je welkom in de ZOOmerbar. Aperitieven met zicht op de flamingo’s en het belle epoquedecor van de Zoo, met live muziek vanop de kiosk. Als dat niet origineel is!

Flamingoplein, ZOO Antwerpen

Zomerbar Bar Oost bij zonsondergang Oostnatie vzw

Bar Oost

Last but not least herbergt ook het oosten van Antwerpen in de zomermaanden een leuke plek om te ontspannen. In het industriële, unieke decor van Bar Oost luister je naar veel live muziek en eet je iedere vrijdag een lekker vers gerecht uit de volkskeuken, dat met veel liefde wordt klaargemaakt. Smakelijk!

Buurtspoorweglei 3