Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Zalig zoet in Antwerpen

Zalig zoet in Antwerpen

Ben jij een echte zoetebek? Houd je niet in en geniet ten volle van de vele zoete specialiteiten die Antwerpen rijk is. Pannekoeken, high tea of gebak? Met deze adresjes ben je wel een tijdje zoet.

Zoet gebak bij het MAS

Ben je op het Eilandje, stap dan eens binnen in het gezellige bedieningshuisje aan de Nassaubrug vlakbij het MAS. Koop er een lekker stukje gebak van Dellafaille, installeer je buiten op een bank met zicht op de jachthaven en geniet van een zoete explosie in je mond. Kies je voor een koffiekoek, een pateeke of, waarom niet, voor een hele taart? 

Bubble waffles

Streetfood uit Hong Kong met een Belgische twist, dat zijn de Bubble Waffles. Zacht van binnen, lekker krokant van buiten en een heerlijke vanillesmaak. Aan de Wijngaardbrug kan je gans de dag deze lekkernij uithalen. Slagroom, vers fruit of artisanaal ijs… welke topping kies jij? Maak daarna een mooie herfstwandeling door het historisch centrum en die calorieën zijn meteen vergeten. Bestel je wafels hier.

Bubble waffle met spek en ei bubblewaffle.be

Chocolade in het prachtige Paleis op de Meir

Een combinatie van toegang tot de beste ingrediënten en een rijke geschiedenis in het ambacht van het chocolade maken. Zo is Belgische chocolade een wereldbekend begrip geworden. Alle Antwerpse chocoladewinkels opsommen is onbegonnen werk. The Chocolate Line van Dominique Persoone is wel een speciale vermelding waard. Zijn winkel huist in het historische pand Paleis op de Meir en in de voormalige keuken van Napoleon zie je de chocolatiers live aan het werk. Als chocolade je geen troost biedt, wat dan wel? 

Ontdek nog meer Antwerpse horecazaken waar je koffie, zoetigheden en ook volledige maaltijden kan uithalen.

Stacks pancakes

Pannenkoeken op pannenkoeken op pannenkoeken! Die vind je bij Stacks, een pannenkoekenhuis gelegen op het Zuid. Ideale plek dus voor een pauze tijdens een dagje shoppen. Geniet ervan de fluffiest pancakes van ’t stad. Zoet, hartig of een combinatie van beide, aan jou de keuze.

Goodie Foodie

Zoet met zout combineren? Bij Goodie Foodie, een gezellig lunch-/brunchadresje in hartje Antwerpen, smul je niet enkel van pannenkoeken, maar ook van maaltijden met verse, gezonde ingrediënten. Bagels met ei, slaatjes met avocado, een omelet met groenten, … Voor ieder wat wils!

Stacks
Goodie Foodie

Désiré de Lille

Met hun zoete klassiekers wordt het theehuis gerekend als één van de bekendste huizen in Antwerpen. Moe van de drukte op de Meir? Rust dan even uit op het terras met een koffietje en gebak. De geur van hun versgebakken wafels, pannenkoeken en Lacquemants kan je gewoonweg niet weerstaan. 

High tea

High tea, ook wel afternoon tea genoemd, is enorm populair. Tijdens high tea geniet je van thee met daarbij zoetigheden als scones, gebakjes en sandwiches. Ook in Antwerpen heb je de kans om je even als een Engelse royalty te wanen. 

  • Domestic is niet enkel een bakkerij, maar ze serveren ook high tea met lekkere gebakjes en krokante broodjes. Je bevindt je in een prachtig historisch pand dat helemaal roze kleurt, een perfecte setting voor een middagje high tea.

  • Salon de Thé Claude ligt vlak op het pittoreske Hendrik Conscienceplein. Zet je neer op het terras en geniet van het uitzicht op het plein terwijl er macarons, zelfgebakken scones en jams voor je worden geserveerd.