Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

3 x zalig zoet in Antwerpen

3 x zalig zoet in Antwerpen

We zijn allemaal een beetje op zoek naar troost in deze vreemde tijden. Een reden te meer om je vooral niet in te houden en ten volle te genieten van de vele zoete specialiteiten die Antwerpen rijk is. Heerlijk en hartverwarmend!

Zoet gebak bij het MAS

Ben je op het Eilandje, stap dan eens binnen in het gezellige bedieningshuisje aan de Nassaubrug vlakbij het MAS. Koop er een lekker stukje gebak van Dellafaille, installeer je buiten op een bank met zicht op de jachthaven en geniet van een zoete explosie in je mond. Kies je voor een koffiekoek, een pateeke of, waarom niet, voor een hele taart? 

Bubble waffles

Streetfood uit Hong Kong met een Belgische twist, dat zijn de Bubble Waffles. Zacht van binnen, lekker krokant van buiten en een heerlijke vanillesmaak. Aan de Wijngaardbrug kan je gans de dag deze lekkernij uithalen. Slagroom, vers fruit of artisanaal ijs… welke topping kies jij? Maak daarna een mooie herfstwandeling door het historisch centrum en die calorieën zijn meteen vergeten. Bestel je wafels hier.

Bubble waffle met spek en ei bubblewaffle.be

Chocolade in het prachtige Paleis op de Meir

Een combinatie van toegang tot de beste ingrediënten en een rijke geschiedenis in het ambacht van het chocolade maken. Zo is Belgische chocolade een wereldbekend begrip geworden. Alle Antwerpse chocoladewinkels opsommen is onbegonnen werk. The Chocolate Line van Dominique Persoone is wel een speciale vermelding waard. Zijn winkel huist in het historische pand Paleis op de Meir en in de voormalige keuken van Napoleon zie je de chocolatiers live aan het werk. Als chocolade je geen troost biedt, wat dan wel? 

Ontdek nog meer Antwerpse horecazaken waar je koffie, zoetigheden en ook volledige maaltijden kan uithalen.