Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Antwerpse handjes in chocolade. Jonathan Ramael

Op chocoladetocht in Antwerpen

Een combinatie van toegang tot de beste ingrediënten en een rijke geschiedenis in het ambacht van het chocolade maken. Zo is Belgische chocolade een wereldbekend begrip geworden. Ga op chocoladetocht in Antwerpen en ontdek naast het grootste museum over Belgische chocolade ter wereld een enorm aanbod van chocolade, met tal van verrassende smaken.

Grootste Belgische chocolade museum ter wereld

Pal in het centrum, aan de overkant van het Centraal Station, vind je Chocolate Nation. In veertien ruimtes ontdek je het verhaal van Belgische chocolade. Van de cacaoplantages aan de evenaar tot de grootste opslaghaven van cacao ter wereld in Antwerpen. Laat je betoveren door een reusachtige machine die je toont hoe Belgische chocolade gemaakt wordt. En dankzij het proefpakket dat inbegrepen is in je ticket kan je meteen beginnen snoepen. Reserveer hier je plekje.

Antwerpse handjes in chocolade. Jan Crab

Van Antwerpse Handjes tot Mokatine

Al kuierend door de binnenstad wordt je meteen duidelijk dat er een liefdesrelatie is tussen Antwerpenaars en chocolade. De chocoladewinkels zijn niet te tellen. Wat je in de etalages vaak kan bewonderen zijn de Antwerpse Handjes in chocolade. Deze delicatesse verwijst naar de legende waar Antwerpen zijn naam aan te danken zou hebben. Zin in andere zoetigheden of wil je de Antwerpse streekproducten ontdekken? Loop langs de stadswinkel op de Grote Markt en proef van een Mokatine, een hard koffiesnoepje dat al bestaat sinds 1934. Laat het snoepje langzaam in je mond smelten om er ten volle van te genieten.


Vrouw koopt chocolade in The Chocolate Line. Visit Flanders
Man toont een frambozengebakje. Jonathan Ramael

Chocoladewinkels

Alle chocoladewinkels opsommen is onbegonnen werk. Volgende zaken zijn de favorieten van heel wat bloggers en journalisten die Antwerpen bezocht hebben. The Chocolate Line in het historische pand Paleis op de Meir is zeker een bezoek waard. In de voormalige keuken van Napoleon zie je de chocolatiers live aan het werk. Het familiebedrijf DelRey is al zeventig jaar een vaste waarde in Antwerpen. De winkel staat bekend voor zijn koninklijke keuze aan zoetigheden, van petits fours tot taarten, macarons en dessertkoekjes. De prachtige etalage van chocoladecafé Günther Watté mag je niet missen. Jitsk is een jonge chocolatier die de wereld afreisde met zijn chocoladecreaties. ‘Als een circus in je mond’, zei de consul van Quatar na het proeven van zijn pralines. Sjokolat staat bekend voor pralines, chocolade en truffels in de meest uiteenlopende smaken.


Chocoladekikker Antwerpconnection