Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Joris Casaer

Fiets langs Smaakmeesters in 3 hippe buurten

Na een leuk fietstochtje stoppen voor een biertje, lunch of heerlijk diner? Dat is de ideale uitstap! Ontdek Antwerpse Smaakmeesters in enkele hippe buurten.

Patricia Goijens

Authenticiteit in het Groen Kwartier

Wat vroeger het militair hospitaal was, is nu het Groen Kwartier. Een prachtige woon- en werkplek omringd door fraai groen. Aangezien de buurt volledig autovrij is, kan je in alle rust naar Smaakmeesters fietsen!

Van al dat fietsen krijg je dorst, deze kan je lessen bij Speciale Belge met frisse, zelfgebrouwen biertjes. Een klein hongertje onder de middag? Maak een pitstop bij Racine of Bar Vert voor heerlijke salades en gezonde gerechten. Authenticiteit en ambacht vind je ook bij Black Smoke waar je geniet van fantastische BBQ. Ben je met een groepje gaan fietsen en wil je graag wat gerechtjes delen? Dat kan in het gezellige YUST! Toch nog plaats voor een dessertje? Passeer dan op het einde nog even bij topchocolatier Jitsk en laat je verrassen door pure smaken.

Tom Cornille

Voel je royalty in Zurenborg

Geef je ogen de kost terwijl je door de straten van de Zurenborgwijk fietst. Je ziet hier verschillende staaltjes prachtige architectuur, met als grootste parel de Cogels Osylei. Voel je helemaal royalty met een verrukkelijke (en mooie) cocktail van Bar Salon of Plantage. Lekker knus lunchen kan je dan weer bij Clo, hier geniet je van heerlijke lokale producten. Even doen alsof je in het Midden-Oosten bent? Dat kan bij Humm, smullen maar van smakelijke hummus. Meer dan genoeg te beleven in deze prachtige, historische wijk!

Walter Saenen

Kosmopolitisch genieten in Antwerpen-Noord

Borgerhout is één van de meest levendige, kleurrijke en jonge districten in heel de stad. In deze buurt zijn tal van verborgen parels die het verdienen van ontdekt te worden. Bijvoorbeeld Siam Sally, een zaak met authentieke Thaise keuken. Stap even af en geniet van de smaakvolle Dim Sim’s. Zelfs onder de bogen van de treinberm langs de Singel vind je een topzaak: Cabardouche. Ontdek hier hoe je lekkere biertjes brouwt (en vergeet niet te proeven…). Liever een alcoholvrij alternatief? Proef bij Bruis eens een 0.0% biertje of heerlijke huisgemaakte craft soda’s. Geniet je graag van een drankje met wat sfeer erbij? Vergeet dan zeker niet langs Bar Bakeliet te gaan! In deze vintage cocktailbar vind je de lekkerste cocktails en de beste beats van live artiesten en dj’s. Of je kan je bezoek aan deze bruisende wijk afsluiten bij GlouGlou met een kwalitatief, sappig glaasje wijn.

Meer Smaakmeesters

Voor meer culinaire adresjes neem een kijkje in het overzicht van de Antwerpse Smaakmeesters, dat zijn alle Antwerpse horecazaken die deelnamen aan Smaakmeesters 2021. Gebruik de handige filter om hippe nieuwe zaken te leren kennen. De suggestie en het proevertje zijn niet meer beschikbaar.