Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

De 5 favoriete aperitief plekjes van Iphy

De 5 favoriete aperitief plekjes van Iphy

Iphy Dubois (29) is samen met haar stiefvader Pieter Mullie zaakvoerster van de hippe wijnbar Bar Brut op het Eilandje. Maar wat zijn haar favoriete aperoplekjes in Antwerpen wanneer ze zelf niet aan het werk is?

Vooraan in de wijnbar van restaurant Veranda

“Iedereen denkt dat de Veranda enkel een restaurant is, maar vooraan houden ze enkele tafeltjes beschikbaar als ‘wijnbar’. Hun gamma wijnen is fenomenaal. Vooraan buiten staat er trouwens ook een tafeltje, het rokerstafeltje, mijn favoriet als ik even ongemerkt ergens wil zitten.”

Lange Lobroekstraat 34

Lekker op het gemak bij Café Ernst

“Bij Café Ernst hebben ze een aantal dezelfde natuurwijnen als bij mij. Dat voelt dus bijzonder vertrouwd aan. En daarnaast weet ik dat ik er altijd nog verrassende bieren kan ontdekken. De bediening is er gezellig nonchalant en er zitten fijne mensen. Een lokaal biertje wordt er trouwens nog lekkerder met een bordje manchegokaas of nacho’s.”

Ernest Van Dijckkaai 19

Perfecte cocktails bij Dogma

“Dogma is een instituut in de cocktailwereld. Sowieso kwam ik er al graag omdat eigenaar Didier Van den Broeck er echt de puntjes op de i zet. Van zodra je neerzit, krijg je al de kaart en een glas kraantjeswater. Zo’n service vind ik belangrijk. Wanneer ik zelf nog eens ‘buiten mag spelen’, dan wil ik niet naar binnen lopen om wat borrelnootjes te vragen. (lacht) En het werd nog beter omdat ik er een fantastische date heb gehad met mijn lief. Probeer zeker eens de huisgemaakte Bloody Mary.”

Wijngaardstraat 5

Volkse sfeer in ’t Licht der Dokken

“Deze bruine kroeg ligt vlakbij Bar Brut. Ik sluit meestal vroeger dan hen, dus vormt ‘’t lichtje’ voor mij een ideale stop als ik nog geen zin heb om te gaan slapen. De volkse sfeer is geweldig.”

Verbindingsdok-Westkaai 2

Uitgebreide wijnuitleg in Pazzo

“Sinds corona heeft restaurant Pazzo ook eindelijk een terras aan de voorkant, maar daarnaast is hun wijnbar boven ook geweldig. Ze hebben naar mijn gevoel de beste wijnkaart van Antwerpen en misschien zelfs van België. Bij elk glas dat je bestelt, geeft het team je een gedegen uitleg en je mag ook altijd even proeven.”

Oude Leeuwenrui 12

Over Bar Brut

Naast natuurwijnen serveert Iphy in haar Bar Brut ook lokale bieren. Haar liefde voor natuurwijn ontwikkelde ze in haar studies en later ook door fulltime voor sterrenchef Kobe Desramaults te werken en bij Alberte in Gent. Nadat ze haar master fotografie behaalde in Gent, legde ze zich toe op verdere wijnstudies en werkte ze in wijnbars en restaurants om meer te leren over wijn.

Bar Brut bevindt zich op een zonnige locatie op het Eilandje: “Wannneer de zon op het terras schijnt, mijn terras vol zit en iedereen geniet van een glas wijn, valt alles samen. Van zo’n momenten geniet ik het meest.”

Catharina Pepijnstraat 3 (verlengde Londenstraat)