Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Beleef Seef in de Antwerpse Brouw Compagnie

Beleef Seef in de Antwerpse Brouw Compagnie

De Antwerpse Brouw Compagnie is dé onafhankelijke brouwerij van Antwerpen. Opgestart voor en door rasechte bierliefhebbers, en de thuisbasis van het legendarische Seefbier! Bij de Antwerpse Brouw Compagnie word je helemaal ondergedompeld in de wereld van bierbrouwen. Benieuwd? Lees hier welke activiteiten je kan beleven op deze unieke locatie.

Een stukje Antwerpse geschiedenis

Wist je dat Seefbier al sinds ca. 1600 bestaat? Na de Eerste Wereldoorlog verdween het bier (en het recept) uit het stadsbeeld. Tot in 2008, toen struikelde Johan Van Dyck over de naam "Seefbier" in een boek over verdwenen stadsbrouwerijen. Na een zoektocht van 3 jaar vond hij met de nodige hulp het originele recept, en zorgde hij voor een heropleving van het bekende en historische Antwerpse bier. Nu runt Johan samen met zijn vrouw de lokale en onafhankelijke brouwerij de Antwerpse Brouw Compagnie. Leuk weetje: in 2012 kreeg Seef de stempel van officieel stadsbier!

Bezoek een bedrijvige brouwerij

Het leukste aan de Antwerpse Brouw Compagnie? Het is een actieve brouwerij, waarover je alles kan ontdekken tijdens een gegidst brouwerijbezoek! Leer hoe al je favoriete biertjes gemaakt worden - van hoppige IPA's tot sterke blonde bieren - en ontdek alles over het reilen en zeilen van het werk in een brouwerij. Bekijk je liever alles op eigen houtje? Het brouwerij-café en de site zijn altijd toegankelijk zonder gereserveerde rondleiding. Aarzel ook zeker niet om de heerlijke biertjes eens te proeven. Misschien toch maar met het openbaar vervoer komen?

BBQ in de Biergarten

Wat gaat er nu beter samen dan bier en barbecue? Kom naar de site van de brouwerij en beleef samen met vrienden of familie een zalige zomeravond. Alles staat voor je klaar: een grill, vlees (of veggie opties), aardappelsalade, pasta's en sauzen. Het enige dat je moet doen is zelf je vlees bakken, neem dus alvast de beste griller in je vriendenkring mee! Kies zelf uit de lekkere BBQ-pakketten en reserveer snel je plekje voor deze unieke beleving.

Praktisch

  • Je kan terecht op de site van woensdag t.e.m. zondag. Bekijk hier de openingsuren.

  • Place to be? Indiëstraat 21, Eilandje.

  • Een rondleiding (vanaf 8 personen) kost €10 p.p. Gewone toegang tot de site is gratis!