Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Beleef plezier aan Belgisch bier

Een groep mensen met bierglazen in de hand Gianni Camilleri

Beleef plezier aan Belgisch bier

Belgische bieren staan over heel de wereld letterlijk en figuurlijk op de kaart. Antwerpen is de perfecte plek om in de wereld van dat lekkere goedje te duiken. Ga op verkenning tijdens een bierwandeling, stap eens binnen in een stadsbrouwerij of ontdek de beste biercafés van 't stad. Wij wijzen je graag de weg.

Op bezoek in een brouwerij

Wil je te weten komen hoe bier nu precies gebrouwen wordt en ondertussen proeven van echt Antwerps bier? Plan dan zeker een bezoek in een van de Antwerpse brouwerijen.

 • In iconische stadsbrouwerij De Koninck doe je op je eigen tempo een interactieve tour en krijg je onderweg een getapt biertje.

 • Bij Huisbrouwerij 't Pakhuis op het Antwerpse Zuid worden hun ongefilterde ongepasteuriseerde bieren bijna uitsluitend gebrouwen voor hun eigen restaurant. Laat je leiden doorheen het brouwproces of geniet van een hapje met een huisbier erbij.

 • De Antwerpse Brouw Compagnie vind je op het Eilandje. Hier combineren de brouwmeesters traditionele brouwtechnieken met moderne technologie. Tijdens een rondleiding krijg je heel hun verhaal en lekkere proevertjes. Bij mooi weer kan dat zelfs op hun terras.

 • Liefde voor ambacht en traditie vind je ook bij Bieren Cabardouche. Elke vrijdag en zaterdag is hun 'kabardoesjke' open en zie je de brouwers live aan het werk.

Laat je (rond)leiden

Mensen klinken met bierglazen waar 'Beer Walk' op staat BeerWalk
Man staat achter een toog. Hij geeft uitleg aan een groep mensen. BeerWalk

Reserveer een bierwandeling en word ondergedompeld in de Antwerpse én Belgische biercultuur.

 • Tijdens BeerWalk vertelt een ervaren gids je alles over de geschiedenis en de bieren van Antwerpen en proef je 5 exclusieve streekbieren.

 • De bierwandeling van Vizit verrast met de meest bijzondere Antwerpse bierverhalen. Carolien Krijnen neemt je met plezier mee naar haar favoriete kroegen.

 • Stadsgolf combineren met een bezoek aan authentieke cafeetjes? Dat kan tijdens City Beer Golf.

 • Snuif je ook graag wat cultuur op? Dan is de Culturele Kroegentocht iets voor jou.

Ontdek typische bruine cafés

Verken je het Belgische bierlandschap graag op je eigen tempo? Antwerpen kent tal van typische bruine cafés waar de sfeer gezellig en de bierkaart lang is.

 • De langste bierkaart vind je ongetwijfeld bij Café Kulminator. Met maar liefst 8 bieren op de tap en meer dan 800 in een flesje ben je hier een tijdje zoet.
  Vleminckveld 32-34

 • Café Den Engel op de Grote Markt is een fenomeen. Authentiek karakter, lekkere bieren en een terras met veel kijkplezier.

 • In 't Paters Vaetje vind je de 'bierhemel op aarde' en een ruime selectie aan trappistenbier, geuzes en seizoensbier.
  Blauwmoezelstraat 1

 • Beerlovers Bar is van en voor bierliefhebbers. Met 12 wisseltaps en meer dan 200 speciaalbieren is een tripje naar het De Coninckplein meer dan de moeite.
  Rotterdamstraat 105, op de hoek met het De Coninckplein

 • Bij Billie's Bier Kafétaria degusteer je vooral Belgische en lokale craft bieren. Hun typisch Belgische gerechten maken het authentieke plaatje compleet.
  Kammenstraat 12