Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Aziatische hotspots om van te likkebaarden

Aziatische hotspots om van te likkebaarden

Nergens in België is de Aziatische gemeenschap zo groot als in Antwerpen en dat heeft alles te maken met de Port of Antwerp natuurlijk. Vele Aziaten bleven plakken na het reizen en lieten familie overkomen om zalig lekkere restaurants op te starten. De keuze van Aziatische restaurants is dan ook gigantisch, met voor elk wat wils.

Vietnamees lekkers bij BÚN Bar & Restaurant

Aan een klein toogje verorber je een heerlijke kom Vietnamese noedels in de BÚN bar in hartje Antwerpen of geniet je van een fris biertje met een pikante worst. Bij Little BÚN hoef je niet te reserveren en ben je altijd welkom voor een snelle Vietnamese hap, bomvol smaak. Hou je van een iets verfijndere keuken, rep je dan naar het restaurant op het Zuid waar chef Huibrecht Berends en zijn Vietnamese vrouw Hoa Truong je verwennen met Vietnamese pareltjes om te delen.

Sint-Jorispoort 22 en Volkstraat 43

Slurp Japanse ramen bij Apo’s

In dit ramen-walhalla, pal naast het Groen Kwartier, slurp je van Japanse noedels in alle mogelijke variaties. Van kip met yuzu (Japanse citrusvrucht) tot varken met havermelk en een vegetarische miso. Wie liever niet te hard slurpt, kan zich tegoed doen aan de lekkere gyoza’s (Japanse dumplings) of zalm met huisgemaakte wasabimayonaise.

Boomgaardstraat 99

Verrassende Chinese dimsums bij 5 Flavors Mmei

De allerschattigste dimsums in de vorm van visjes en zelfs slakjes scoor je bij 5 Flavors Mmei. Dit authentiek Chinese restaurant werd net zoals BÚN bekroond met de prestigieuze prijs ‘Aziaat van het Jaar’ door restaurantgids Gault&Millau. Chef Michael Leung is niet enkel een dimsum-tovenaar, hij verrast je ook met unieke gerechten in de wok uit de Cantonese én Maleisische keuken. Zijn zakenpartner Sim Ka Yee loodst je doorheen de spannende menukaart zodat je nooit gemakshalve voor een typisch ‘nummertje van de Chinees’ gaat.

Volkstraat 37

Vietnamese streetfood bij Bánh Mì

Bánh-Mì betekent ‘brood’ in het Vietnamees en verwijst naar het Franse stokbrood dat zijn opmars maakte in Vietnam tijdens de kolonisatieperiode. Intussen is het broodje met allerlei lokaal lekkers bijzonder populair in Vietnam. In Antwerpen grijp je zo’n warm getoast broodje mee op twee verschillende locaties. Onze favoriet is ongetwijfeld die met buikspek. Chef Christophe baadt naast Bánh Mì ook Satay Antwerpen uit. Ook daar smul je van gerechten met aziatische invloeden geïnspireerd op de befaamde ‘street food scène’. 

Korte Koepoortstraat 8 en Nationalestraat 146

Japanse sushi volgens de regels van de kunst bij Kato

Sushi maken is een ware kunst waar Japanse grootmeesters zich 20 jaar lang in perfectioneren. Hebben wij geluk, want Kato is er zo eentje. Chef Takeaki Kato werkte decennialang in Izumi, het Japanse restaurant aan het Antwerpse Museum voor Schone Kunsten dat uitgroeide tot een instituut. Zijn eigen restaurant, dat hij samen met zijn vrouw opende, is een walhalla voor elke sushi liefhebber. 

De Vrièrestraat 4

Van Wesenbekestraat

Geflankeerd door twee leeuwenbeelden aan beide kanten van de straat en een originele Chinese pagodepoort, symboliseert de Van Wesenbekestraat het epicentrum van Chinatown. Wanneer je snuistert tussen allerlei bizarre ingrediënten en Oosterse voorwerpen, werp dan zeker ook eens een blik op de boeiende restaurantetalages waar je soms al eens een speenvarkentje ziet hangen.