Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Antwerpse terrassen met een prachtig uitzicht

Victoriano Moreno - Black Smoke Rooftopbar

Antwerpse terrassen met een prachtig uitzicht

Wat dacht je van een dag onder de zonnestralen, een fenomenaal uitzicht en heerlijke hapjes en drankjes? In Antwerpen zijn zoveel leuke terrassen te vinden, maar het is zo moeilijk om te kiezen... Hier vind je enkele toppers met een geweldige uitkijk over verschillende hotspots doorheen de stad. Waar breng jij een prachtige lentedag door?

Hopper

Het Zuid is een van de meest bruisende wijken in heel Antwerpen. Een van de vele leuke cafeetjes hier is Hopper. Zet je hier neer op het terras en zie de stad voorbij komen op gezellige jazztonen. Schuin aan de overkant zie je het majestueuze gebouw van het Koninklijk Museum van Schone Kunsten dat weer opent op 25 september 2022. Zeker iets om naar uit te kijken, net als naar de vele jazzoptredens bij Hopper!

Leopold de Waelstraat 2

Terras van Salon Thé Claude @travel.antwerpen via Instagram - Salon de Thé Claude

Salon de Thé Claude

Afternoon tea met zicht op het schoonste plein van 't stad? Het is alsof je een koninklijk personage bent uit een romantisch boek. Zet je neer in de schaduw van de wondermooie Carolus Borromeuskerk en geniet van scones, sandwiches, taartjes... Voel jij de Paris vibes ook?

Hendrik Conscienceplein 5

Ferre

Middenin het historisch centrum van de stad stuit je op de gezellige bruine kroeg Ferre. Het café draagt de naam van muziekicoon Ferre Grignard, al bijna even historisch als de omgeving zelf. Neem plaats en geniet van het uitzicht op nog zo'n Antwerps icoon: de kathedraal. Ook het interieur van het gloednieuwe café barst van de Antwerpse details. Je voelt de stad overal om je heen.

Torfbrug 2

Victoriano Moreno - M HKAFE

M HKAFE

Koppel een bezoek aan het M HKA aan een verfrissend drankje op het dak. Geniet van een panoramisch zicht over de Schelde en het bedrijvige Zuid. Niet enkel het uitzicht is indrukwekkend, want kunst loopt hier tot op het terras. Je ziet hier de fascinerende installatie 'Skyspace'. De moeite waard om de trap op de gaan!

Leuvenstraat 32

Victoriano Moreno - Black Smoke Rooftop Bar

Black Smoke

Bij een zonnige dag hoort traditiegewijs een barbecue. Voor overheerlijke en ambachtelijke BBQ-keuken moet je bij Black Smoke in de gezellige Harmoniebuurt zijn. American BBQ tradities smelten hier op wonderlijke wijze samen met lokale invloeden. Geniet van je diner op de urban rooftop. Snuif hier de sfeer van de stad op, gepaard met een kleurrijke zonsondergang en een glaasje in de hand. De rooftop is open vanaf 1 april.

Boomgaardstraat 1

Plaasj Kaffee

Zoek je het perfecte zicht op de Schelde en de skyline van de rechteroever? Schuif dan aan een tafeltje op het grote terras van Plaasj Kaffee. Zie jij het Havenhuis in de verte? Probeer verschillende Antwerpse highlights te vinden bij een heerlijke plateau fruits de mer of een glaasje cava met wat knabbels. Nadien nog wat verder genieten van het uitzicht doe je tijdens een lange wandeling over de dijk.

Wandeldijk 1

AG VESPA, Bart Gosselin - Museumcafé MIKA

Museumcafé MIKA

Vertoef in kunstige sferen op het terras van museumcafé MIKA. Je bevindt je pal in het Middelheimpark, tussen de vele indrukwekkende kunstwerken. Blijf een poosje in dit inspirerend kader en geniet van het groen om je heen. De kunst loopt tot op de menukaart, met verschillende artistiek geïnspireerde hapjes en drankjes. Zin om het park in te trekken met een van de lekkernijen van op de kaart? Neem een gerechtje mee en geniet van een picknick in het park.

Middelheimlaan 61

Café Batavier / Café STORM

Een van de meest impressionante gebouwen in Antwerpen is toch wel het Museum aan de Stroom, MAS. Het terras van Café Batavier is perfect om het mooie uitzicht van deze kolos in je op te nemen. Samen met de trendy sfeer van het Eilandje is dit een geweldig recept voor een gezellige avond. Smul van lekkere dagverse gerechten op het terras van deze echte bruine kroeg. Zit je liever nog wat dichter bij de voet van het MAS? Neem dan plaats aan een tafeltje bij STORM, het museumcafé van dienst. Tip: ga gratis het dak van het MAS op voor een wondermooie view van heel de stad.

Café Batavier: Sint-Laureiskaai 13
Café STORM: Hanzestedenplaats 5