Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

8 zonnige terrassen in Antwerpen

8 zonnige terrassen in Antwerpen

3, 2, 1 go! Eindelijk kunnen we terug uit de startblokken schieten en mogen we ons opnieuw neervlijen op een terras. En dan liefst op een zonovergoten versie. Waar scoor je gegarandeerd een plekje in de zon?

1. Op het dakterras van Black Smoke

Twee mensen zitten op een terras Victoriano Moreno

Eens de zon begint te schijnen, kan het op het dakterras van Black Smoke niet heet genoeg worden. Het barbecuerestaurant van horeca-titaan Kasper Stuart serveert je gegrild en geroosterd vlees om van te watertanden. Evengoed proost je hier op het dak van Brouwerij De Koninck met een perfect ‘gestirrde’ cocktail, maar wat voor iedereen geldt is het verbluffende uitzicht over Berchem.

Boomgaardstraat 1

2. In de jungle van Bar Paniek

Man zit op terras van Bar Paniek Walter Saenen

Tussen de wirwar aan planten, oude stoeltjes en vintage tafeltjes babbel je in Bar Paniek eindeloos bij met een vers getapt biertje. Verwacht je niet aan 'chichi', maar wel aan een heerlijk geroezemoes van kleuren en stijlen. Die worden nog mooier naarmate de zon zakt en de torens van het eilandje beter weerspiegeld worden in het aanpalende water van de dokken. Soms worden er ook lekkere, wereldse gerechten geserveerd.

Kattendijkdok-Oostkaai 21B, Bar Paniek opent vanaf 15 mei

3. Op een zonnig plein in Kapitein Zeppos

Bovenaanzicht terras Kapitein Zeppos Kapitein Zeppos

Wie graag een plekje scoort op het terras van Kapitein Zeppos, stelt zich best strategisch op aan de zijlijn en smeert de loopbeentjes in. Een terrasstoel op het zonnige Mechelseplein is bijzonder gegeerd, maar gelukkig is het terras zo groot dat er voortdurend wel weer een tafeltje vrijkomt. Groot assortiment aan drankjes én heerlijke gerechten.

Vleminckveld 78

4. Hip wezen bij Café Baron

Terras met parasol Café Baron

‘In den Baron’ aan de Marnixplaats vind je de uitgelezen plek om de hele dag door de hippe bevolking van het Zuid te bekijken. In de late uurtjes wordt het hier almaar luider én gezelliger.

Marnixplaats 5

5. In een groene kloostertuin in Bar Chapel

Terras in 't groen Bar Chapel - ByNouschka

Op een boogscheut van de Kerkstraat in Borgerhout, verstopt achter een grote poort vind je een oase aan rust. Bar Chapel is een zomerbar die huist in een oude kapel en is ideaal om even te ontsnappen na een drukke dag, met het gezin of met vrienden. Naast kleurige cocktails worden hier op bepaalde tijdstippen ook wereldse gerechten geserveerd.

Kerkstraat 150

6. Traag ontwaken ‘bij den Alec’

Het überknusse eetbarretje Life is Art waar je zowel kunt genieten van een goed glas wijn als van een boeiende tentoonstelling, staat intussen vooral bekend als ‘bij den Alec’, naar de eigenaar en kok van de zaak. Die verwelkomt je alsof het bij hem thuis is. Een absolute must: neem een laat ontbijt en installeer je op de fleurige kussentjes op het bankje buiten.

Sint-Jorispoort 20

7. Ideaal voor kindjes bij Bar Leon

Vrouw met mondmasker dient bier en fruitsap op Bar Leon
Vrouw en twee kinderen eten ijsje Bar Leon

Genieten van een latte, een homemade limonade of een pintje terwijl je kroost naar hartenlust ravot in de speeltuin? Dat kan op het terras van Bar Leon, aan het volkse Krugerplein in hartje Borgerhout.

Reuzenstraat 23

8. Mojito’s naast de fontein in Bar Noord

Fonteinen aan park Spoor Noord Jonas van Bouwel

Te midden van het geroezemoes in Park Spoor Noord nip je in Bar Noord van een mojito of een rosé. En dat terwijl je met een half oog je kroost in de gaten houdt die spettert in de fontein of klautert in de aanpalende speeltuin. De pizza’s zijn hier trouwens verrukkelijk!

Park Spoor Noord