Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Sergio Herman in Le Pristine Peter-Paul de Meijer

8 nieuwe culinaire hotspots in Antwerpen

Antwerpen blijft in beweging. Ook de afgelopen maanden zijn er leuke nieuwe horecazaken geopend. Maak kennis met 8 nieuwe hotspots in onze mooie koekenstad.

Le Pristine

Vooraan café, achteraan restaurant, van boven tot onder food, fashion, design, art en music: dat is Le Pristine. In het hart van de modewijk opende Sergio Herman zijn nieuwste zaak. Hier kan je terecht voor ‘fine casual dining’. Herman wil de zaak zo toegankelijk mogelijk houden: iedereen is welkom. De menukaart is gebaseerd op wat hij zelf graag eet, namelijk Zeeuwse producten met een Italiaanse touch. Trakteer jezelf en je bubbel-buddy tijdens een dagje shoppen op een heerlijke lunch.

Gelato Milanese

In het Vleminckveld vinden we Gelato Milanese, waar Roberto zijn Italiaanse kunde tentoonspreidt. Hij is een echte Milanees en dat zal je geweten hebben! Proef jij van zijn klassieke pistache, verfrissend basilicumijs of verse fruitsorbet?

Icelab Nicecream Creations

Ook op het Theaterplein vind je de eerste Belgische gelateria die enkel plantaardig ijs verkoopt; oftwel ‘Nicecream’. En dat in maar liefst 29 verschillende smaken! Spring tijdens je avondwandeling met je hond eens binnen, want hier kan je zelfs een hondenijsje kopen. Aandacht en liefde voor mens, dier en onze planeet staan hier centraal. Vanaf het najaar kan je hier ook terecht voor lekkere wafels en pannenkoeken.

Interieurfoto ijsbar Icelab Nicecream Creations Hilde Gos

Borgo Gelato

Zoek verkoeling in de verrassende smaken van Borgo Gelato. Deze 2e vestiging van het bekende ijssalon van Borgerhout opende in mei aan het Theaterplein. Elke dag vind je hier andere smaken, waaronder minstens 5 vegan opties. Wat dacht je van een ijsje Boule de Berlin, pecan pie of kokos-avocadosorbet?

Borgo Gelato Borgo Gelato

Bar çava

Perfect voor warme dagen: Spaanse tapas, pintxos en cava. Pintxos zijn typische Noord-Spaanse hapjes: brood, rijkelijk belegd met allerlei smaakvolle ingrediënten.  Installeer je aan een tafeltje op de gezellige Troonplaats en geef je over aan deze zuiderse manier van tafelen. Met een lekker glaasje cava en een goed gesprek bestel je tapa na tapa.

Tapas bij Bar Cava Bar Cava

Café Barries

Af en toe moet een café gewoon zijn wat het is: gezellig. Dat is wat Charlotte wil bereiken in Café Barries. Zelf geeft ze de volgende definitie aan het woord ‘barries’: drinkebroers, goede vrienden, vaste aanhang, gezellige mensen. Dat moet dus ook de ziel van het café worden. Het interieur is een leuke samenstelling van verschillende stijlen en veel plantjes. Hier geen hipstergedoe; gewoon een frisse pint, goede bediening en een babbeltje.

interieur van café Barries Barries

Pont Neuf

Zin in een fancy date night? Om de hoek van het MAS, aan de rand van het water, vind je Pont Neuf. De connectie met het water is belangrijk, want Pont Neuf is een klassiek visrestaurant dat draait rond een pure keuken en dagverse producten. Je kan hier zeker vaker terugkomen, want de menukaart zal regelmatig veranderen.

Fitzcarraldo

Fitzcarraldo is vernoemd naar de film van Duits regisseur Werner Herzog, over een bezeten operaliefhebber die in de Peruaanse jungle een operagebouw wil bouwen. Dat zie je in het interieur van het voormalige bankgebouw. Vergaap je aan de architectuur, de jungle muurschildering of de oude filmposters. Buiten blaas je uit op het kleurrijke terras. Op de benedenverdieping vind je een tropische cocktailbar, eet je taco’s, gevulde aardappelen of de wekelijkse suggestie. Op de eerste verdieping zak je met een goed glas wijn weg in een sofa op de tonen van klassieke muziek of opera. Een eclectisch jungleparadijs!