Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Lunchen in het groen

Lunchen in het groen

Soms wil je heel eventjes wegvluchten van het stadsgevoel, zonder de stad écht te verlaten. Dat doe je op deze zalige plekjes in het groen, waar je ook nog eens lekker kunt lunchen.

Weids uitzicht vanuit Grand Café Capital

Terras van Grand Café Capital Grand Café Capital

Waar vroeger tot in de vroege uurtjes gefeest werd, kun je nu tot de late uurtjes lunchen én dineren met uitzicht op het diverse Stadspark. Er zijn tal van sharing dishes tot volwaardige hoofdgerechten die het midden houden tussen vinger aflikkende streetfood zoals ‘sticky ribs’ en een frisse steak tartaar die afgewerkt wordt met zeekraal.

Rubenslei 37

Spannend gezond in Murni

Murni, wat ‘puur’ betekent in het Indonesisch, heeft op meerdere locaties een vestiging, maar de groenste (en dat mag je héél letterlijk nemen) bevindt zich in Park Den Brandt in Wilrijk. Na een boeiende wandeling door het naburige Middelheimpark plavei je je er neer met een koffie of een inspirerende salade, spannend broodje of een hip stukje zoet. Altijd gezond en veelal vegetarisch/vegan en glutenvrij.

Beukenlaan 12

Kidsproof genieten in Café Kamiel

Aan de rand van het idyllische Hof van Leysen installeer je je op het ontzettend knusse terras van Café Kamiel. In dit kindvriendelijk caféetje vind je niet enkel verkoeling in een frisse pint, maar smul je ook van hapjes, zoete lekkernijen en dagverse suggesties. Elke donderdagavond staat hun befaamde spaghetti op het menu.

Markgravelei 90

Vers van de bakker bij Nives

Kan het nog mooier worden? In de 19de-eeuwse feestzaal en orangerie in het Harmoniepark deed bakkerij Nives nog maar net de deuren open. En je kunt er niet enkel uithalen, maar ook gaan zitten. Met al je aangekocht lekkers natuurlijk. Denk: smakelijk belegde zuurdesemboterhammen, verrukkelijk gebak en goed gezette koffie. En dat allemaal op een zonovergoten terras.

Harmoniestraat 25b

Wegdromen bij De Broers van Julienne


Toog van de Broers van Julienne De Broers van Julienne

Van een verborgen parel gesproken. Verscholen op de drukke Kasteelpleinstraat ligt niet enkel een prachtige tuin, maar ook de Antwerpse bakermat van de vegetarische versnaperingen. De Broers van Julienne toveren al decennialang met groenten en tofu dat het een lieve lust is. En in hun tuin, tja, daar vergeet je elk besef van tijd. Ook de tweede vestiging op de Ijzerenwaag is een bezoekje waard.

Kasteelpleinstraat 45-47

Bijna op reis bij Take 5 minutes in Paris

Waarom zou je nog verder op reis gaan, wanneer je je in deze geheime tuin als een echte god(in) in Frankrijk voelt? Nestel je ver weg van het gebruis met een goed boek in een zeteltje, een deugddoende kop koffie en een stuk cake. Of neem een vers bereid broodje, een huisgemaakte soep of een zeldzame hotdog mét zuurkool.

Kloosterstraat 50

Onverwachte groene oase in Esco*bar

Achter de gevel van een statige woning in de drukke, kletterende Quellinstraat schuilt een geweldig lunchadres, dat meer weg heeft van een grote gezellige living. Datzelfde huislijke gevoel overvalt je ook in de tuin van Esco*bar, een naam die knipoogt naar de Chileense roots van de uitbaatster. Naast vers gemaakte taarten, hamburgers en slaatjes is ook de homemade limonade een absolute must! Extra handig: je bent op wandelafstand van het Centraal Station.

Quellinstraat 32