Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

7 fantastische wildrestaurants in Antwerpen

7 fantastische wildrestaurants in Antwerpen

Het is weer herfst en dat gaat vanzelf gepaard met een van de lekkerste seizoenen van het jaar: het wildseizoen. Veel chefs laten zich dan gaan en voorzien heerlijke suggestiemenu's. Geen zorgen, je hoeft niet in het wild te lopen op zoek naar de juiste plekjes. Wij lijsten graag enkele verrukkelijke opties voor je op.

1. Minerva

Een échte Antwerpse klassieker, dat is Minerva. Vroeger werden hier wagens hersteld maar nu vind je er een gezellig, warm restaurant. De nostalgie is nooit ver te zoeken in deze zaak. Je vindt overal herinneringen aan de vroegere wagens van Minerva. In dit industriële pand geniet je van een smakelijke klassieke keuken. Natuurlijk kunnen ze niet achterblijven tijdens het wildseizoen… Je smult er van een fantastische fazant of heerlijke hazenrug. Een echt (nostalgisch) paradijs!

Karel Oomsstraat 36, 2018 Antwerpen

2. De Rooden Hoed

Als oudste horecabedrijf van Antwerpen heeft Grand Café De Rooden Hoed natuurlijk een heel rijke geschiedenis. Je vindt hier dus uiteraard alle klassiekers terug. Tijdens het wildseizoen smul je hier dan ook van de traditionele wildsuggesties: wildkroketjes, hazenrug, hertenfilet… Noem maar op. Nog specialer aan dit restaurant? Ze zijn hier (terecht) heel trots op onze Belgische bieren. Bij elk gerecht vind je dan ook een bijpassend bier, met een uitleg waarom de twee zo goed samen passen.

Oude Koornmarkt 25, 2000 Antwerpen

3. Aux Vieux Port

Op het overwegend moderne Eilandje schuilt er nog een klassieke Franse brasserie: Aux Vieux Port. Waan je in la douce France dankzij het prachtige interieur en geniet van de smakelijke cuisine. Schuif je voeten onder tafel en geniet van de traditionele zaalversnijdingen, een echte troef! Oh ja, zeiden we al dat hun favoriete seizoen het wildseizoen is? Ga zeker eens langs voor de versbereide patrijs of hazenrug ‘Arlequin’.

Napelsstraat 130, 2000 Antwerpen

4. The Bistro

Ook The Bistro is al jarenlang een vaste waarde in de binnenstad. Op een steenworp van de drukke Meir vind je dit sfeervolle brasserie-restaurant. Tussen het shoppen door of na een drukke dag kan je hier tot rust komen en genieten van zalige gerechten. Naast de uitgebreide kaart van maar liefst 150 gerechten, vind je hier nu ook heerlijke wildsuggesties. Kan je niet kiezen? Probeer eens de ‘jachtcarrousel’ en proef de beste dingen op één bord… Genieten maar!

Wapper 1/a, 2000 Antwerpen

5. De 7 Schaken

Vlak aan de Grote Markt tref je de 7 Schaken aan, een typisch Belgische brasserie. Hier proef je niet enkel van heerlijke gerechten, maar ook een gezellig Antwerpse sfeer. Verorber seizoensgebonden Vlaamse specialiteiten die met veel liefde voor jou bereid worden. Geniet in de herfst van verrukkelijke stoverij van everzwijn of lekkere fazant. Reserveer snel je plekje en kom genieten van echt comfort food.

Braderijstraat 24, 2000 Antwerpen

6. Loncin

In restaurant Loncin kan je terecht voor een echte topkeuken. Vlij je neer op een stoel in een statig oud herenhuis en voel je als een koning te rijk. De chef werkt met marktgebonden natuurproducten. Dankzij zijn grote passie voor koken, worden deze ingrediënten omgetoverd tot unieke gerechten. Als gepassioneerd jager is chef Frank Loncin een echte wild kenner. Tijdens het jachtseizoen kan je hier dan ook genieten van verrukkelijke wildgerechten, zijn specialiteit.

Markgravelei 127, 2018 Antwerpen

7. Ciro's

Ciro’s is een echt begrip in de Antwerpse horecawereld. Al generaties lang serveert het dynamische team hier een (h)eerlijke brasseriekeuken. Schuif aan tafel in dit pand vol geschiedenis en laat je verrassen door traditionele vlees- en visgerechten. Tijdens de herfstmaanden maken de ervaren chefs natuurlijk ook graag wild klaar. Kom jij ook genieten van een top hertenragout? Laat het smaken!

Amerikalei 6, 2000 Antwerpen