Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

6 x lekker ‘winters’ eten en drinken

6 x lekker ‘winters’ eten en drinken

Terug naar het overzicht van Winter in Antwerpen? Klik hier.

Winter in Antwerpen en lekker eten en drinken: het is een fantastische combinatie. Wat doet er meer deugd dan een hartverwarmend hapje en drankje na een gezellige winterse dag in de stad? Doe inspiratie op met deze adresjes. Opgelet: tijdens Winter in Antwerpen gelden deze coronamaatregelen.

Start je dag met lekkere koffie

Antwerpen is een paradijs voor koffieliefhebbers. In elke wijk vind je wel een koffiebar waar je je favoriete koffie kan bestellen. Vaak zijn de bonen van je koffie ook in Antwerpen gebrand. Installeer je met een boek in een knusse hoek van de koffiebar of warm je handen aan een take-away koffie. Ontdek 10 heerlijke koffieadresjes

Brunchen

Een uitstap naar Antwerpen gepland met familie, vrienden of met je partner? Zorg voor een fantastische start van je dag met een gezellige brunch in een indrukwekkende locatie. De Foyer huist in de prachtige Bourlaschouwburg en Maurice in een voormalige kapel in de Korte Nieuwstraat. Of ga je voor de pittoreske sfeer van het Conscienceplein met een brunch in Salon de thé Claude

Winterbars en verwarmde terrassen

Een warme chocolademelk aan een vuurtje, een Bolleke op een verwarmd terras, een koffie op een schilderachtig pleintje… In Antwerpen vind je ook in de winter tal van buitenplekken om te genieten van lekkers. Bar Den is een echte winterhotspot op het Steenplein. Ook op de Groenplaats is er een winterbar tijdens Winter in Antwerpen. En op de mooiste pleinen van de stad vind je verwarmde terrassen: van het Conscienceplein tot de Vrijdagmarkt en de Graanmarkt. Gezelligheid troef! 

Bier proeven

Ben je liefhebber van bier? In Antwerpen stroomt het rijkelijk, van frisse pintjes tot stevige trappisten en van grote merken tot crafts van lokale brouwerijen. Dompel je deze winter onder in de wereld van het bier en doe mee met een bierwandeling, bezoek een brouwerij of neem je gezelschap mee naar een bruin café. Sfeer gegarandeerd! Beleef plezier aan Belgisch bier.  

Cocktails 

Is de eindejaarsperiode niet hét moment om je eens te verwennen met een lekkere cocktail? Over heel de stad vind je cocktailbars met fantastische creaties. Cocktails at Nine, vlakbij de kathedraal, serveert cocktails en champagnes in een prachtig interieur, inclusief open haard. Op het Zuid kan je dan weer terecht in Bar Burbure, waar de sfeer een cocktail is van het modieuze Milaan, het kosmopolitische Manhattan en het wonderlijke Londen. Nog op het Zuid serveert SIPS cocktails volgens ‘the old school’, met recepten die teruggaan tot de jaren zeventig. Je proeft er van klassieke cocktails en mocktails, maar ook van eigen creaties, zoals de populaire Lazy Red Cheeks. Nog adresjes nodig? Probeer Dogma, Belroy’s of Bardeau. Proost! 

Intiem diner in een indrukwekkende locatie

Nog op zoek naar een sensationele afsluiter van je dag? Ontdek de vernieuwde Handelsbeurs by Night tijdens een intiem diner op vrijdag in Fiera. Zittend aan je tafel tussen de 96 machtige pilaren van de Handelsbeurs kijk je je ogen uit en geniet je van een viergangenmenu. Een topervaring die je je nog lang zal herinneren!