Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

6 terrasjes in het groen

Terras van zomerbar Bar Chapel

6 terrasjes in het groen

De zon schijnt volop aan een helderblauwe lucht en de temperaturen voelen zomers aan. Dat betekent maar één ding: tijd voor terrasjes! In de stad vind je tal van met groen omringde plekjes waar je kan bijpraten onder het genot van een verfrissend drankje en lekker hapje. We delen maar al te graag enkele toplocaties met jou.

Bar Noord 

Welkom in Park Spoor Noord, een gekende en geliefde ontspanningsplek. In het hartje van deze groene plek vind je al jarenlang de bruisende zomerbar Bar Noord. Zet je op het grote terras, geniet van het stralende weer en kies iets lekkers uit de uitgebreide menukaart. Toch wat te warm? Voor verkoeling kan je onder één van de aanwezige parasols of binnen in de hangar zitten. Tip: vlak voor het terras ligt een (water)speeltuin voor de kinderen, uren speelplezier gegarandeerd.

Viaduct-Dam 64-80

Terras in de zon Sander Buijs

St. Simonne

Meer in het zuiden van de stad, verscholen op de Sint-Andriesplaats, vind je St. Simonne. De vorige eigenaars van eetcafé Beestenbos wilden meer leven op het plein en openden in 2019 enkele panden verder St. Simonne. In deze groene omgeving kan je doorheen de dag terecht voor zowel ontbijt, lunch als diner of gewoon een koffietje tussendoor. Ideaal om even aan de drukte van het stadscentrum te ontsnappen.

Sint-Andriesplaats 6

Terras met mensen St Simonne

Regatta by Jack’s

Linkeroever bloeit en groeit als nooit tevoren! Aan de andere kant van de Schelde valt steeds meer te beleven, zeker in de zonnige maanden. De hippe zomerbar Regatta by Jack is omringd door groen, water en zand, wat je instant een vakantiegevoel geeft. Op het menu staan onder andere tapas om duimen en vingers bij af te likken en zonnige drankjes. Op zondag kan je in deze prachtige setting genieten van een ontbijt, een zalige start van de dag! 

Katwilgweg 1

Zomerbar vanuit de lucht Regatta Club

Café Rood-Wit

De bruine kroeg maakt nog steeds deel uit van het straatbeeld. Café Rood-Wit, op enkele straten van het Harmoniepark,  heeft een hedendaagse uitstraling zonder af te doen aan de geschiedenis van de zaak. Iedere zondag word je hier getrakteerd op live muziek van lokale muzikanten. Ambiance verzekerd! 

Generaal Drubbelstraat 42

Mensen op terras Klaas De Scheirder

Walvis

Op de hoek van de Lange van Ruusbroecstraat en de Walvisstraat vind je, onder de bloeiende bomen, het terras van Walvis. Zowel binnen als buiten geniet je van een ongedwongen en cosy sfeer. Graag een ontbijtje, liever een lunch of toch maar een apéro? Hier kan het allemaal.

Walvisstraat 1

Wijnbistro Patine

De Leopold de Waelplaats is een culinaire hotspot. Eén van de zaken die er gevestigd is, is Wijnbistro Patine, waar je terechtkan voor een betaalbare gastronomische ervaring. Naast een mooie selectie wijnen en andere dranken, staan er tal van kwalitatieve gerechten op de menukaart. Liever iets specialers? Neem dan zeker een kijkje op het suggestiebord.

Leopold de Waelstraat 1