Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

5 x échte Italiaanse gelato

5 x échte Italiaanse gelato

Helblauwe lucht, een stijgende temperatuur en een stralende zon gespot? Dankzij deze gelato-adresjes, waar ze authentiek Italiaans ijs serveren, waan je je als vanzelf in Italië.

Borgo Gelato opende zijn eerste filiaal aan het populaire Krugerplein in hartje Borgerhout. De Belgische Koen opende in de lente 2020 ook een tweede zaak aan het Theaterplein. Verwacht je op beide plekken aan lange wachtrijen, maar je geduld wordt sowieso beloond. Want dankzij Koens gelato-opleidingen in onder meer Bologna smul je hier van échte gelato, gemaakt op Italiaanse wijze in knotsgekke smaakjes, zoals abrikoos met rozemarijn, granaatappelpit met basilicum of gezouten karamel.

Sint-Janstraat 50, Borgerhout en Nieuwstad 16, Antwerpen

Mamma Mia! Wie gecharmeerd wil worden door een Italiaanse levensgenieter, moet beslist eens passeren bij Gelato Milanese. Eigenaar en ijsmaker Roberto schept met zoveel liefde en toewijding een ijsje voor je dat je meteen ontroerd geraakt. Voor de bambini zijn er natuurlijk overheerlijke hoorntjes. Het pistache-ijs maakt Roberto trouwens met pistachenoten uit Sicilië.

Vleminckveld 6

Na het volgen van een opleiding in Italië, pionierde eigenaar Herman in 2010 met de opening van de eerste "gelateria" in Antwerpen op het Zuid: Gelato Factory. Hier kies je uit een wisselend aanbod van 20 smaken, inclusief sorbet, yoghurtijs en gelato. Wandel nadien even terug naar de trappen van het Museum voor Schone Kunsten of de vernieuwde Scheldekaaien om al smullend naar de passerende mensjes te kijken.

 Verschansingstraat 57

Knal op het Eilandje bevindt zich Cremerie Germaine. Eigenaar Jan herschoolde zich na een jarenlange carrière als vormgever tot gelatomaker in Italië. Hij focust zich op traditionele Italiaanse smaken zoals fior di latte, aardbei en pistache. Ervan genieten doe je met uitzicht op het MAS of aan een van de sfeervolle dokken.

Nassaustraat 13

En ook in de Zurenborg-wijk kun je jezelf op heerlijke gelato trakteren. De Italiaanse eigenaars Susanna en Gianluca Savini verwennen je met zijdezachte texturen en tonnen amore. Van de klassieke Siciliaanse Pistachio tot meer vernieuwende smaken zoals gezouten karamel of ricotta met gekarameliseerde vijgen... Gelateria Savini combineert moeiteloos de liefde voor traditie met de drang naar innovatie.

Dageraadplaats 29