Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

5 x échte Italiaanse gelato

5 x échte Italiaanse gelato

Helblauwe lucht, een stijgende temperatuur en een stralende zon gespot? Dankzij deze gelato-adresjes, waar ze authentiek Italiaans ijs serveren, waan je je als vanzelf in Italië.

Borgo Gelato

Aan het populaire Krugerplein in hartje Borgerhout vind je Borgo Gelato. Verwacht je aan lange wachtrijen, maar je geduld wordt sowieso beloond. Want dankzij oprichter Koens gelato-opleidingen in onder meer Bologna smul je hier van échte gelato, gemaakt op Italiaanse wijze in knotsgekke smaakjes, zoals abrikoos met rozemarijn, granaatappelpit met basilicum of gezouten karamel.

Sint-Janstraat 50, Borgerhout

Mamma Mia! Wie gecharmeerd wil worden door een Italiaanse levensgenieter, moet beslist eens passeren bij Gelato Milanese. Eigenaar en ijsmaker Roberto schept met zoveel liefde en toewijding een ijsje voor je dat je meteen ontroerd geraakt. Voor de bambini zijn er natuurlijk overheerlijke hoorntjes. Het pistache-ijs maakt Roberto trouwens met pistachenoten uit Sicilië.

Vleminckveld 6

Na het volgen van een opleiding in Italië, pionierde eigenaar Herman in 2010 met de opening van de eerste "gelateria" in Antwerpen op het Zuid: Gelato Factory. Hier kies je uit een wisselend aanbod van 20 smaken, inclusief sorbet, yoghurtijs en gelato. Wandel nadien even terug naar de trappen van het Museum voor Schone Kunsten of de vernieuwde Scheldekaaien om al smullend naar de passerende mensjes te kijken.

 Verschansingstraat 57

Knal op het Eilandje bevindt zich Cremerie Germaine. Eigenaar Jan herschoolde zich na een jarenlange carrière als vormgever tot gelatomaker in Italië. Hij focust zich op traditionele Italiaanse smaken zoals fior di latte, aardbei en pistache. Ervan genieten doe je met uitzicht op het MAS of aan een van de sfeervolle dokken. In de tweede vestiging van het populaire ijssalon geniet je onder de sterrenhemel van de Dageraadplaats van lekkere (vegan) ijsjes.

Nassaustraat 13
Dageraadplaats 29

5. Gelato Giuliano

Bronte pistache, Siciliaanse amandel of dulce de leche cantucci? Te midden van de gezellige Marnixplaats op het Zuid geniet je van onvervalste italiaanse gelato met een eigentijdse twist. Er zijn ook genoeg vegan of suikervrije alternatieven. Denk helemaal ‘out of the cone’ en ga voor de ‘crispy GG brioche’, een brioche met een bolletje ijs tussen, afgewerkt met toppings.

Karel Rogierstraat 1