Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Moochie Antwerp

3 x atypische ijssalons

In Antwerpen vind je heel wat bijzondere ijssalons. Ideaal voor vegans, lactose-intoleranties of gewoon durvers die zin hebben in iets anders.

Jo Haegeman

Heerlijk fris en een waardig gezond alternatief voor traditioneel ijs. Dat is frozen yogurt. Bij Moochie werken ze uitsluitend met biologische yoghurt, voegen ze geen vet en amper suiker toe. Daardoor krijg je na de verkoeling ook geen opgeblazen gevoel. Wie helemaal voor gezond wil gaan topt zijn of haar yoghurtijsje af met vers fruit zoals blauwe bessen, mango en frambozen. Wil je toch een beetje zondigen? Dan behoren chocolade, speculaas en zelfs snoepjes tot de topping-opties. Probeer het ook eens als ontbijt op een snikhete dag.

Melkmarkt 27

2. Icelab NiceCream Creations

Op het Theaterplein vind je de eerste Belgische gelateria die enkel plantaardig ijs verkoopt; oftwel ‘Nicecream’. Uitbaatster Hilde volgde les bij een gelato expert en perfectioneerde na veel experimenteren haar heerlijke plantaardige gelato. En dat in maar liefst 29 verschillende smaken! Aandacht en liefde voor mens, dier en onze planeet staan hier centraal. De plantaardige ijsjes vind je in traditionele smaken zoals koffie en banaan, maar ook in spectaculaire varianten zoals walnoot met vijg en witte chocolade met gember.

Oudevaartplaats 38

3. Milad Ice Cream

Milad

Wil je jezelf op een heel speciaal ijsje trakteren? Rep je dan naar Milad. Hier experimenteert de Iraanse Setareh Pourjavan met prachtige smaken uit het Midden-Oosten. De meest tot de verbeelding sprekende smaken zijn koffie met kardemom, lavendel-honing en tahin-stracciatella. Maar Setareh’s favoriet is ongetwijfeld saffraan met rozenwater, de favoriet van haar mama die haar de liefde voor de Perzische keuken meegaf. Ook mee te nemen in bakjes voor in je diepvries thuis. Dat wordt scoren bij je gasten.

Kloosterstraat 120