Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Bezoekers genieten van een Immersive experience Studio 100

Volg de Alternatieve Route

Ben jij een Cultuurkenner en hebben de Antwerpse Iconen en Verborgen Parels geen geheimen meer voor je? Ga dan eens van het geëffende pad af en ontdek het alternatief op de Alternatieve route.

Blik op de haven via foto's en schermen in Portopolis Port of Antwerp - Stephanie Fraikin

Ontdek de alternatieve route

ccBe trakteert met Marokkaanse DAKKA, Barbara Dex in concert, ROEST met Struis (6+), Dries Bongaerts solo en een try-out van Johan Petit. Ontdek De Studio in vol ornaat: van virtual reality, over een interessante Salon Sessie, tot een spoken word show en een foto expo. Vlei je neer in het Middelheimpark met sociaal-geëngageerd kunstenaar Lies Van Assche van DOEK en maak mee een stadskaart gemaakt van oude tafellakens. Proef van hedendaagse beeldende kunst in Kunsthal Extra City in het voormalig Dominicanenklooster aan de Provinciestraat. Laat Time Circus je verrassen met hun Globo Swing spektakelmachine, theater en muziek in de prachtige Bar Paniek. En zoveel meer... Ontdek hier alle locaties op de Alternatieve Route!

Laat je leiden

Je ontdekt de Alternatieve route dankzij de gele richtingaanwijzers op straat of met onderstaand kaartje. Een handige tool voor wie geen zin heeft om zelf in het rijke aanbod te snuisteren en een eigen programma en route samen te stellen. Je volgt simpelweg de route op deze kaart en houdt halt waar je wil.

Je kiest zelf of je de route te voet, met de fiets, een Vélo, De Lijn of de toeristentram van het Cultuurweekend aflegt. 

Goed om weten

  • Deze Alternatieve route bundelt te veel alternatieven om op één dag te ontdekken. Kies dus op voorhand of ter plaatse welke deelnemers jullie zeker niet willen missen. Met de handige route en het kaartje kom je er vanzelf. 

  • Enkele prachtige ontdekkingen staan niet mee op het kaartje omdat ze net iets te ver liggen. Maar ze zijn zo erg de moeite waard. Spring op de bus, tram of een vélo en ontdek: WISPER (Park Spoor Noord), Rataplan (Borgerhout), Trix (Borgerhout), Zeno X Gallery (Borgerhout), Dansstudio Arabesque (Deurne), cc Gravenhof (Hoboken).

Win een cultuurvoucher ter waarde van 50 euro

Op elke route kan je borden ontdekken met een interessant cultuurweetje. Scan de QR code, lees de vraag en beantwoordt ze. Beantwoordde je de vijf vragen op je route? Dan neem je deel aan de Cultuurweekend wedstrijd en maak je kans op een voucher ter waarde van 50 euro om komend cultuurseizoen op te souperen in een van de deelnemende cultuurhuizen.

Kom slim naar het Cultuurweekend

Geniet zonder zorgen van een heerlijk weekend boordevol cultuur en kom slim naar Antwerpen. De Lijn zorgt voor een extra voordelig ‘cultuurticket’ voor alle lijnen naar Antwerpen. We voorzien extra fietsenstallingen op de evenement pleinen. En onze toeristentram leidt je zorgeloos en gratis van plein naar plein.

Meer info