Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Vluchtverhalen: een aangrijpende expo

Lege reiskoffer Red Star Line Museum

Vluchtverhalen: een aangrijpende expo

Wist je dat… het ondertussen al net iets meer dan 70 jaar geleden is dat 24 landen het vluchtelingenverdrag in Genève ondertekenden? Naar aanleiding van deze verjaardag opent het Red Star Line museum de expo ‘Vluchtverhalen’, want ook 70 jaar later blijft dit een belangrijk thema in onze maatschappij.


Ontroerende vluchtverhalen

Wat betekent het om op de vlucht te zijn? Dat onderzoekt deze ontroerende tentoonstelling, onder andere dankzij de pakkende vluchtverhalen van enkele prachtige mensen. Verschillende objecten en persoonlijke interviews brengen hun woorden tot leven.

De boeiende expo neemt je mee op reis met vluchtelingen die in de laatste 70 jaar naar België zijn gekomen. Frustraties, trauma’s maar ook moed en doorzettingsvermogen worden heel mooi neergezet. Welke beslissingen maak je onderweg? Wie ontmoet je op dit woelige pad? Wat betekent het etiket ‘vluchteling’? Op deze vragen ontdek je een antwoord doorheen ‘Vluchtverhalen’.

Red Star Line

Het Red Star Line museum vertelt een verhaal van meer dan 2 miljoen passagiers die ooit beslisten om de oversteek naar de Verenigde Staten te maken met een Red Star Line-schip. Sommigen van deze passagiers zouden we nu ook de stempel ‘vluchteling’ geven. Het is dus overduidelijk een thema dat al decennialang actueel blijft. Oorlog, crisissen… Al jarenlang gaan mensen op zoek naar veiligheid en vrijheid. 

Praktisch

  • De Loods van het Red Star Line Museum, Montevideostraat 3

  • Van 1 april tot 11 december 2022

  • Tickets