Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Toptips voor woordenliefhebbers

Ben jij gebeten door woorden en verhalen? Ook daarvan kan je smullen tijdens Cultuurweekend. Schrijf zelf mee aan het verzenlied van de stad, laat een literaire tattoo zetten of dompel je kinderen onder in de vele verhalen die worden verteld. Er zijn heerlijke ontdekkingen voor woordenliefhebbers van elke leeftijd.

Mama en kind in museum An Eisendrath

Magische vertellingen voor de allerkleinsten

Muziektheater Het Fluisterhuis tovert de zaal van Permeke om tot een muzikaal sluimerland waar ouders met hun baby's en peuters kunnen genieten van een magische vertelling. Zing, dans of droom samen met je kleintje even weg in een wereld vol muziek en verhalen.

Meer info

In het 18e eeuwse salon van Museum Plantin-Moretus overdondert het museum graag met een prachtig klank- en lichtspel dat je de kleinste details van de grootse wandbeschilderingen toont. Een spektakel dat iedereen en zeker ook de allerkleinsten zal bekoren.  

Meer info

All rights reserved

Laat je kinderen dwalen in verhalen

 • Met een ervaren gids van Het Bureau voor Lang- en Achtzaamheid trekken kinderen in Bib Permeke naar muzikale, theatrale, (ver)beeldende en bewegende oorden tijdens een verbeeldende workshop.
  Meer info

 • De voorlezers van Bib Permeke trakteren je kroost elk uur op een prachtig verhaal
  Meer info

 • Op vrijdag wordt er van 14 tot 16 uur voorgelezen in park Gravenhof. Voor kindjes vanaf 4 jaar.
  Meer info

 • De meester voorlezers van Iedereen Leest laten je kinderen maar al te graag in de voetsporen van koopman Guicciardini treden. Op zaterdag en zondag kan je kroost in de tuin van het museum Plantin-Moretus luisteren naar de mooiste verhalen over reizen en het ontdekken van nieuwe plaatsen. Voor kinderen van 4 tot 6 jaar, 7 tot 9 jaar en 10 tot 12 jaar.
  Meer info

Literaire onderdompeling voor tieners 

Vzw Creatief Schrijven’ nodigt alle jongelingen uit op de Vrijdagmarkt om hun liefde voor woorden aan iedereen te laten zien en een literaire tattoo te laten zetten. En ze zijn meer dan welkom op de Versmarkt om hun eigen boekje te verzinnen.

Meer info

Aan bibliotheek Permeke start een slam-poëtische wandeling van 30 minuten naar Rataplan voor een smakelijke traktatie. Laat je onderweg verrassen door slam poetry, rap & performancetheater. Je tieners zullen er zeker van houden, maar deze wandeling is leuk voor alle leeftijden.

Meer info

jongen en man aan drukpers ans brys

Schrijf mee het ‘Grootboek, het verzenlied van de stad’

Zelf een schrijver? Kom met je mooiste ongepubliceerde zinnen of verzen naar de Vrijdagmarkt en schrijf mee aan het ‘Grootboek, het verzenlied van de stad’. Troubadour Peter Holvoet-Hanssen hoort je er graag over vertellen. De mooiste woorden tekent griffier Geertrui Storms ter plaatse op en worden zo als erfgoed bewaard.

Meer info

Ontdek Stijn Streuvels, Paul van Ostaijen en Jozef Peeters in het Letterenhuis

Tijdens een depotbezoek, voorleessessies en de voorstelling van de nieuwe expo krijg je verschillende kanten van auteur Stijn Streuvels te zien. Maar ook de expo ‘Boem Paukeslag: Bezette stad x5’ blijft dit najaar rondreizen. Makers Jens Meijen en Younes van den Broeck stellen hun werken voor. En je kan ook een speedrondleiding in de atelierflat van Jozef Peeters meepikken.

Meer info

Kom slim naar het Cultuurweekend

Geniet zonder zorgen van een heerlijk weekend boordevol cultuur en kom slim naar Antwerpen. De Lijn zorgt voor een extra voordelig ‘cultuurticket’ voor alle lijnen naar Antwerpen. We voorzien extra fietsenstallingen op de evenement pleinen. En onze toeristentram leidt je zorgeloos en gratis van plein naar plein.

Meer info