Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

openluchttheater Karolina Maruszak

Theater en muziek op bijzondere plekken

Eindelijk! Het kan weer. De cultuurhuizen zorgen deze zomer weer voor een fantastisch aanbod. En in Antwerpen zijn er enkele podia op bijzondere plekken te ontdekken. We stellen ze trots aan u voor:

Grote namen in het Openluchtheater in Deurne

Tourist LeMC, Clouseau en Brihang. Maar ook Alex Agnew, Xander De Rycke en Lieven Scheire. Het is maar een greep uit het indrukwekkend programma van OLT 2021 in het openluchttheater in het Antwerpse Rivierenhof. OLT organiseert een hele zomer lang shows voor zeshonderd personen.

Clouseau, Tourist LeMC, Brihang, Het Zesde Metaal, Kommil Foo, om maar een paar kleppers te noemen. Er passeert nog schoon en vooral geestig volk op de planken in de vorm van Alex Agnew, Bart Cannaerts, Lieven Scheire en Xander De Rycke.

Laus Polyphoniae 2021 in de Sint-Augustinuskerk

De restauratie en herbestemming van de Sint-Augustinuskerk maakte van dit heilig huis een moderne concertzaal in een schitterend historisch kader, met alle voorzieningen voor publiek en muzikanten … en dus voor concerten in de best mogelijke omstandigheden.

Laus Polyphoniae is voor liefhebbers van meerstemmige muziek een vaste afspraak. Deze editie staat in het teken van Josquin des Prez. De componist overleed exact 500 jaar geleden. Laus Polyphoniae 2021 wordt een hybride festival dat de meest uiteenlopende werken van Josquin laat klinken. Ensembles uit de Lage Landen brengen liveconcerten, en Laus Polyphoniae reist dit jaar voor het eerst de wereld rond! De internationale artiesten zullen niet optreden in Antwerpen, maar ze worden gestreamd vanuit Tokio (JP), Boston (VS) en York (VK). Ten slotte plaatsen exclusieve documentaires Josquins missen in hun context.

Jazz in het Middelheimpark

Jazz Middelheim wordt deze zomer het eerste grote festival sinds het begin van de pandemie. Maar misschien nog belangrijker: de line-up is meteen ook de meest internationale sinds maart vorig jaar.

De 40ste editie van het oudste jazzfestival van het land krijgt – met andere woorden – een affiche die in gelijk welk jaar de champagne zou doen knallen. En dat opnieuw 5 dagen voor deze 40ste editie.

Maak ook thuis en onderweg Jazz Middelheim mee vanop de eerste rij. Luister live op Klara en via de Klara-app naar zowat alle concerten van de Main Stage. Op Klara.be/jazzmiddelheim en de Facebookpagina van Klara kunnen de jazzliefhebbers ook terecht voor video’s en interviews.

Optreden Jazz Middelheim Jazz Middelheim 2021

Comp. Marius in het Middelheimpark

Van 1 juli tot 29 augustus stelt theatergezelschap Comp. Marius zijn houten tribune op in het Middelheimmuseum, naast de containerconstructie waar ze sinds 2014 hun kantoren hebben.

Na een eerste editie tijdens de coronazomer 2020 bouwen ze nu hun werkplek uit tot een jaarlijks zomerpodium. Het wordt zonder twijfel een trekpleister voor al wie hen aan het werk wil zien met creaties, try-outs, repertoire of samenwerkingen met toneelscholen en andere gezelschappen.

MIDDELHEIM 21 wordt een inspirerend festival, in een uniek kader, dat het toneelspelerschap en de ontwikkeling van nieuw werk centraal stelt.

Theater in het mobiel openluchttheater ‘ De Carrousel’

Jaouad Alloul in De Carrousel maruszak.photo

Het idee voor De Carrousel ontstond in de herfst van 2020 in het hoofd van Johan Petit (MartHa!tentatief). Hij voegde de prangende noodzaak om artiesten een podium te bieden in coronaveilige omstandigheden samen met de prachtige inspiratiebron van de ‘Peepshow Palace’ in Nederland. Het unieke bouwwerk werd ontworpen en gebouwd door Manu Siebens en enkele getalenteerde techniekers en decorbouwers.

In De Carrousel zitten toeschouwers verspreid over drie verdiepingen, per twee in een aparte loge. Zo heeft iedereen hetzelfde zicht op het draaiende podium in het midden. De bouwers voorzien wel een dak zodat de regen geen enkele avond in het water hoeft te doen vallen.

Het mobiele theater reist de stad rond. Elke drie maanden zal je het imposante bouwwerk op een andere locatie treffen.

Kom dat zien en ontdek er aanstormend talent en kaskrakers zoals Wim Helsen, Alex Agnew, Mooneye, Nuff Said en Jan De Smet.