Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

dame bij koffer

Snuister op deze culturele markten

Cultuurweekend, dat is een weekend lang optredens, tentoonstellingen, muziek, poëzie, dans en ook: marktjes boordevol cultuur. Snuister tussen cultuuraffiches, schilderijen, illustraties, boeken en brocante op 5 markten verspreid in de stad.

Sigrid Spinnox

Lokale makers op Marktistiek

In zijn super gezellige Galerie Frits verzamelt illustrator en vintage lover Gert huisgemaakte illustraties en prints van Antwerpse bodem. Die brengt hij nu naar buiten, samen met Antwerps Talent. Op zondag 29 augustus organiseren zij Marktistiek. 25 lokale talenten toveren de Grote Koraalberg dan om tot een cultureel en kunstzinnig paradijs. Op deze markt ontdek (en koop) je handgemaakte illustraties, juwelen, keramiek en zoveel meer. Een eerste keer dit jaar, als voorsmaakje voor een reeks Marktistiek volgend jaar. Kom dat zien.

Meer info 

Antiek- en brocantemarkt

Den Beulebak, een kleinschalig kunstencentrum, tovert het gezelligste pleintje van Antwerpen om tot een antiek- en brocantemarkt. Ontdek er allerlei curiosa, boeken en waardevolle collecties. Even uitblazen? Den Beulebak trakteert op verschillende optredens.

 Meer info

schildersmarkt Lambremontmartre

Schildersmarkt Lambermontmartre

Op zondag is het ook weer Lambermontmartre. Deze schildersmarkt bestaat intusen 16 jaar jaar en groeide uit tot één van de grootste schildermarkten van Europa. Kom snuisteren tussen het werk van 130 exposanten uit België en Nederland. Ondertussen geniet je van sfeervolle concerten en een verkoelend drankje. Parijs was nog nooit zo dichtbij.

Meer info

Tijdschriftenmarkt

Ontdek het rijke aanbod aan culturele magzines tijdens twee originele marktjes op de binnenkoer van Museum Plantin-Moretus en de Vrijdagmarkt. Wie zich tijdens die dagen inschrijft op de nieuwsbrief mag één tijdschift mee naar huis nemen om gretig te lezen.

 Meer info

Affichemarkt

Duik mee in de geschiedenis van Monty. Ontdek meer dan 35 jaar aan affiches van de grootste spraakmakende voorstellingen tot de kleinste pareltjes die ooit op de Montyscène speelden. Dorst? Die kan je lessen in het Montycafé. Zin in meer? Monty verkoopt dit weekend tickets voor het najaarsprogramma met korting!

 Meer info

Kom slim naar het Cultuurweekend

Geniet zonder zorgen van een heerlijk weekend boordevol cultuur en kom slim naar Antwerpen. De Lijn zorgt voor een extra voordelig ‘cultuurticket’ voor alle lijnen naar Antwerpen. We voorzien extra fietsenstallingen op de evenement pleinen. En onze toeristentram leidt je zorgeloos en gratis van plein naar plein.

Meer info