Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

meisjes lezen in boek Jonathan Ramael

Ontdek LEES! Het Boekenfestival

Yes ! De boekenbeurs is terug ! Maar dan anders. De Boekenbeurs wordt LEES! Het Boekenfestival.

Ontdek duizenden nieuwe boeken en een verrassend literair programma

Kom opnieuw rond kuieren tussen duizenden boeken en ontmoet de auteurs. Na een jaar coronastilte vullen de drie grote hallen van het Antwerp Expo zich opnieuw met een ongezien aanbod aan verhalen, kookboeken, romans, dichtenbundels, kinderboeken en zoveel meer. Dit vernieuwde boekenevenement wordt meer dan ooit één grote ontmoetingsplaats voor de lezer, de auteur, de uitgever en de boekhandel.

En geniet van een Festival

Een vierde hal wordt omgetoverd tot een groot festivalplein waar je heel wat literaire inspiratie opdoet en mee kan creëren. Proef er van verrassende workshops,  inspirerende toonmomenten en ontdek er de nieuwste trends.

Live of digitaal

Hét boekenfestival ontmoet je ook graag digitaal. Ben je een groot woordenliefhebber, maar geen beurs-of festivalganger? Dan kan je binnenkort de nieuwste literaire trends en geschreven parels ontdekken op een nieuw interactief en literair platvorm.

 Laat je inspireren, kom genieten en beleven, met de hele familie.

Wanneer?

maandag 1 tot zondag 7 november, tijdens de herfstvakantie.

Waar?

Antwerp Expo
Jan van Rijswijcklaan 191
2020 Antwerpen

Tickets

LEES! – Hét boekenfestival in Antwerpen

 
Mét gratis museumbezoek!

Om het nieuwe boekenevenement te verwelkomen kunnen alle betalende tickethouders tijdens deze week gratis een bezoek in een Antwerps museum boeken.
Reserveer tussen 1 en 7 november online een museumbezoek en gebruik de kortingscode die op je toegangsticket voor LEES! Het Boekenfestival vermeld staat. Let op: de kortingscode geldt enkel voor een bezoek in de loop van de maand november.
Geldig op het volwassenentarief (voor 1 ticket), te boeken via de museumwebsites.
Het toegangsticket van het Boekenfestival moet ook getoond worden op de dag van het museumbezoek.

Deelnemende musea: Museum Plantin-Moretus, Museum Mayer Van den Bergh, Museum Vleeshuis, Letterenhuis, Rubenshuis, Red Star Line, Museum aan de Stroom, Maagdenhuis, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, ModeMuseum, Fotomuseum en DIVA Diamantmuseum.
Het Middelheimmuseum is steeds gratis te bezoeken.


Met je A-kaart

 

Opgelet! Kijk vooraf zeker de openingsuren van je bibliotheek na.  

Steek je A-kaart op zak tijdens je bezoek aan LEES! Het Boekenfestival en spaar een punt aan de A-kaartzuil in Antwerp Expo.