Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Wereldberoemde fotografen en nieuw talent op het AntwerpPhoto Festival 2021

Steve McCurry

Wereldberoemde fotografen en nieuw talent op het AntwerpPhoto Festival 2021

Van 26 juni tot 26 september nemen Belgische en buitenlandse fotografen - grote namen en nieuw talent - je mee naar andere werelden en mensen. Tijdens de derde editie van internationale AntwerpPhoto Festival beleef je tentoonstellingen en verrassende wandelingen in het historische decor van Antwerpen, de fotostad van Vlaanderen.

Wereldfaam en nieuw talent

Op het internationale AntwerpPhoto Festival ontdek je het werk van Belgische en buitenlandse fotografen met naam en faam alsook de underdogs en jonge talenten. Het is echt de uitgelezen kans om werk van over de hele wereld te ontdekken.

“AntwerpPhoto ziet fotografie als de taal van de toekomst, de beeldtaal die iedereen verbindt. Antwerpen is het perfecte kader voor het grootste Vlaamse fotofestival.”

- Kaat Celis, directeur van AntwerpPhoto -

Twee Nigeriaanse vrouwen staan in zijzicht naast elkaar voor een muur met blauw vlak SANNEDEWILDE - BENEDICTE KOUTZEN - AntwerpPhoto

Blikvangers

Enkele blikvangers vallen op: de Belgische persfotograaf Jimmy Kets (De Standaard) maakt zijn eigen overzichtstentoonstelling met ijzersterke fotojournalistiek en nooit eerder getoonde topstukken. Kaat Celis cureert Iconobelge III rond portretten van Belgische fotografen, bekend en opkomend talent. En Steve McCurry, bekend van de indringende foto van een Afghaans meisje, exposeert bij de buren van de Waagnatie.

“Mijn leven wordt gestuurd door mijn drang om ergens rond te wandelen en te observeren. En mijn camera is mijn paspoort.”

- Steve McCurry -

Antwerpen als het perfecte decor 

Het DNA van Antwerpen, de fotostad van Vlaanderen, is verweven doorheen het hele festival. Het Loodswezen-gebouw op het Eilandje wordt het hart van het festival. Hier kan je na de tentoonstellingen nog snuisteren in de shop en genieten van een hapje of drankje. Wie er graag op uit trekt, kan een uitgestippelde foto wandeling doorheen de stad maken langs verschillende fototentoonstellingen en galerieën. Je kan kiezen tussen een kort of lange wandeling of je route zelf samenstellen.


Praktisch