Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Ontdek deze inspirerende wandelingen door de boekenstad

In Antwerpen kan je ook heel wat verhalen en schrijvers ontdekken tijdens een inspirerende wandeling. Op eigen houtje, met een plan of app of met een gids die je er alles over vertelt. We zetten twee wandelingen in de kijker: De Antwerpse stripmurenwandeling en De Bezette stad van Paul van Ostaijen.

Ontdek de geschiedenis van de Vlaamse strip

Antwerpse stripmurenwandeling brengt je intussen langs 14 schatten van onder andere Merho, Willy Vandersteen, Jef Nys, Brecht Evens en Jan Bosschaert. Ga op stap en ontdek dit indrukwekkende overzicht van de verschillende stijlen in de geschiedenis van de Vlaamse strip.

Deze zomer werd de 14e stripmuur ingehuldigd. Deze uitnodigende zoekplaat van Kim Duchateau, striptekenaar, illustrator en eigenzinnig, progressief cartoonist. Zijn pronkstuk, vlakbij het Letterenhuis ontploft van hommages, verwijzingen, knipogen, linken en verbanden naar kunst, kunstenaars, legenden, dichters, schrijvers en naar de stad.

De hele wandeling brengt je langs de veertien stripmuren, zeven stadswijken en twee cafeetjes.

 

Wandel mee door het Antwerpen van Paul van Ostaijen

Wandel mee door het Antwerpen van Paul van Ostaijens Bezette Stad met zijn biograaf Matthijs de Ridder als je gids (audio). Je houdt halt bij de plaatsen die belangrijk waren in het leven van de dichter en op plekken waar de sleutelpassages uit zijn meesterwerk plaatsvonden.

Lengte wandeling : 5km

  • Duurtijd : 2 uur

  • Start : Geboortehuis Paul van Ostaijen

  • Einde : Letterenhuis

  • Download de wandeling in de Erfgoedapp