Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

mama en kind kijken in boek Victoriano Moreno

Ontdek de Familieroute

Het Cultuurweekend is een zalige uitstap met het gezin. Ga met je kroost op stap en ontdek heerlijke grote en kleine culturele proevers. We maakten het je gemakkelijk en bundelden alle familieproof ontdekkingen in één route.

dansende kinderen Peter De Bie

Dompel je onder in het aanbod

Verken de expo's van het Fotomuseum met de FOMU doebox. Haal jullie kunsthartje op in in het M HKA en ontdek zeker ook de interactieve tentoonstelling van Shilpa Gupta. Scan de portretmuur van havenmedewerkers, speel de grote havenquiz of reis door de haven in 360° met een VR-bril in Portopolis. Kom kijken naar Enksterwereld', een schaduwspel (kamishibai) vertelling gemaakt door de kinderen van Huis van de Wildernis, de kinderwerking van Sering vzw. Bezoek de immersive show van Atlantis of Maya de Bij en ga op de foto met Maya in de Story Studio van Studio 100. Trakteer je kroost op een exclusieve avant-première van ‘Hallo wereld’ (5+) in Cinema Lumière. En zoveel meer... Ontdek hier alle locaties op de Familieroute!

Laat je leiden

Je ontdekt de Familieroute dankzij de paarse richtingaanwijzers op straat of met onderstaand kaartje. Een handige tool voor wie geen zin heeft om zelf in het rijke aanbod te snuisteren en een eigen programma en route samen te stellen. Je volgt simpelweg de route op deze kaart en houdt halt waar je wil.

Je kiest zelf of je de route te voet, met de fiets, een Vélo, De Lijn of de toeristentram van het Cultuurweekend aflegt.

Goed om weten

  • Deze Familieroute bundelt maar liefst 36 ontdekkingen. Dat zijn er te veel om op één dag te ontdekken. Kies dus op voorhand of ter plaatse welke deelnemers jullie zeker niet willen missen. Met de handige route en het kaartje kom je er vanzelf.

  • Enkele prachtige ontdekkingen staan niet mee op het kaartje omdat ze net iets te ver liggen. Maar ze zijn zo erg de moeite waard. Spring op de bus, tram of een vélo en ontdek: Bib Driehoek (Ekeren), WISPER (Park Spoor Noord), Sering (Borgerhout), Rataplan (Borgerhout), Dansstudio Arabesque (Deurne).

Win een cultuurvoucher ter waarde van 50 euro

Op elke route kan je borden ontdekken met een interessant cultuurweetje. Scan de QR code, lees de vraag en beantwoordt ze. Beantwoordde je de vijf vragen op je route? Dan neem je deel aan de Cultuurweekend wedstrijd en maak je kans op een voucher ter waarde van 50 euro om komend cultuurseizoen op te souperen in een van de deelnemende cultuurhuizen.

Kom slim naar het Cultuurweekend

Geniet zonder zorgen van een heerlijk weekend boordevol cultuur en kom slim naar Antwerpen. De Lijn zorgt voor een extra voordelig ‘cultuurticket’ voor alle lijnen naar Antwerpen. We voorzien extra fietsenstallingen op de evenement pleinen. En onze toeristentram leidt je zorgeloos en gratis van plein naar plein.

Meer info