Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Mobiel openluchttheater De Carrousel komt naar Deurne

De Carrousel Rudi Schuerewegen

Mobiel openluchttheater De Carrousel komt naar Deurne

Dit wil je niet missen. In de Carrousel neem je per twee plaats in een loge in een prachtig openluchttheater. De carrousel toert al sinds mei met een straafe programmatie door Antwerpen. Vanaf 22 oktober vind je de carrousel op het Arenaplein in Deurne, haar laatste aanlegplaats.

Een uniek bouwwerk met een coronaproof openluchtpodium

Het idee voor De Carrousel ontstond in de herfst van 2020 in het hoofd van MarthaTentatief’er Johan Petit. Hij voegde de prangende noodzaak om artiesten een podium te bieden in coronaveilige omstandigheden samen met de prachtige inspiratiebron van de ‘Peepshow Palace’ in Nederland. Het unieke bouwwerk werd ontworpen en gebouwd door Manu Siebens en enkele getalenteerde techniekers en decorbouwers.

In de carrousel is plaats voor 140 toeschouwers. Die zitten verspreid over drie verdiepingen, per twee in een aparte loge. Zo heeft iedereen hetzelfde zicht op het draaiende podium in het midden. Er is wel een dak zodat de regen geen enkele avond in het water hoeft te doen vallen. En ook voor de koude hoef je niet weg te blijven, want er worden voldoende dekentjes voorzien. Of je brengt er zelf eentje mee, natuurlijk.

Grote namen en jong talent wisselen elkaar af

De initiatiefnemers van de Carrousel lanceerden een open call om jonge makers podiumkansen te geven. Die kans werd gretig gegrepen en de kalender vulde zich razendsnel met een straf en gevarieerd programma. Het aanstormend talent deelt de programmatie en het draaiende podium met kaskrakers zoals Alex Agnew, Kamel Kharmach, Jelle Cleymans, Pieter en Tine Embrechts.

Wanneer?

De Carrousel staat vanaf 22 oktober in Deurne.

Waar?

Arenaplein
2100 Deurne

Meer info en tickets 

www.decarrousel.org