Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Frederik Beyens

Met je kinderen naar het Cultuurweekend

Cultuurweekend heeft heel wat in petto voor kinderen van alle leeftijden. We prikkelen graag met een overdonderende greep uit het aanbod. Maar neem zeker nog een kijkje in de uitgebreide deelnemerslijst, want het aanbod is groot.

Tip: Filter op ‘familie’ en de dag naar keuze.

Familieweekend in het Red starline museum 

Het Red Starline museum opent tijdens Cultuurweekend extra breed voor families. Ontdek de favoriete plekken van de kinderjury, draai aan hun rad vol vragen, ga op zoektocht met het hele gezin of doe mee met een workshop of rondleiding.

Vanaf 6 jaar.

Meer info

©2017 Frederik Beyens

Een verrassend en interactief dansparcours

Laïka trakteer met MÜ, een interactief dansparcours voor kinderen vanaf 10 jaar. MÜ, dat is bewegen en bewogen worden. MÜ speelt voor een klein aantal toeschouwers omdat het een bijzondere ervaring is. Meer kunnen en willen ze daar niet over verklappen. Als je erbij bent, dan heb je geluk.

Vanaf 10 jaar.

Meer info

Schattenjacht in AMUZ

Ga op zondagvoormiddag in AMUZ op schattenjacht! Ga mee op stap met Josken, beter gekend als componist Josquin des Prez. Geef je ogen de kost en ontdek de mooiste kunstwerken en spannendste verhalen. Zo maak je kennis met barokke parels, de kevers van Jan Fabre … maar ook met Apollonia, beschermheilige van kinderen die hun melktanden wisselen. Josken denkt dat ook zij haar schatten in AMUZ bewaart. Ga je mee op zoek?

Van 4 tot 12 jaar.

Meer info

Intiem theater in een potkast

Potkasten, dat zijn mini-audiotheaters die je op verrassende luisterspelen trakteren in een familie- of vriendenbubbel. De Potkasten ontstonden tijdens de eerste lockdown, om een covid-veilige cultuurbeleving te bieden aan het publiek. En ze zijn nog altijd fantastisch. Kom ze ontdekken tijdens het Cultuurweekend.

Vanaf 4 jaar.

Meer info

Overdonderende klassiekers en bodypercussie in de Elisabethzaal

Ontdek gratis het gevarieerde aanbod van het Antwerp Symphony Orchestra in de prachtig gerenoveerde Koningin Elisabethzaal. Elk uur trakteren muzikanten je op live klassieke muziek, terwijl je kinderen zich uitleven in een van de kinderateliers.

Een ervaren muziekleraar neemt hen mee in de wondere wereld van muziek en laat hen knutselen, tekenen en bodypercussie spelen. Ze leren hun eigen lichaam gebruiken om muziek te maken. Ondertussen ben jij vrij om de indrukwekkende concerten en zaal te bewonderen. Win, win.  

Vanaf 6 jaar

Meer info

Handpoppenkast op de Groenplaats

Poppentheater Jojo maakt al meer dan 30 jaar poppenkast voorstellingen voor groot en klein. Tijdens Cultuurweekend stellen zij hun nieuw programma voor het seizoen 2021-2022 voor. Ze brengen elk uur een kort fragment uit hun nieuwste productie 'Hokus, Pokus, Mis'.

Alle leeftijden

Meer info

Kom slim naar het Cultuurweekend

Geniet zonder zorgen van een heerlijk weekend boordevol cultuur en kom slim naar Antwerpen. De Lijn zorgt voor een extra voordelig ‘cultuurticket’ voor alle lijnen naar Antwerpen. We voorzien extra fietsenstallingen op de evenement pleinen. En onze toeristentram leidt je zorgeloos en gratis van plein naar plein.

Meer info