Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Kom op 4 en 5 september naar het openingsweekend van MoMu

Kom op 4 en 5 september naar het openingsweekend van MoMu

Antwerpen ademt mode, en nergens is dat zo voelbaar als in het Modemuseum MoMu in de Nationalestraat. Er is geen betere plek om kennis te maken met de Belgische en Antwerpse mode: hun imposante collectie is telt intussen meer dan 35.000 stuks. In de collectie vind je unieke modecreaties, accessoires en textiel van de hand van Belgische ontwerpers, alumni van de Modeafdeling en verschillende grote internationale namen.

Mode 2.021 - Mode/Bewust

Na een grondige renovatie opent het MoMu opnieuw de deuren tijdens het weekend van 4 en 5 september. Ontdek tijdens het openingsweekend het vernieuwde ModeMuseum tegen een verlaagd tarief en upgrade je bezoek met een gratis rondleiding of workshop. Er zijn 5 ticket-combi's mogelijk: jouw ideale combinatie zit er vast ook tussen.

Het openingsfeest is het startschot van een stadsbreed modefestival dat maar liefst 5 maanden zal duren. Het ambitieuze heropeningsprogramma Mode 2.021 kwam tot stand in samenwerking met Stad Antwerpen en Toerisme Vlaanderen en belooft je een agenda vol adembenemende expo's en meer!

Het overkoepelende thema hierbij is mode in transitie: wat is de link tussen de modewereld en wereldwijde veranderingen? Nog tot januari 2022 beleef je Antwerpen als modestad met oa.

3 must-see expo's

Bezichtig de 3 fascinerende expo's in het MoMu:

  • De nieuwe Collectiepresentatie (vanaf 4 september): bewonder avant-gardistische Belgische en internationale mode uit de MoMu collectie.

  • E/MOTION - Mode in transitie (4/9/21 - 23/1/22): ontdek hoe mode de emoties in onze samenleving weerspiegelt.

  • P.LACE.S - De verborgen kant van Antwerpen (25/9/21 - 2/1/22): Verken de rijke kantgeschiedenis van Antwerpen in dialoog met moderne modecreaties op 5 locaties in de stad: MoMu, Museum Plantin Moretus, Maagdenhuis, Snijders&Rockoxhuis en de Sint-Carolus Borromeuskerk.

Kijk voor alle info en prijzen op mode2021antwerpen.be.

Voorproefje

Kan je niet wachten tot het openingsweekend om de collectie te bewonderen? Maak dan een wandeling door de Nationalestraat, waar MoMu - in samenwerking met District Antwerpen - 16 nutskasten heeft versierd met iconische silhouetten uit hun collectie. Ontdek de wandelroute hier

Simulatie inkomhal Simulatie inkomhal - Studio David dos Santos
Campagnebeeld Hanna Moon