Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Italiaanse opera komt tot leven op Klassiek Aan de Schelde

Zicht op de skyline van Antwerpen bij avondlicht Gianni Camilleri - Woodmonkey

Italiaanse opera komt tot leven op Klassiek Aan de Schelde

Dit jaar draagt het evenement de naam ‘Nessun Dorma’, naar één van de meest geliefde aria’s ter wereld. Twee avonden op rij neemt een zorgvuldig gekozen groep muzikanten en stemmen je mee in de wondere wereld van de Italiaanse opera. Met de skyline van rechteroever als achtergrond belooft het laatste weekend van augustus meer dan magisch te worden.


Bekend en bemind

Doorheen de avond zullen vele meesterwerken de revue passeren, waaronder uiteraard delen uit de meest bekende opera’s zoals Aïda, Madama Butterfly en Tosca.

Dirigent Robert Groslot leidt zijn orkest The Great Globe Orchestra. Op de muziek van verschillende klassiekers geven de stemmen van het Fine Fleur koor, bekend van Night of the Proms, en enkele Vlaamse en Oekraïense solostemmen (onder andere An De Ridder, Denzil Delaere en Yuriy Hadzetskyy) het beste van zichzelf.

Een drankje en een dansje

Naast al dat moois voor de oren wordt ook de innerlijke mens niet vergeten. In de openluchtbar Foyer Verdi vind je vanaf 18 uur verschillende foodstands waar je van een hapje en een drankje kan genieten. Waag je trouwens gerust aan een dansje want in de walsbar geniet je van live muziek, gebracht door jonge musici van het Antwerpse conservatorium. 

Poster van het evenement Klassiek aan de Schelde Klassiek aan de Schelde