Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Indrukwekkende foto-expo Steve McCurry strijkt neer in Antwerpen

Steve McCurry Steve McCurry

Indrukwekkende foto-expo Steve McCurry strijkt neer in Antwerpen

Iedereen kent de iconische foto van het Afghaanse meisje met de doordringende groene ogen en rode hoofddoek. De vluchtelinge van amper 12 jaar keek in 1985 heel de wereld aan van op de cover van de National Geographic. Dit portret maakte fotograaf Steve McCurry op slag wereldberoemd. Dit meesterwerk is, samen met 200 andere beelden van de fotograaf, vanaf 12 mei te zien in de Waagnatie.

Meer dan 200 foto's

In de expo ‘The World of Steve McCurry’ ervaar je hoe krachtig beelden kunnen zijn. In meer dan 200 foto’s op groot formaat neemt de beroemde Magnum-fotograaf je mee op zijn vele verre reizen. Altijd op zoek naar de schoonheid van authentieke menselijke verhalen, die stuk voor stuk een hele cultuur met zich meedragen.

Meest complete overzicht

In de enorme loods van de Waagnatie komen deze foto’s volledig tot hun recht. Het is dan ook de grootste en meest complete overzichtstentoonstelling ooit van deze wereldbekende Amerikaanse fotograaf. Nooit eerder zag je zoveel foto’s van Steve McCurry samen in één enkele expo. Sommige beelden herken je wellicht onmiddellijk. Je ontdekt ook recenter werk en zelfs foto’s die nooit eerder aan het publiek werden getoond.

Steve McCurry

Heel de wereld rond

In ‘The World of Steve McCurry’ leidt de fotograaf je letterlijk ‘zijn’ hele wereld rond. Van Afghanistan tot Indië, van Zuid-Oost Azië tot Afrika, van Cuba tot de Verenigde Staten en van Brazilië tot Italië. Overal probeerde de fotojournalist van het legendarische collectief Magnum Photos de lokale culturen, verhalen en tradities samen te vatten in krachtige portretten

Persoonlijke verhalen via de audiogids

Bezoek de tentoonstelling zeker aan de hand van de audiogids. Zo krijg je ook de persoonlijke verhalen achter de beelden, die Steve McCurry je zelf vertelt. Waarom portretteerde hij juist dat bijzondere meisje? Hoe voelt het om de bommen en mijnenvelden te moeten trotseren voor juist die éne foto? Hoe kan hij complexe internationale conflicten documenteren, net als verdwijnende culturen, voorouderlijke tradities en hedendaagse culturen?

Steve McCurry

Reizen tijdens corona

Een wereldreis maken in een periode waarin de wereld door corona lijkt stil te staan. Dat alleen al maakt deze tentoonstelling zo bijzonder. Maar je reist ook doorheen de tijd en herontdekt zelfs uitgestorven tradities. Niet voor niets is ‘The World of Steve McCurry’ een van de meest prestigieuze tentoonstellingen die Antwerpen dit voorjaar aanbiedt. Een essentiële reis, als je het ons vraagt. Niet te missen dus!

Tickets

Wees er snel bij en bestel je tickets via www.stevemccurryexpo.com.