Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

‘Imke’, een spannende familietriller op je smartphone

Kurt Stallaert / Mieke Genen

‘Imke’, een spannende familietriller op je smartphone

Een toneel in een app. Dat is een WatchApp. Even fascinerend als LIVE televisie. Even verleidelijk als binnenkijken bij de buren. Even verslavend als bingewatchen. ‘IMKE.’! Gaat live en jij kan erbij zijn. Mathijs F Scheepers creëerde met WatchApp#1 een voorstelling die je een maand lang aan je smartphone gekluisterd houdt.

Volg de familie van Imke in real time

Dit ‘toneel in een app’ zorgt ervoor dat jij de spannende familiethriller twee en halve week van op de eerste rij kan volgen.

De achtjarige dochter van de familie Vercauteren, Imke, maakt een familiechatgroep aan waar niemand op zit te wachten. Vader Alexander (Filip Peeters) verliet onlangs het gezin om met zijn minnares Marloes (Jennifer Heylen) op Malta te gaan wonen. De eigenzinnige moeder Gerda (Barbara Sarafian) trachtte daarna het gezin samen te houden, maar de twee oudste kinderen (Lynn Van Royen en Bjarne Devolder) vluchtten al snel het huis uit. De jongste telg Imke (Renée van Cauwenbergh) probeert nu iedereen opnieuw rond de virtuele tafel te krijgen. Maar dan gaat het pas écht fout.

Ontdek hoe de familie Vercauteren het heft in eigen handen neemt om een verdwenen familielid terug te vinden. Een race tegen de klok in een wereld vol desinformatie, onfrisse praktijken en bedrog.

WatchApp?

Jij download de SkaGeN app, simpelweg in de App Store of de Google Play Store. Met één druk op de knop kom je nu rechtstreeks in een virtuele wereld terecht, waar je de spannende reeks op de voet volgt en met andere volgers kunt napraten.

Met zijn ‘WatchApp’s’ blijft SKaGeN trouw aan de spelregels van het theater: het publiek is getuige van het verhaal zonder er zelf aan deel te nemen. Het gebeurt ‘live’, want je krijgt de berichten van de personages ‘in realtime’ te zien, op alle mogelijke momenten van de dag. En natuurlijk is er het belang van de timing - voor de spanning, de humor en de ontroering. Kortom, alles wat theater zo geweldig maakt, maar dan op je telefoon. Dat dit format mensen kan raken, ontroeren en boeien, werd duidelijk doorheen de vele enthousiaste reacties op Facebook, Instagram en de populaire ‘virtuele foyer’.

Grote namen in je huiskamer

Peter De Graef, auteur van legendarische theaterstukken als ‘Henry’, ‘Zoals de dingen gaan’ en ‘Stanley’, smeet zich enthousiast op dit nieuwe format en leverde het scenario.

Mathijs F Scheepers regisseert en verlegt met zijn derde digitale avontuur opnieuw de grenzen van het virtuele podium. Een schare topacteurs zoals Filip Peeters, Barbara Sarafian, Lynn Van Royen, Bjarne Devolder, Renée van Cauwenbergh, Jennifer Heylen, Yves Degryse, Clara van den Broek,
Korneel Hamers en Valentijn Dhaenens
doen maar al te graag met hem mee.  

Praktisch

  • Je koopt je tickets hier en ontvangt een bevestigingsmail, download de app en laat je meevoeren.

  • Je kan mee instappen op woensdag 14 en woensdag 21 april 2021.