Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Iggy Pop, Jef Neve en Coely op 41e Jazz Middelheim

Jef Neve aan piano THOMAS_VERFAILLE

Iggy Pop, Jef Neve en Coely op 41e Jazz Middelheim

Ook toppers als Thurston Moore Group en TaxiWars komen naar het oudste jazzfestival van België, dat van 12 tot en met 15 augustus plaatsvindt in Park Den Brandt. Het Brussels Jazz Orchestra en het Metropole Orkest brengen een hommage aan Toots Thielemans. Bestel snel je tickets. 

De eerste namen die op de affiche prijken zijn een mooie mix van nationale en internationale artiesten. De openingsdag is voor jong talent, zoals de Antwerpse hiphopartieste Coely en Lander & Adriaan. Punklegende Iggy Pop, Thurston Moore Group (medeoprichter van Sonic Youth) en TaxiWars (Tom Barman) slaan zaterdag 13 augustus muzikale bruggen tussen jazz en rock.

Zondag jazzdag, met het beste uit de hedendaagse Belgische jazzscene. En dan kan je natuurlijk niet om Toots Thielemans (1922-2016) heen. De beste jazzartiest uit de Belgische geschiedenis zou dit jaar 100 zijn geworden. Het Brussels Jazz Orchestra en het Metropole Orkest brengen met twee concerten zijn oeuvre weer tot leven.

Onder meer het Fred Hersch Trio & Desguin String Quartet en het Trio Kurt Rosenwinkel sluiten Jazz Middelheim af op maandag 15 augustus.

Ook voor kinderen

Geniet ongestoord van de concerten, want voor de allerjongsten is er gratis kinderanimatie. Het festivalterrein heeft ook veel zitplaatsen waarop je kan uitblazen. Honger of dorst? Je kan eten en drinken bestellen aan de bar of bij de foodtrucks. 

Gratis voorsmaakje

Kom alvast in muzikale sferen met de Spotify playlist van Jazz Middelheim.

Meer info en tickets

Jazz Middelheim

  • Van vrijdag 12 tot en met maandag 15 augustus 2022

  • Park Den Brandt: Beukenlaan, 2020 Antwerpen

  • Koop je tickets op https://jazzmiddelheim.be.

  • #jazzmiddelheim