Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Extracity: een tentoonstelling over onze verhouding tot de natuur

bloemen Luca Vanello

Extracity: een tentoonstelling over onze verhouding tot de natuur

Fabrics of Nature is een thematentoonstelling over ons (on)vermogen om zich tot de natuur te verhouden. In plaats van de natuur te ervaren als iets waar we deel van uitmaken, proberen we ze steeds naar onze hand te zetten. De westerse samenleving wil zich er expliciet van onderscheiden, maar die houding heeft grote gevolgen voor de hele wereld.

Van een nostalgisch verlangen naar een nieuwe toekomst

Voor sommige kunstenaars in deze tentoonstelling resulteert dit in een nostalgisch verlangen, anderen wenden zich tot een (utopische) postindustriële wereld waar niets nieuws wordt geproduceerd en alles wordt gerecycleerd. Dystopische ineenstorting komt in ieder geval heel nabij. Verrassend genoeg staan de tactiele kwaliteiten van materialen en oppervlakken centraal. Stoffen, planten, gips en textiel worden huid en nodigen uit om te ontdekken of aan te raken. Alsof ze smeken om opgemerkt en gestreeld te worden.

Binnen en buiten

De werken van de zeven kunstenaars in deze tentoonstelling zijn niet alleen gehuisvest in de voormalige Dominicaanse kapel, maar hebben organisch hun weg gevonden door de gang, naar de kloostertuin, om zich uiteindelijk als laatste redmiddel naar de hemel te draaien.

Samengesteld door Joachim Naudts. Deelnemende kunstenaars Aymeric Ebrard, Agnese Forlani & Jackson Shallcross-Platt, Feng Li, Gwendoline Robin, Luca Vanello, Leon Vranken, Luca Dal Vignale.

Wanneer?

tot 9 januari 2022

Waar?

Kunsthal Extra City, Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen

23.09.2021 

Meer info & Tickets

extracitykunsthal.org