Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Een nieuwe generatie hedendaagse kunstenaars in het Middelheimmuseum

artiest bij kunstwerk Ian Coomans

Een nieuwe generatie hedendaagse kunstenaars in het Middelheimmuseum

In het Middelheimmuseum kan je 3 nieuwe kunstwerken bewonderen van 3 jonge kunstaars, geselecteerd door een nationale jury.

Nieuw talent in het Walhalla van de beeldende kunst

Het Middelheimmuseum, Delen Private Bank en Middelheim Promotors nodigden 3 jonge kunstenaars uit om een nieuw sculpturaal werk in openlucht te realiseren. Een kans en een belangrijke stap  in het oeuvre van een jonge generatie hedendaagse kunstenaars. Een nationale jury selecteerde Mostafa Saifi Rahmouni, Maika Garnica en kunstenaarsduo mountaincutters. Ontdek hun werk in hun tentoonstelling ‘The holes will be filled again’.

Over wat we zien en niet zien

De drie nieuwe creaties worden gepresenteerd in het formele landschap van Hortiflora en zetten de bezoekers letterlijk en figuurlijk in beweging. De werken in de tentoonstelling ‘The holes will be filled again’ dagen ons uit om na te denken over wat we zien en wat we niet zien, waarbij onze verbeelding het verhaal kan vervolledigen.

Curator: Pieter Boons
Jury: Sofia Dati, Johan Muyle, Louise Osieka, Paul Peeters, Samuel Saelemakers, Pieter Boons en Sara Weyns
Voorzitter jury: Filips De Ferm 

Groots jong talent

Mostafa Saifi Rahmouni (°1991) werd geboren in Rabat en woont en werkt momenteel tussen Bordeaux, Brussel en Rabat. Zijn werk is opgebouwd rond verschillende culturele, sociale en politieke referenties, persoonlijke verhalen en de grote geschiedenis. De kunstenaar combineert ernstige en tragische onderwerpen, of verwijzingen naar postkoloniale kwesties, met poëzie en humor.

Maika Garnica (°1992) neemt het sculpturaal medium als vertrekpunt om de relatie tussen kunstenaar, toeschouwer en ruimte te onderzoeken. Variaties in context en interactie doen de aard van haar werk voortdurend verschuiven, van sculptuur tot geluidsobject of gebruiksvoorwerp. Haar werken vormen prototypes die de complexe verhouding tussen vorm en materie articuleren en tegelijk tot nieuwe vormen van communicatie kunnen leiden. Garnica woont en werkt in Antwerpen, waar ze in 2015 haar Masterdiploma in de Schone Kunsten behaalde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.

mountaincutters (opgericht 2014) is een hybride identiteit, bestaande uit een kunstenaarsduo dat in Brussel werkt. Hun werk focust op in-situ beeldhouwkunst, waarin ze putten uit de connectie tussen de mens en de omgeving waarin hij leeft. Hun stalen structuren, glazen elementen, keramiek, stoffen en organische materialen, evenals hun gedichten en koperen circuits vormen tijdelijke ecosystemen, waarin energie wordt gekanaliseerd tussen het menselijke, het organische en het levenloze.

Kom dat zien

De werken in de tentoonstelling ‘The holes will be filled again’ zijn opgenomen in de rondleiding ‘Kennismaking met het Middelheimmuseum’ (betalend en te reserveren) en in de wandelgesprekken op zondag met gids (gratis en te reserveren).

Groepen onder begeleiding van een gids kunnen het werk van Maika Garnica activeren.

Wanneer?

tot zondag 16 januari 2022

Waar

MIDDELHEIMMUSEUM
Middelheimlaan 61
2020 Antwerpen

Meer info

Op de website van het Middelheimmuseum