Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Nicha Rodboon

Een exclusieve blik achter de schermen

Cultuurweekend, dat is een weekend lang optredens, tentoonstellingen, muziek, poëzie en dans. Maar er is meer. Want enkele straffe cultuurhuizen geven je tijdens Cultuurweekend een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen. Want daar gebeurt zoveel. Zoveel meer dan wat je vanuit de tribune weet of vermoedt.

Ontdek magie achter de coulissen

Tijdens Cultuurweekend geeft hetpaleis jou een unieke kijk achter de coulissen. Hoe ziet een lege zaal eruit? En wat zie je wanneer je op het podium en achter de coulissen staat? Je zelf mag eens de trekkenwand waar het decor mee naar omhoog en omlaag gaat besturen. Je gaat de hoogte in, tot op het hoogste punt van de lichtbrug. Je neemt een kijkje in het kostuumatelier waar je een verrassing wacht. En tenslotte neemt de gids je helemaal mee naar het decoratelier. Een unieke ervaring die je niet wil missen.

Woon open repetities bij

Voordat jij je geniet van een avondje theater, musical of een opera bereidden de artiesten op de bune zich maanden van tevoren voor. Tijdens Cultuurweekend krijg je voor een keer de kans om van dichtbij te zien hoe dat in zijn werk gaat.

In Studio Zuid krijg je de unieke kans om de repetities voor de musical kaskraker ‘ The Bodyguard’ bij te wonen. Beleef mee hoe de dansers werken aan hun spectaculaire choreografieën en hoe hoofdrolspelers April Darby en Erik Goossens en de rest van de cast het verhaal tot leven brengen.

Bij bij Opera Ballet Vlaanderen mag je een exclusieve blik werpen achter de schermen. Je kan enkele repetities bijwonen en met eigen ogen zien hoe de eerste producties van het nieuwe seizoen worden vormgeven. Ontdek hoe een kinderkoor, een orkest of een balletgezelschap zich voorbereidt. En ook dansstudio Arabesque, het Bach festival laten jou voor een keer op hun repetities toe. Mis die kans niet.

Alles op een rij

  • Een interactieve rondleiding achter de coulissen van hetpaleis

Altijd al willen weten hoe het er achter het podium aan toe gaat? Dit is je kans. Ga mee op een interactieve rondleiding van 1,5 uur en ontdek het ondertoneel, de kleedkamers en het kostuumatelier.

Meer info

  • Open repetities bij de Musical The Bodyguard

Al meer dan 30 jaar produceert Music Hall grootse musicals, opera’s & balletten. En ze staan te popelen om cultuurfans weer in het theater te verwelkomen voor hun spektakelshows, familievoorstellingen & klassiekers. De repetities voor The Bodyguard starten half augustus en daar kan jij bij zijn!

Meer info

  • Achter de schermen bij het Opera Ballet Vlaanderen

Kom kijken achter de schermen van Opera Ballet Vlaanderen en ervaar hoe het huis na een lange corona-pauze eindelijk weer opleeft!

Meer info

Bach Festival
  •  Voorproefje van Bachfestival Antwerpen 2021

Woon de open repetities en orgelbespelingen in de Sint-Carolus Borromeuskerk bij en krijg een sneak preview van ‘BACH in de STAD’.

Meer info

  • Open repetities bij danstudio Arabesque

Tijdens het Cultuurweekend krijg je een sneak preview van de voorstelling van het schooljaar '21-'22 tijdens een open repetitie.

Meer info

Kom slim naar het Cultuurweekend

Geniet zonder zorgen van een heerlijk weekend boordevol cultuur en kom slim naar Antwerpen. De Lijn zorgt voor een extra voordelig ‘cultuurticket’ voor alle lijnen naar Antwerpen. We voorzien extra fietsenstallingen op de evenement pleinen. En onze toeristentram leidt je zorgeloos en gratis van plein naar plein.

Meer info