Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Sint Elisabethzaal Jesse Willems & Antwerp Symphony Orchestra

Doe de Iconische Route

Het Cultuurweekend is ook de uitgelezen kans om de iconen van de stad te ontdekken. Want ook zij zetten hun deuren dit weekend wagenwijd open om je te laten proeven van het nieuwe seizoen. Een kans die je niet wil laten liggen.

Handelsbeurs Victoriano Moreno

Ontdek de iconen

Doe een interactieve tour in de Antwerpse Stadsbrouwerij waar het Bolleke en Tripel d'Anvers worden gebrouwen. Geniet van een demonstratie 'Smeden van een zilveren lepel' in Diamantmuseum DIVA. Flaneer over het indrukwekkende Beursplein van de Handelsbeurs. Klim bovenop het MAS. Bewonder de vernieuwde Rode Zaal van het Fakkeltheater. Ontdek de geheimen van het Rubenshuis tijdens een lezing door directeur Ben van Beneden. Geniet van een gratis concert in de foyer van de Bourla. En nog veel meer... Ontdek hier alle locaties op de Iconische Route!

Personeel heeft zich verzameld in de Bourlaschouwburg. Tom Cornille

Laat je leiden

Je ontdekt de Iconische route dankzij de roze richtingaanwijzers op straat of met onderstaand kaartje. Een handige tool voor wie geen zin heeft om zelf in het rijke aanbod te snuisteren en een eigen programma en route samen te stellen. Je volgt simpelweg de route op deze kaart en houdt halt waar je wil.

Je kiest zelf of je de route te voet, met de fiets, een Vélo, De Lijn of de toeristentram van het Cultuurweekend aflegt. 

Goed om weten: deze Iconische route bundelt te veel iconen om op één dag te ontdekken. Kies dus op voorhand of ter plaatse welke deelnemers je zeker niet willen missen. Met de handige route en het kaartje kom je er vanzelf. 

Win een cultuurvoucher ter waarde van 50 euro

Op elke route kan je borden ontdekken met een interessant cultuurweetje. Scan de QR code, lees de vraag en beantwoordt ze. Beantwoordde je de vijf vragen op je route? Dan neem je deel aan de Cultuurweekend wedstrijd en maak je kans op een voucher ter waarde van 50 euro om komend cultuurseizoen op te souperen in een van de deelnemende cultuurhuizen.

Kom slim naar het Cultuurweekend

Geniet zonder zorgen van een heerlijk weekend boordevol cultuur en kom slim naar Antwerpen. De Lijn zorgt voor een extra voordelig ‘cultuurticket’ voor alle lijnen naar Antwerpen. We voorzien extra fietsenstallingen op de evenement pleinen. En onze toeristentram leidt je zorgeloos en gratis van plein naar plein.

Meer info