Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Katarina Zdjelar Katarina Zdjelar

Deze expo’s móet je hebben gezien

Je kan in heel wat musea en galeries terecht voor jouw dosis cultuur. Verschillende succestentoonstellingen zijn verlengd, andere zijn net begonnen. We pikken er een aantal uit die zeker een bezoekje waard zijn. Voor al wie houdt van kunst, fotografie, muziek … en van de liefde.

Destination Sweetheart

Red Star Line Museum, nog tot 26/09/21
Info en tickets

Hoe ver kan je gaan voor de liefde? Heel erg ver, zo blijkt in het Red Star Line Museum. Het museum belicht liefdesmigratie vanuit verschillende kanten. 'Destination Sweetheart' is zonder twijfel de meest romantische tentoonstelling die vandaag in onze musea loopt.

Buiten Zinnen - Losing Our Minds

Maagdenhuis, van 28 juni tot en met 15 augustus 2021

Info en tickets

Een verrassende en veelzijdige kijk op de Joodse cultuur met foto’s van Eddy Verloes, gedichten van Benno Barnard en muziek van ‘The river curls around the town’.

re-collect

FOMU, nog tot 07/11/21
Info en tickets

Bieke Depoorter, Boris Mikhailov, Max Pinckers, Jacques de Lalaing, Kimbei Kusakabe, Dirk Braeckman. Het zijn maar enkele van de vele topfotografen die afgelopen tien jaar in het Fotomuseum hebben geëxposeerd. Bij elke expo verwierf het museum enkele werken voor haar eigen collectie. Hieruit stelde het FOMU een nieuwe tentoonstelling samen. Met focus op Belgische fotografie, maatschappelijke thema’s en een link met de voorbije expo’s. Het resultaat is - alwéér - een sterke expo. Niet te missen!   

Het Lied van de Neus: Wannes en de Poesje

Museum Vleeshuis | Klank van de Stad, nog tot 31/12/21
Info en tickets

Stadstroubadour Wannes Van de Velde groeide op in de buurt rond het Vleeshuis. Sinds 2019 kan je zijn ‘schrijfkot’, zoals hij zijn atelier noemde, bezoeken in het Museum Vleeshuis | Klank van de Stad. Komende maanden krijg je er zelfs een mini-expo bij. Wannes schreef ooit een protestlied over de afbraak van de wijk, vanuit het standpunt van zijn poesjepop de Neus. Dat inspireerde het museum tot een leuke focuspresentatie over Wannes’ collectie poesjepoppen, tekeningen, teksten en decorstukken. Het geeft een mooi beeld over hoe veelzijdig de kunstenaar wel was.   

Radically naive / Naively radical

Extra City, nog tot 10/10/21
Info en tickets

Kunsthal Extra City verhuisde onlangs naar een nieuwe locatie, in de voormalige Dominicanenkerk. Een boeiende plek om hedendaagse kunst te tonen. Dat blijkt uit de eerste open tentoonstelling op de nieuwe locatie. De expo grijpt terug naar naïviteit: niet te veel denken en analyseren, gewoon doen. Om zo terug te gaan naar culturele eigenheid en artistieke autonomie. Met werk van o.a. Thomas Bellinck, Ben Benaouisse, Davis & Anouk De Clercq en Katarina Zdjelar.