Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

De Verborgen Parel Route

Tijdens het Cultuurweekend is het ook het perfecte moment om enkele Verborgen Parels in de stad te ontdekken. En om dat helemaal gemakkelijk te doen, lijstten wij alle parels op in een handige route: de Verborgen Parels Route.

Snijders&Rockoxhuis KBC Antwerpen S&R - Foto: Erwin Donvil

Ontdek Verborgen Parels

Ontdek Belgische abstracte kunstenaars uit de jaren 1950 en 1960 in de Callewaert Vanlangendonck Gallery. Geniet van een avant-première in Cinema Cartoon's. Doe mee met een gratis theaterworkshops in van belevingstheater Claqueurs. Ontdek het fantastische werk van de Portugees-Britse kunstenares Paula Rego in Museum De Reede. Laat museumkenners, kunstliefhebbers en artiesten je vertellen over hoe ze zich thuis voelen in Museum Mayer van den Bergh. Luister naar de hemelse muziek van de deelnemers aan de World Choir Games in het Paleis op de Meir. En nog zoveel meer.... Ontdek hier alle locaties op de Verborgen Parel Route!

Laat je leiden

Je ontdekt de Verborgen Parels dankzij de groene richtingaanwijzers op straat of met onderstaand kaartje. Een handige tool voor wie geen zin heeft om zelf in het rijke aanbod te snuisteren en een eigen programma en route samen te stellen. Je volgt simpelweg de route op deze kaart en houdt halt waar je wil.

Je kiest zelf of je de route te voet, met de fiets, een Vélo, De Lijn of de toeristentram van het Cultuurweekend aflegt. 

Goed om weten: Deze Verborgen Parels route bundelt te veel ontdekkingen voor een dag. Kies dus op voorhand of ter plaatse welke deelnemers jullie zeker niet willen missen. Met de handige route en het kaartje kom je er vanzelf. 

Win een cultuurvoucher ter waarde van 50 euro

Op elke route kan je borden ontdekken met een interessant cultuurweetje. Scan de QR code, lees de vraag en beantwoordt ze. Beantwoordde je de vijf vragen op je route? Dan neem je deel aan de Cultuurweekend wedstrijd en maak je kans op een voucher ter waarde van 50 euro om komend cultuurseizoen op te souperen in een van de deelnemende cultuurhuizen.

Kom slim naar het Cultuurweekend

Geniet zonder zorgen van een heerlijk weekend boordevol cultuur en kom slim naar Antwerpen. De Lijn zorgt voor een extra voordelig ‘cultuurticket’ voor alle lijnen naar Antwerpen. We voorzien extra fietsenstallingen op de evenement pleinen. En onze toeristentram leidt je zorgeloos en gratis van plein naar plein.

Meer info